Фудбалски/трансфер дискусии

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Pa samo vo post Fergi imame PET. A sto sledi idninata kje kaze. Momentalno sme vo rebilding so Solskjer.
аха ок, не знаев дека вака треба да се рачуна фудбалската историја.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се во ред, малце ја збркавте дискусијата ама не заборавајте дека земате набркани играчи од Јунајтед, од кој едниот ќе видите и сами што мизерија е.

Воедно чекајте барем до пола да стигне сезоната и двете страни, вака јачање во груди после две кола раѓа смешки во април, или пак #форсање

Последно уредено:

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
754
Поени од реакции
1.636
Се во ред, малце ја збркавте дискусијата ама не заборавајте дека земате набркани играчи од Јунајтед, од кој едниот ќе видите и сами што мизерија е.

Воедно чекајте барем до пола да стигне сезоната и двете страни, вака јачање во груди после две кола раѓа смешки во април, или пак #форсање
A be, mene se mi se cini deka vsusnost ovie dvajca se top igraci, menadzerite koj gi menadzirale se vsusnost mizerijata tuka. Jas sum ubeden deka alexis I lukaku pod konte ke rasturaat.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.965
Поени од реакции
116.570
I so imaat veze Lukaku i Sancez so toa sto Inter momentalno e podobar tim od United? I kako toa nabrkani igraci a pcuete sekoj den po Rasford, Lingard i ostala bagra i kukate deka nemate dovolno igraci vo napad? Jasno e deka golemiot trenerski mag Ole izjavi deka Lukaku ne e del od planovite na UTD zaso sakale da igraat so mobilni napagaci ( :pos:), ama toa ne znaci deka Lukaku e slab igrac ili deka ne cini. Isto ko sea Ikardi da otide negde i da sereme deka e nabrkan igrac od Inter i deka e kamen, a ustvari e klasa spic. Za Sancez ok, znaeme deka e potonat dve sezoni ama za 4 ili 5m ne gledam nikakov problem vo ovaa pozajmica, apsolutno nisto ne gubi Inter. Od druga strana UTD rizikuvase da ostane so igrac sto zima 14m plata a ne igra voopsto i ne go saka klubot. Ve naceka Marota vo tesno i ve odra, sakale vie da priznaete ili ne.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
A be, mene se mi se cini deka vsusnost ovie dvajca se top igraci, menadzerite koj gi menadzirale se vsusnost mizerijata tuka. Jas sum ubeden deka alexis I lukaku pod konte ke rasturaat.
Другар без навреда ама изгледа Алексис ти е гледан последен пат во 2014. За Лукаку имам пишувано по форумов дека е квалитетен играч, немам ни време ни желба да се објаснувам по стоти пат и тоа на фанови кои го ословуваа како дебел за сега одеднаш да сменат мислење.
I so imaat veze Lukaku i Sancez so toa sto Inter momentalno e podobar tim od United? I kako toa nabrkani igraci a pcuete sekoj den po Rasford, Lingard i ostala bagra i kukate deka nemate dovolno igraci vo napad? Jasno e deka golemiot trenerski mag Ole izjavi deka Lukaku ne e del od planovite na UTD zaso sakale da igraat so mobilni napagaci ( :pos:), ama toa ne znaci deka Lukaku e slab igrac ili deka ne cini. Isto ko sea Ikardi da otide negde i da sereme deka e nabrkan igrac od Inter i deka e kamen, a ustvari e klasa spic. Za Sancez ok, znaeme deka e potonat dve sezoni ama za 4 ili 5m ne gledam nikakov problem vo ovaa pozajmica, apsolutno nisto ne gubi Inter. Od druga strana UTD rizikuvase da ostane so igrac sto zima 14m plata a ne igra voopsto i ne go saka klubot. Ve naceka Marota vo tesno i ve odra, sakale vie da priznaete ili ne.
Тоа што ние го мислиме не соодветствува со ставовите на клубот. За Јунајтед беа вишак Лукаку и Алексис, за фан базата, не баш. Затоа и негодуваме што останавме во нападот со деца. Алексис каков таков, ќе одмореше некого во Карлинг куп.
Ептен јако дерење Стеф, читам утре од НЛБ кредит ќе подигнеле Јунајтед :)

