Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
па имаш у текстот бе друже...еве ја ќе ти ги издвојам...
-мотор 1867cc
-менувач 5 степен мануал
-седишта 2
-макс. брзина 142km/h
-место за патници 4620 литри
-товарен простор 2750 литри
-празно возило 1175 килограми
-макс. товар 1110 килограми
-должина 4 метри 110 cm
-ширина 1 метро 730 cm
-мислам дека е таман сеа:helou:
должина 4 метри 110 cm= na 5metri i 100mm
ширина 1 метро 730 cm= na 8metri i 300mm
hehehehhe koj te ucese do 8mo odelenie....:pos2::pos2::pos2::pos2:
110cm se 1 metro i 10 cm ili 1100mm:pos2::pos2::pos2::pos2:
a pak 730cm se 7metri i 30 cm ili 7300mm:pos2::pos2::pos2::pos2:
ako ne ti e jasno vo 1 metro ima 100 cm i 1000mm:tapp::tapp:

должина 4 метри 110 cm= na 5metri i 100mm
ширина 1 метро 730 cm= na 8metri i 300mm
hehehehhe koj te ucese do 8mo odelenie....:pos2::pos2::pos2::pos2:
110cm se 1 metro i 10 cm ili 1100mm:pos2::pos2::pos2::pos2:
a pak 730cm se 7metri i 30 cm ili 7300mm:pos2::pos2::pos2::pos2:
ako ne ti e jasno vo 1 metro ima 100 cm i 1000mm:tapp::tapp:
грешка де....:vozbud:

имам renault laguna 1.8 rxe,od 1994.ako знае некој да ми каже линк за технички податоци за ова возило.последниот пат кога мењав уље у моторо мајсторо ми ставил 3.5 литри.на проверка после некој ден гледам дека фали и дотурив уше 1 литар.овие денови треба да го сменам пак уљето и сакам да знам колку точно ќе ми треба.
фала

На мисла сум да земам Renault Megane II 1.5 dCi(2003-2005). Совети и искуства?

Слаб е тој мотор за таа кола (особено ако станува збор за седан верзија). Повеќе би ти рекол да бараш 1.9 дци, но ако веќе си ја нашол немој да се тркаш. Нормално и домаќинско возење ке те служи долги години, ако си по тркањето и педала до даска 150.000 км му е тркачки животен век преку сила.

Инаку, се останато е карактеристично за Француските возила. Одлична внатрешност, добар излгед надвор, мала потршувачка на дизел, изгор скапи делови :)...

Слаб е тој мотор за таа кола (особено ако станува збор за седан верзија). Повеќе би ти рекол да бараш 1.9 дци, но ако веќе си ја нашол немој да се тркаш. Нормално и домаќинско возење ке те служи долги години, ако си по тркањето и педала до даска 150.000 км му е тркачки животен век преку сила.

Инаку, се останато е карактеристично за Француските возила. Одлична внатрешност, добар излгед надвор, мала потршувачка на дизел, изгор скапи делови :)...

Не е седан, хечбек е....
Овој пат се решив за дизел, да пробам и тоа....
Ај ако не па некое дизелче во тие години, до 1500цц максимум.
За лезетско возење, 120-130 макс, старата вектра ќе остане за лумпување :)

Не е седан, хечбек е....
Овој пат се решив за дизел, да пробам и тоа....
Ај ако не па некое дизелче во тие години, до 1500цц максимум.
За лезетско возење, 120-130 макс, старата вектра ќе остане за лумпување :)
Па за лезетско возење, мислам дека се ок. Ке видиш, кога ке завозиш дизел повеќе на бензин нема да ти текне :) И јас се инаетев додека имав бензинска кола, ама некако дизелот е царски. Стварно се потроми (за по спори не правиме муабет новите се авион), но од друга страна се далеку поекономични од бензинците. Одржувањето боза... менувам масло, филтери комплет толку (греачи/дизни неам видено нити имам намера да ги гледам). Кај бензинецот имаш екстра трошоци за свеќици кабли па палењето ако е со платина и платина + малку да се расштелува троши ко лудо...

Единствена маана на дизел е ако моторот има проблем со компресија, нема да ти пали кога ти е најпотребно - во зима.

дизајнот е топ...пиши цена за колку го меркаш меганот?
џиш заборави да каже дека французите имаат најмека амортизација,шо значи комфорт ќе имаш и за давање...

дизајнот е топ...пиши цена за колку го меркаш меганот?
џиш заборави да каже дека французите имаат најмека амортизација,шо значи комфорт ќе имаш и за давање...

Цена....дефинитивна сеуште незнам, летово ќе бидам во Германија подолг период и таму ке побарам. Инаку таму цените паѓаат, така што сега е моментот за половно возило. Меган 2 се движи од 4.500 до 6.500 еура.

Сакам да прашам дали од голф 2 се фаќаат летва , зглобови , полуосовини на голф 1 , и стаклата шо се на вратите заедно со механизмот за подигање? :salut:

Ме интересира што е муабетот со оние филтрине за ваздух, демек спортски шо се.
Ко оџак шо се.
Ме интересира дали имаат нешто врска со перформанси на аутото,дали има некоја штета, дали се зголемува потрошња и сл.
Иначе би сакал да го стаам на фиат пунто 2.

K&N Typhoon ti naj dobriot kit za aspiracia (FILTER ko ODZAK) inaku ne ja zgolemuva potrosnjata, ja namaluva, go menja zvukot na motorot nad 2500-2800 vrtezi. a zavisi duri vo nekoi slucai moze silata na motorot da se zgolemi do 1.5-3hp ako go stavis duri i celiot KIT. pocetna cena nekade okolu 80 euro samo za filterot a + komplet KITOT.

инаку оџакот се вика печурка во случајов:vozbud:и треба да го ставиш шо е можно подоле,за да црпи ладен воздух,а не над моторот,и да го внесува топлиот воздух...значи ќе ти треба дополнување на цревото од филтерот за воздух,до кај шо ќе ти стои печурката,доле негде...освен чалам,нема ништо да добиеш со филтеров(и горенаведеното од пепеГТ).Ќе ги сетиш ли тие плус 3-4 коња од филтерот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom