Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.909
Поени од реакции
726
Вака.Како прво мислам дека ја погодив темата зш ми треба совет.Ми нудат Матиз 3 години стар со 11000 поминато,онака по фенси е ,без клима,ама има електрика на предни прозори,браници во боја на каросерија,магленки напред,спојлерче позади(фабричко) :pos2: и некои ситни работи додатоци, е сеа ми го даваат за 3300 евра па со оглед на тоа што ке ми биде втора кола,ем нов е, и претежно за сестра ми дали вреди.?

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
Вака.Како прво мислам дека ја погодив темата зш ми треба совет.Ми нудат Матиз 3 години стар со 11000 поминато,онака по фенси е ,без клима,ама има електрика на предни прозори,браници во боја на каросерија,магленки напред,спојлерче позади(фабричко) :pos2: и некои ситни работи додатоци, е сеа ми го даваат за 3300 евра па со оглед на тоа што ке ми биде втора кола,ем нов е, и претежно за сестра ми дали вреди.?
мала километража,ново количе,ама ја за тие пари би зел нешо постаро а сепак фирма...еве како за пример ќе го земам форд ескортот.па уште и дизелче!-одприлика шознам,ама некоја си 1995-6 произведено....во споредба со матиз,каде-каде покоска кола е...а и да осетиш малце снага од моторот,а не воа 800цц....

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.909
Поени од реакции
726

мала километража,ново количе,ама ја за тие пари би зел нешо постаро а сепак фирма...еве како за пример ќе го земам форд ескортот.па уште и дизелче!-одприлика шознам,ама некоја си 1995-6 произведено....во споредба со матиз,каде-каде покоска кола е...а и да осетиш малце снага од моторот,а не воа 800цц....

Сестра ми?Форд Ескорт?Па уште и дизел? хаха ме насмеа друже јас мислам дека за сестра ми е таман,помало количе прашањето ми беше дали вреди за тоа што го има иначе фала на совет.Тоа што сум напишал втора кола не значи дека мењам туку дека имам фелиција што нема да ја продадам....:smir::smir:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
За женско, измислено. Ако и прави кеиф, земај го. Не ти е многу скапо. А форд.... не е за жена, ке го искрши за брзо.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Што мислите за фиќово му се мислам дали да го земам. За него бара 10 000 денари. Моторот работи а колата не е регистрирана. Инаку не ми се допаѓа што целиот автомобил е исшприцан со некоја си црвена боја како спреј па не може баш да се воочи во каква состојба е. Има неколку вдлабнатини посебно напред под браникот (кој го нема). И да сопственикот има 70 години :D

http://img220.imageshack.us/my.php?image=26012425jn2.jpg
http://img227.imageshack.us/my.php?image=18613772fc3.jpg
http://img227.imageshack.us/my.php?image=40954491pt9.jpg
http://img227.imageshack.us/my.php?image=photo0140ds3.jpg
http://img232.imageshack.us/my.php?image=photo0139ni4.jpg

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
За женско, измислено. Ако и прави кеиф, земај го. Не ти е многу скапо. А форд.... не е за жена, ке го искрши за брзо.
се извинувам,изумив дека е за женско работава:uvo::uvo:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
може некој убаво да објасни разлики меѓу зимски, летни и "all season" гуми(не да ми пишете зимски за во зима, летни за во лето и ол сизон за сите сезони)? и по можност со илустрација =)) мислам на шарата, длабочината, профилот итн...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
може некој убаво да објасни разлики меѓу зимски, летни и "all season" гуми(не да ми пишете зимски за во зима, летни за во лето и ол сизон за сите сезони)? и по можност со илустрација =)) мислам на шарата, длабочината, профилот итн...
Зимската гума ги губи својствата под 4мм шара, летната под 2 мм
Кај зимската гума шарата е поизразена во смисла, полните делови имаат мали прорези, но најбитната разлика е во смесата од која се направени самите гуми.
Летната е добра до температури од 7 степени, додека зимската е во елемент токму на пониски температури од 7 степени, а во лето предизвикува поголема бучава зимската гума, но и нестабилност токму заради смесата од која е составена и која не е за жежок асфалт:)
Ол сизн гумите се обично за мали возила, слаби мотори, и не се баш препорачливи.
По мене, комбинација на најлошото од двете :)
А и ретко се наоѓаат веќе, и ако ги има ги има во мали димензии (12, 13...)

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Дечки ми треба мал совет,утре ( односно денес ) ке шетам по салониве за коли
Сакам да земам земам нешто од најмала класа на кола
Во комбинација ми се цитроен ц1,хјундаи и10 и фиат сеиченто
по цена се исти сите околу 7500 eвра со машина 1.1 67-8 кс освен сеиченотот 900cc со 45 кс :toe:
Предлог ? Некој ?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Citroenot c1 ti e veke proverena rabota, samo kolku sto znam treba da iskoci nov citroen c1 kaj i da e ima namaluvanje na potrosuvacka i malku e smenet izgledot, pa mozda posolena ke bide cenata zatoa sega ovoj zemi go baska i popust davaat!

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
1.597
ц1 ти е супер избор за тие пари,само провери си дали е 7000 и нешто....јас мислам дека е поскап од 7000 и нешто...иначе за мала кола како шо сакаш "арна" е....

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
по цена се исти сите околу 7500 eвра со машина 1.1 67-8 кс освен сеиченотот 900cc со 45 кс :toe:
Предлог ? Некој ?
од овие 3, јас би одел за цитроенот. нема утка. ем, проверена марка е.
а, зашто ги исфрли 107 и ајго? разгледај ги и тие, па меѓу цитроенот, пежото и тојотата изборот се сведува на изгледот. нема утка со тие три, која и да ја одбереш.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
од овие 3, јас би одел за цитроенот. нема утка. ем, проверена марка е.
а, зашто ги исфрли 107 и ајго? разгледај ги и тие, па меѓу цитроенот, пежото и тојотата изборот се сведува на изгледот. нема утка со тие три, која и да ја одбереш.
Ајго - мнооооогу е поскап од 7500 евра,си го ценат превише за тоа што го гледаш и сите модели општо
Пежо - шознам не ми згрешиле ништо :) ама никогаш нивниот дизајн како и форд не сум ги сакал,мада... за 99% исто со цитроен(разлика во името и линиите) а поскапо! не би дал пари...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Ајго - мнооооогу е поскап од 7500 евра,си го ценат превише за тоа што го гледаш и сите модели општо
Пежо - шознам не ми згрешиле ништо :) ама никогаш нивниот дизајн како и форд не сум ги сакал,мада... за 99% исто со цитроен(разлика во името и линиите) а поскапо! не би дал пари...
па што му ја мислиш, немаш утка со цитроенот. беше? прошета низ салониве?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Предлог ? Некој ?
A ако не ти се брза да ја почекаш новата Форд Ка? Си ја видел? Мислам дека за 2-3 месеци и кај нас ке ја има.

Инаку од сите наведени, не би земал ни еден. Не дека немам мерак по малишаните, но.... Хјундаи не би земал никако, тоа отпаѓа на прв поглед. Останува изборот помеѓу сеиченто и Ц1. Французите некако се премногу футуристички настроени, така да кога би морал, би играл на Фиат. Од друга страна пак, ако ти текне да го продаваш по 4-5 години, гарант дека ке извлечеш 1.000 евра повеќе со Ситроенчето.

Kajgana Shop

На врв Bottom