Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
За политички поени прибира дома Албанци што прифатиле да одработуваат туѓи агенди за пари? Прилично ризични политички поени.

Викаш апсолутно ништо нема да му смени на Заев ако ги испорача назад на Косово? Нема да му се одрази политички?
Он сака да се покаже дека се солидализира со нивните семејства за да може да ги посетат полесно. Има и малку вина и он што не можел да ги рехабилитира воените ветерани, можеби чувствува одговорност и сака некако да им исплати.

А Заев ако губи избори има поголеми причини за тоа, ова е неговиот најмал проблем. Може како услов ќе им ги побара двајцата за смилковско, кој знае.

На Заев диво насејле не им требаше, Груевски ќе паднеше и без тоа, *а да направиме една мала војна* им беше мото на друга партија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.586
А Заев ако губи избори има поголеми причини за тоа, ова е неговиот најмал проблем. Може како услов ќе им ги побара двајцата за смилковско, кој знае.
Некако ми личи дека Македонија можеше цело време, без проблем, да ги добие назад и пред Заев.
Автоматски споено мислење:

Ако е Заев умешан во рекетиве и за тоа има докази, може увек да се договори со Мицковски, да не лежи затвор, а да препушти власт без да се опира.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Постојано повторувам:
Црвенковски извади 100 000 на улица. S
Заев направи Шарена револуција.
Мицкоски само лае, и тоа тивко, бидејќи некоја коска му застанала во грлото.
Ne znam za papata Crvenkovski, ama Zaev ne ja napravi t.n Sharena Revolucija, toa i voopshto na beshe revolucija, toa beshe dirigiran nastan da se urne vlasta na Republika Makedonija. I sramno i smrdlivo e toa da se narekuva Sharena ili bilo kakva revolucija. Se sobraa plateni kriminalci i obucheni rasturachi na redot i mirot finansiarani od stranski razuznavachki inteligencii CIA, i narodot makedonski si misleshe deka eve dojd momentot za pravda . "zajebali ste se ili kako da kazham gi prenesoa zhedni preku voda...pa taka sega narodot Makedonski mozhe da pliva i uzhiva ...

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.882
Поени од реакции
1.094
Видите ВМРО како на посен празник се мрсат со вол:

(со неколку фотошоп грешки, за подобар вкус веројатно)

Абе на власт сте, имате пари. Унајмите некој кој се разбира од компјутери.
Plus ako gledam dobro,Cavkov na masa

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.506
Поени од реакции
990
светксиот маркет има потреба од канабис афион дрога,алхохол,цигари ,а ание иаме прекрасни услови за таа производња премиерот ќе ја направи македонија конкуретна на светскиот пазар ,се спрема нов стручен кадар хемичари и алхемичари

Член од
6 мај 2019
Мислења
61
Поени од реакции
26
Не значи дека ако Кажел Харадинај дека ако се виновни ке треба да си ја одлежат казната бидејки помеѓу две држави постои меѓународно право и треба да се почитува. Не значи дека по автоматизам ке бидат слободни.Таман работа да се деси одма ке треба да прекинеме соработка.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.541
Поени од реакции
5.273
ima li nekoj na forumov shto bil del od groto nepismenjaci ce si lezite ?
Ги има многу само срамежливи се!
Сега моментално го гаснат пожарот во Бразил, тука само повремено доаѓаат.

Не значи дека ако Кажел Харадинај дека ако се виновни ке треба да си ја одлежат казната бидејки помеѓу две држави постои меѓународно право и треба да се почитува. Не значи дека по автоматизам ке бидат слободни.Таман работа да се деси одма ке треба да прекинеме соработка.
Не значи... Не значи... Таман работа...
Многу логика употребуваш тешко е за разбирање!

