@Honkonk ти е пример за тоа дека за тие што чекаат потпис поминува и предок пред и после таа граница.Za ovie sega sto podnasaat dokumenti za proishot ne treba predokot da e pod 1900 i nad 1918, vazi li toa za tie sto veke cekaat potpis od viceprecedatelot?
Вчера имаше уште еден што пиша дека добил со предок од 1923.@Honkonk ти е пример за тоа дека за тие што чекаат потпис поминува и предок пред и после таа граница.
Но не се знае до последно со нив,нема правило и закони.....само секој со своја среќа.
Deneska si go podignav udostovetenieto intervju 26 maj 2014 samo so potvrda dedo roden 1923 vo velesko polozitelno 24 septemri 2018 potpis na 20 08 2019
Пријателе прочитај наназад 5000 пати е одговорено или ако ти е мака напиши на google: голем проблем чекање вицепрезидент бугарски пасош форум кајганаZdravo, imam podneseno za pasos 2016god. Na intervju bev na 12.10.2017,vo dekemvri mi se smeni statusot (Вашето барање е разгледано од страна на Советот за државјанство со позитивно мислење Уредбата на потпретседателот на Република Бугарија.) Posle eden mesec vo Januari se smeni vo (Проверка од Вицепрезидента на Република Бугарија) i eve vekje 8 meseci stoi istoto. Ako moze nekoj mislenje da kaze do sto e problemot oti tolku vreme se ceka?
Koj avgust bese na intervju i koga ti se promeni statusot ako mozi da mi kazishКако одат статусите? Знае ли некој? Кај мене сега статус: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Интервју во август 2018, бројче: 96**/2017
Братучед на мојот сопруг ја имаше истата ситуација.После 8 години отиде да си го земе државјанството,прво му се изнасмеале од кај излегол после толку време,но си го зема државјанството,си извади пасош и сега си живее во Лондон.Не е неизводливоImam eden prijatel na koj tatko mu pred okolu 10tina godini apliciral za bugarski pasos i istiot mu bil odobren, no po nekakov splet na okolnosti nikogas ne go podignal.. dali ima shansa da go podigni sega ili mora odnovo da aplicira?
sStram gibilooooOd noemvri cekam za potpis i oste nistooo......
Kaj praese intervju ? i jas avgust 2018 praev intervju uste sum na zadolzitelna od BitolaКако одат статусите? Знае ли некој? Кај мене сега статус: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Интервју во август 2018, бројче: 96**/2017
Колку време беше на задолжителна прпверка?Statusot mi e "po prepiskata vi predstoi da bide izvrsen finalen eksperten pregled pred da bide razgledano od soveto za drzvjanstvo"
sto sleduva posle ova i uste kolku kje se ceka da neznae nekoj odprilika da kaze ?