П. С. И не знам што ве вреѓа ова што сте ги зеле а биле набркани. И ние го земавме Ди Марија а беше набркан, едноставно си ја користиш шансата ако си пресметал дека ти одговара. Само факт е дека ги добивте двајцата по дампинг цени зошто беа едноставно вишок.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.965
Поени од реакции
116.570
Тоа што ние го мислиме не соодветствува со ставовите на клубот. За Јунајтед беа вишак Лукаку и Алексис, за фан базата, не баш. Затоа и негодуваме што останавме во нападот со деца. Алексис каков таков, ќе одмореше некого во Карлинг куп.
Mnogu gresno se tolkuva ova "derenje". Ne mislam na toa deka UTD ke propadne i ke prekine da postoi, nego deka ste u takva situacija (losa) kade sto pri kupuvanje na igraci PREPLAKJATE, primer Megvaer, a vo slucaj koga vi baraat igraci sto ne vi se vo plan mora da popustite i pokraj toa sto odredeni ponudi ne vi odgovaraat. Spored mene vo pat situacija bese UTD okolu Sancez, mozea da zadrzat igrac so slaba forma i retko da go igraat a pritoa da zima najgolema plata posle Pogba i De Gea valjda, ili da go dadat na pozajmica vo Inter sto sekako bese zelba i na samiot igrac. Dvete situacii ne im odgovaraat mnogu na UTD, ali definitivno vtorata e pobezbolna zaso ke mu plakjaat del od platata namesto cela. Ova vo nekoi podobri vreminja nemase da se desi, i ti i ja znaeme zosto. Toa probuvame i da vi kazeme, dosta loso e menadziran UTD vo post Fergi erata, narocito otkako osvoija LE so Murdzo.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Mnogu gresno se tolkuva ova "derenje". Ne mislam na toa deka UTD ke propadne i ke prekine da postoi, nego deka ste u takva situacija (losa) kade sto pri kupuvanje na igraci PREPLAKJATE, primer Megvaer, a vo slucaj koga vi baraat igraci sto ne vi se vo plan mora da popustite i pokraj toa sto odredeni ponusi ne vi odgovaraat. Spored mene vo pat situacija bese UTD okolu Sancez, mozea da zadrzat igrac so slaba forma i retko da go igraat a pritoa da zima najgolema plata posle Pogba i De Gea valjda, ili da go dadat na pozajmica vo Inter sto sekako bese zelba i na samiot igrac. Dvete situacii ne im odgovaraat mnogu na UTD, ali definitivno vtorata e pobezbolna zaso ke mu plakjaat del od platata namesto cela. Ova vo nekoi podobri vreminja nemase da se desi, i ti i ja znaeme zosto. Toa probuvame i da vi kazeme, dosta loso e menadziran UTD vo post Fergi erata, narocito otkako osvoija LE so Murdzo.
Се разбравме, се согласувам поготово со делот за лошо менаџирање :)

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
754
Поени од реакции
1.636
Другар без навреда ама изгледа Алексис ти е гледан последен пат во 2014. За Лукаку имам пишувано по форумов дека е квалитетен играч, немам ни време ни желба да се објаснувам по стоти пат и тоа на фанови кои го ословуваа како дебел за сега одеднаш да сменат мислење. Тоа што ние го мислиме не соодветствува со ставовите на клубот. За Јунајтед беа вишак Лукаку и Алексис, за фан базата, не баш. Затоа и негодуваме што останавме во нападот со деца. Алексис каков таков, ќе одмореше некого во Карлинг куп.
Go imam gledano alexis od startot na negovata kariera pa do sega. Ne se snajde vo junajted pod murinho pa eve ni pod ole radi toa sto timot na ovie dvajca nema niti koncept niti identitet. Znaci govoram za timot vo celost vo koj top igraci potfrlija radi taa nekadarnost na nivnite menadzeri. Konte e pak za razlika od ovie dvajca menadzer sto znae sto saka. Ne ti e ni malku simptomaticno sto alexis na primer vo reprezentacija e drug covek? Eve, mu davam mesec dena da se adaptira na sredinata vo koja odi, ke razgovarame za mesec dena za istiov igrac.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Go imam gledano alexis od startot na negovata kariera pa do sega. Ne se snajde vo junajted pod murinho pa eve ni pod ole radi toa sto timot na ovie dvajca nema niti koncept niti identitet. Znaci govoram za timot vo celost vo koj top igraci potfrlija radi taa nekadarnost na nivnite menadzeri. Konte e pak za razlika od ovie dvajca menadzer sto znae sto saka. Ne ti e ni malku simptomaticno sto alexis na primer vo reprezentacija e drug covek? Eve, mu davam mesec dena da se adaptira na sredinata vo koja odi, ke razgovarame za mesec dena za istiov igrac.
Кој друг човек, сакаш да кажеш за Чиле не му бега топката, ја стига навреме, дриблингот му функционира? Дека ќе упеца некој гол точно ама не заебавај дека друг бил за Чиле на Копа. Не зборам јас за стратегии и тактики, ликов најверојатно телото не му може веќе највисоко ниво на фудбал, затоа почна и често да се повредува. Единствено промената на лигата да му помогне некако, се друго е испробано кај него и не дало позначајни резултати.

Btw на Тајмс има дека Јунајтед ќе плаќа 6 милиони, Интер 9 милиони годишно од платата.

Последно уредено:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.276
Поени од реакции
13.238
Кој друг човек, сакаш да кажеш за Чиле не му бега топката, ја стига навреме, дриблингот му функционира? Дека ќе упеца некој гол точно ама не заебавај дека друг бил за Чиле на Копа. Не зборам јас за стратегии и тактики, ликов најверојатно телото не му може веќе највисоко ниво на фудбал, затоа почна и често да се повредува. Единствено промената на лигата да му помогне некако, се друго е испробано кај него и не дало позначајни резултати.

Btw на Тајмс има дека Јунајтед ќе плаќа 6 милиони, Интер 9 милиони годишно од платата.
9 милиони НИКОЈ од носителите на тимот години уназад не земал,а не па Санчез кој кузнае дали 5 партии ќе изигра.
Нема никакви шанси ова да е точно.Они се заклаа со икарди за милион+-,на санчез 9милиона ќе му дале и тоа фунти.
хехехехех
Тоа би било скоро дупло од најскапо платениот у моментов.

Член од
10 јуни 2018
Мислења
132
Поени од реакции
283
Колку зема бе најскапо платениот у интер 5 милиона? Да не ги буни некој бруто и нето пошто у англија германија платите се кажуваат во бруто а во италија во нето, така да ако некој зима 5 милиони у италија испаѓа дека зема околу 10 бруто некаде

Edit глеам икарди,Годин зимаат 8+ мил годишно во интер

Член од
10 јуни 2018
Мислења
132
Поени од реакции
283
Mislam deka sega Lukaku e najplaten so okolu 9 milioni, neto sekako.
Епа тоа е преку 14,15 мил мин бруто. Ете и Икарди и Годин зимале солидно збориме за бруто така да 8,9 мил бруто(4,5 нето) за Санчез не изглеа многу.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.276
Поени од реакции
13.238
Абе бруто нето како сакаш врти неможе Санчез најплатен играч да биде у Интер па светот да се преврти...

Kajgana Shop

На врв Bottom