Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

C

cige

Гостин
да не се залажуваме,таблиците како 00X,999 666 111 555 ги чуваат за VIP,нивни луѓе или за некој што сака да плати за добра таблица..ако имаш вработен таму,без проблем ќе ти даде 001 ако има :)
Нема врска,
таблиците се спакувани во кутии по 100,
001-100 101-200 201-300....901-999.
Слободно можеш да го замолиш чичкото на шалтерот во АМСМ да ти ја даде таблицата со твојата омилена бројка од кутијата која моментално е отворена, односно само првата цифра не можеш да ја бираш.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Imam problem so senzorot za podiganje na svetlata. (mislam deka se automatski) poso nemam nikakov switc manuelen. Ima li sansi da go resetiram ili disebliram toj senzor poso na sekoj 5 min pocinja da sviri i da se pokazuva na board kom
Inace kolata e audi a4 2003 godina
Isto taka use edno prasanje cd-to mi e bose fabricko imam zaglaveno vnatre cd sakam da do smenam so isto takvo ama nemam kod za novoto .Ima li nekoj bilo kakvo info ili pak nekoj univerzalen kod ....

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Имам мал проблем со алармот стиснав 2-3 копчиња од дајлинското од еднаш(несакајки) и споулаве алармов. На едно копче се отваарат и затвараат вратите, а кога ќе сакам да отворам врата ако ја угасам колата ми се заклучуваат автомацки и свири алармот.да ми препорачате некој мајстор од скопје што не е на одмор :) се јавив кај 3ца 3цата на одмор..
Пробај извади клема почекај едно 5 секунди и ставија да се рестартира мене кога ми правесе алармот проблеми тоа му бесе лекот.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Imam problem so senzorot za podiganje na svetlata. (mislam deka se automatski) poso nemam nikakov switc manuelen. Ima li sansi da go resetiram ili disebliram toj senzor poso na sekoj 5 min pocinja da sviri i da se pokazuva na board kom
Inace kolata e audi a4 2003 godina
Isto taka use edno prasanje cd-to mi e bose fabricko imam zaglaveno vnatre cd sakam da do smenam so isto takvo ama nemam kod za novoto .Ima li nekoj bilo kakvo info ili pak nekoj univerzalen kod ....
Најпаметно ке ти биде да ја носиш на сервис... ке те одерат некое евро ама се ке профункционира.

Инаку за радиото ако немаш код, треба да испратиш писмо во фабриката со број на шасија и мотор од возилото, да нагласиш дека има фабричко радио, па кодот ке ти го пратат по пошта - под услов да не е менувано. Ако некој го менувал/рчкал тогаш можат да ти го ресетираат (внесат нов) кај некој подобар радио сервисер.

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Пробај извади клема почекај едно 5 секунди и ставија да се рестартира мене кога ми правесе алармот проблеми тоа му бесе лекот.

Го средив на мајстор :) Човекот го зема дајлинското стисна копчињата за заклучување и отклучување заедно и за 10 сек беше готово.Сега работи најнормално :)

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Ај ако може некој да ми каже колку кошта Ауди А4 1.6 бензинец од прилика или точна цена???:smir:

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Нема ауди а4 1,6 бензинец. Најслабиот модел на Ауди А4 е тој со бензински мотор 1.8 со 120кс и кошта 27800евра, ова ти е каталошка цена која стои во нивниот ценовник на интернет.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
1.6 имаше од постарите модели...можеби човекот мисли за половен...

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Знам дека имаше од старите модели али ја го сватив дека прашува за нов дека праша цена точна по можност.

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Нема ауди а4 1,6 бензинец. Најслабиот модел на Ауди А4 е тој со бензински мотор 1.8 со 120кс и кошта 27800евра, ова ти е каталошка цена која стои во нивниот ценовник на интернет.
Да за новата А4-ка прашувам.Сепак фала:)

Член од
16 јануари 2008
Мислења
256
Поени од реакции
19
1.6 има А3 моделот
да тој е фолксвагенов мотор и е 102 коња во поголемите класи на возила од а3 не го вградуваат тој

www.novus.com.mk
www.autoland.com.mk
ПС:Види си цени во Макптерол ако си заинтересиран за Пионир..Викаат дека биле поевтини од Новус,што е и логично,Новус купува опрема од Макпетрол...Мене на гаранцијата ми пишува Макпетрол,а купив пионирче од Новус:smir:
уф тие новус многу се лопови ја си земав пионирче од макпетрол за 5600 претходно гледав во новус прибрав каталози и истото радио во новус беше 7200.:vozbud:

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Момци еден проблем за решавање....

Опел Корса Ц 1.0 12в, стрелката на брзинометарот се заглавува на 150кмч, па дури и кога ќе застанеш со колата и километражата пошто е електронска си куца ко колата да иде со 150.

Некоја идеја или совет?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Момци еден проблем за решавање....

Опел Корса Ц 1.0 12в, стрелката на брзинометарот се заглавува на 150кмч, па дури и кога ќе застанеш со колата и километражата пошто е електронска си куца ко колата да иде со 150.

Некоја идеја или совет?
Носи го на мајстор, тоа така се заглавува од жешкото. Или ако има некоја корса растурена за делови, земи ја таблата :)

Kajgana Shop

На врв Bottom