светксиот маркет има потреба од канабис афион дрога,алхохол,цигари ,а ание иаме прекрасни услови за таа производња премиерот ќе ја направи македонија конкуретна на светскиот пазар ,се спрема нов стручен кадар хемичари и алхемичари
Хм, знаев дека го следиш трендот.
И така велиш Македонија ќе стане конкурентна или курентна?
И ти како прајмот 24/7/365 сте во бизнисот, кога ги броите парите, еве ги најновите вести,

Зоран Заев и Биг Мајк: Грандиозни и мистериозни планови
Не се случува често светска бизнис естрадна ѕвезда да го спушти својот приватен авион на скопскиот аеродром и да најави гламурозна претприемачка авантура која што од Македонија би направила европска „канабис супер сила”. И додека Мајкл Штрауметис на својот инстаграм профил не води низ секој чекор од средбите со функционери на високи позиции, вклучувајќи го и премиерот, секторот за односи со јавноста одбива да одговори која е целта на оваа посета и во какви преговори е со познатиот инстаграмџија и претприемач во полето на одгледување на канабис.
...
Тој ни кажува дека поразговарал со премиерот Зоран Заев и споделува фотографија од средбата.
„Зборувавме многу за канабисот. И, дозволете ми да ви речам, оваа земја има голем потенцијал. Возбуден сум што ќе бидам дел од претворањето на Македонија во една од европските супер сили“, ќе каже тој.
Лудо и незаборавно беше кога увезувавме од западните ни соседи, замислете како ќе биде кога ќе не претвори во една од европските супер сили.:yid::yid::yid:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ти јамајка манипулантот, немаш доволно самосвест за да браниш национални интереси.

Првиот ден кога излегоа снимките и кога на тапет беше извадена македонската политика, пракса, политичари и народот зад нив, ти измисли 100 сценарија и ги нарекуваше предавници тие што излегоа да се побунат. Ја подржа аболицијата за милион кривични дела, ги подржа сите одлуки на фикусот со кои му ја рушеше и уште руши мнозинската волја на овој ограбен народ, спротивно на сите можни закони.

Ти нити си некаков националист, нити си македонец, нити нечиј брат како што се претставуваш... твоите пишувања и дејанија се слични на оние талибанците кои си ја бранат сектата и нивните луди логики за правда и правичност.
кој е манипулантот? или прашањето би можело да гласи, кој е изманипулиран???

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
ima li nekoj na forumov shto bil del od groto nepismenjaci ce si lezite ?
Има ама ги нема да пишуваат сега туку одвреме на време се појавуваат.Последен пат се појавија кога на Грујо му ставиле лисици во Буда и Пешт.Ама инаку нема да ги видиш зошто ги снема кога Заев го смени името (АЈДЕ МАЈКАТА).

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.795
Не ме интересира ништо за тие убијци, ниту каде ќе ја одлежат казната, само чудно ми е и денеска да глумите држава а истовремено се обидувате да најдете утеха дека Косово е поутепана. Па уште сте сигурно 100 посто дека ако се екстрадираат ќе се ослободат.
Pa sho ne se preselis tamu? :toe:
Автоматски споено мислење:

Haradinaj im dade na site familii na zatvorenicite 10k evra donacii.
Glupi ste ili mislite agendata ke vi pomine?

Последно уредено:
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Ne znam za papata Crvenkovski, ama Zaev ne ja napravi t.n Sharena Revolucija, toa i voopshto na beshe revolucija, toa beshe dirigiran nastan da se urne vlasta na Republika Makedonija. I sramno i smrdlivo e toa da se narekuva Sharena ili bilo kakva revolucija. Se sobraa plateni kriminalci i obucheni rasturachi na redot i mirot finansiarani od stranski razuznavachki inteligencii CIA, i narodot makedonski si misleshe deka eve dojd momentot za pravda . "zajebali ste se ili kako da kazham gi prenesoa zhedni preku voda...pa taka sega narodot Makedonski mozhe da pliva i uzhiva ...
Нешто слично се деси и во Украина.Портокалова револуција специјалци,снајперисти, војна која однесе 5000 животи и се уште трае!А народот кој го е.е,Веќе никој Украина и не ја споменува битно западните сили си го направија своето,си донесоа свој кловн на власт.

Последно уредено:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.275
Haradinaj im dade na site familii na zatvorenicite 10k evra donacii.
Glupi ste ili mislite agendata ke vi pomine?
Од што морал да им даде пари на слугите на Мијалков. Не дека сакал, или не дај боже по барање на другар му ги пратил.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom