Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
,,,ne se 20 godini nanazad,,,netrpelivosta na komunistite kon VMRO datira ushte od vremeto na nacionalnata borba na Makedonskoto narod ushte od II SV,,,ako mozhe da se kazhe so ubistvoto na Racin,,,
Не комунистите, комуњарите...
Комунистите успеале да се изборат за држава, а црвената буржоазија, комуњарите у фотељи ја уништуваат.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.699
Поени од реакции
31.759
Не комунистите, комуњарите...
Комунистите успеале да се изборат за држава, а црвената буржоазија, комуњарите у фотељи ја уништуваат.
,,,sosema vo pravo si,,,
,,,komunist e epitet,,,komunjar karakterna osobina,,,

Член од
12 март 2009
Мислења
20.666
Поени од реакции
16.872
Eve eden link od toa vreme, megutoa od denesna gledna tocka ova e prvoklasna satira.
Пендрековски воочи изборите 2014 кажа дека ТОЈ кога ќе дојде на власт ЌЕ ги ПРОЦЕСУИРА хашките случаи, Т.Е. Правно тие не можеле да се амнестираат ( злосторства против човештвото)
Арно ама сега не му работи меморијата..
Всушност оваа работа беше изгубена конечно уште 2008, кога Калето нареди наместо со ДПА власта да коалицира со ДУИ... ова понатака беше само логичен след, иако Западот ГОА го осуди амнестирањето на злосторствата против човештвото а од друга страна ХАГ ни ги врати предметите да стојат во Фиока...
Автоматски споено мислење:

,,,sosema vo pravo si,,,
,,,komunist e epitet,,,komunjar karakterna osobina,,,
СЕММ: Недолично, сензационалистичко и манипулативно информирање на ТВ Алфа

работата е напишале владата на НРМ се однесува према РС педерски а требало Гејовски
туку кога РС ќе влезе ПРЕД нас во гЕУ, па кога ќе треба да ни дадат амин, тие ќе се однесуваат кон нас буљашки :confused:

ќе ни бараат и имати на српска црква и гробови на српски војници и наново по 3 -пут менување на учевници

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.854
Поени од реакции
12.386
Ако некој некого амнестирал, не значи дека друг треба да го награди. Што е поразличен овој случај од еден министер пред икс време? јавноста и некои пп мудро си ќутат

Член од
12 март 2009
Мислења
20.666
Поени од реакции
16.872
D

Deleted member 12196

Гостин
Ние сме човек да не земе и да не фрли во истиов пожар.
Пожарот од мака ќе се изгаси...
Извини другар ама како што ме служи меморијата токму за време на претходната власт на газда Грујо се замолчуваа медиумите како и новинарите кои беа неистомисленици со тогашната власт ...
Не велам НЕ!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пожарот од мака ќе се изгаси...
Не велам НЕ!
Не знам дали е фејк њуз ама читам дека некој со брусалица го почнал пожарот :pos: на 40+ степени лабаво со брусалица во шума, да сум газда на некој од локалине би му кршела коска по коска.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
649
Поени од реакции
2.107
Во гаснењето на пожарот учествуваат цели два хеликоптера и се чудиме зошто стигнал до автопатот :facepalm:
Само еден е од трите во АРМ е исправен.МВР има само за транспорт.Очај

D

Deleted member 12196

Гостин
Не знам дали е фејк њуз ама читам дека некој со брусалица го почнал пожарот :pos: на 40+ степени лабаво со брусалица во шума, да сум газда на некој од локалине би му кршела коска по коска.
Не знам што ќе работи со брусалица во шума? И од каде му струја во шума?

M

Macedon1um

Гостин
Не е класична шума, покрај патот има еден куп викендички + други објекти во изградба

1.png

Огнот бил започнат од крстосницата доле, десно од Башино село па тргнала нагоре накај Велешко езеро од двете страни. Треба да се напраи комплетен „попис“ на изгорените дрва па газдата на фирмата каде што се работело заедно со работнициве да насадат 10x повеќе од тоа на нивна сметка за памет

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.384
Поени од реакции
30.814
Ne e pozarot pocnat od shuma, pocnato e blizu seloto otovica. Ima golemi predeli so suva trava sho nikogas ne e iskosena i toa e, tamu e zapocnato. Ako mene me prasas ko sho se nenormalni mozno e i sekoja budala cigarceto od kola da go vrli i da odi na kafe na romantik. Ne se znae koj e pricinitelot, megutoa da, imalo rabotnici.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Отсекогаш знаев дека има нешто садистичко во тебе :sneaky:

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.029
Поени од реакции
954
Во гаснењето на пожарот учествуваат цели два хеликоптера и се чудиме зошто стигнал до автопатот :facepalm:
Jas gledav od terasa, koj kako saka da kazuva imase helihopteri kanaderi pozarni kamioni sigurni deset. Pola grad se nafanaa ke izginea vetar duva go siri kako lava

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.312
Поени од реакции
15.474
БОРБАТА ПРОДОЛЖУВА: Инспекторот Илиевски поднесе нови документи до Антикорупциска

овој се бори со ветерници, на крај или ќе го сместат во Бардовци( а може и Демир Хисар) или ќе го згази некој
Можеби има шанса да заврши ,,под воз,, како телохранителот на Киро Глиговор:uzi:...мислам дека алигаторот или така нешто ги викаа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom