Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
а ако го намачкам со глицерин имат врска ако е на сонце или не
Нема... само пред да почниш со фарбање, треба да се исчисти металот со нитро разредувач. А што сакаш да чистиш?

глицеринот нагризува како улав:)имам приметено дека каналите за кочниците(за глицеринот) е од бакар...

глицеринот нагризува како улав:)имам приметено дека каналите за кочниците(за глицеринот) е од бакар...
Нагризува ако го оставиш долго време (недела-две), а цевките од кочниците се изработени од алуминиум... А затоа напишав дека треба да се избриши лимот со нитро пред да се фарба.

И затоа треба да се пази гумичките во кочиониот систем да бидат кавлитетни а не некои фуш зошто инаку отидоа

сакам да префарбам мотор ама како да ја остранам старата боја

Сигурно мисли на мотор од скутер, зашто само тоа може да вози :) (се гледа по годините) тоа се работи со шмиргла, истругај натам навам барем така сум правел ја... а ако сакаш да одиш про, само пескарење. али пошо темава е .... автомобили, боље одговори на Џиш...

според мене наевтино ти е со шмиргла...треба физички напор,ама евтино е....после тоа тури му кит (гит)...нека се исуши,па пак истругај до некое ниво и спремен е за фарба...се надевам зелена,тоа е заштитниот знак на една Нинџа!

мотор за возење кавасаки нинџа:vozbud::vozbud:
Oднеси го на авто-лимар да ти го среди... сам ништо неможеш да направиш на таков мотор. Дури и ако пробаш да ја вадиш бојата, можеш да направиш некоја дупка на резерварот.

Taтко ми купи сега Сеат Кордоба 1.9 TDI, и што е вашето мислење за неа како кола.Неукротлива ѕверка е графирана на 265км/ч со мотор од фолкваген...???

Шо викате?

шо да викаме,моторот е со црвени DI,појаката верзија значи...за ѕверка,ѕверка е,со здравје да си ја возите...не пиша од која година е кордобата,ама мене ми се свиѓаат сите модели до сеа:helou:TDI како дизел е добра машина....високо котира според некои статистики во дизелите...зад мерцедесот секако:)

Може ли некој да ми каже каде поточно може да најдам нов или половен шалтер за голф 1 1.6 дизел или бензин во Скопје. :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom