Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Многу добра анализа

Просто сум изненаден!

Чим стигна Призма да ја критикува, Касица нафркала

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.585
Поени од реакции
5.305

Не знаеле, биле злоупотребени.

Две опции:

1) Оставка поради тоа шо дозволиле да бидат злоупотребини од лик како Боки 13 а се нааоѓаат на највисоките државни функции т.е некомпетентност.

2) Оставка поради (ин)директна поврзаност со највисок вид на политички криминал и понесување на целосна одговорност за тоа.

Исто така сега во овие услови не смее да се дозвоил случаите на СЈО да паднат во вода, напротив, нови истраги за подлабоко да се навлезе во спрегата СДСМ-ДПМНЕ, и по никоја цена не смее да се дозволи враќање на ДПМНЕ на власт, истото тоа и со буквално истите структури од времето на Ел Фамили кое мајче расплака во 11г апсолутна власт.

Нека бара Меѓународниот фактор излез во некоја експертска Влада или сл. Во меѓувреме предистражни и истражни тимови од странство и исто така странски мултинационални тимови за правење ветинг во правосудство, МВР итн. Потекло на имот за сите државни функционери е најбитно, чешлање на капиталот. Затоа што ако ги следиш парите, не знаеш каде се ќе те однесат.
Многу мака само за да речеш дека сакаш и повикуваш ПРОТЕКТОРАТ! Браво ашколсун бре момче! Друг пат скрати малку.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
...Се собрале рекетари, прислушкувачи, корумпирана администрација, тендерски коалициони партнери, урбана мафија, чекачи на државна работа....
Обединети се против функционирање на правната држава. Кај нив е капиталот, законодавната, извршната, локалната власт. ...
tesko na ofcite, ili drugacije kazano, narodot nema nikakvi sansi, the end.
loool

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.585
Поени од реакции
5.305
Многу добра анализа

Просто сум изненаден!
мислиш ако Катето заврши зад решетки ќе пропее и тогаш ќе ги дознаеме и другите пикантерии, како онаа каде завршија 50 милиони евра од грчкото МНР за поткуп намедиуми и други денешни властодршци во Северџистан?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Многу мака само за да речеш дека сакаш и повикуваш ПРОТЕКТОРАТ! Браво ашколсун бре момче! Друг пат скрати малку.
Ти ако најмиш странец, да речеме професионален возач германец, да ти го вози таксито, дали тоа значи дека си го продавал кучата и/или дека таксито е германско? Нема ништо страшно во тоа да побараш помош кога гледаш дека ич не ја бива работата.

И не знам ти од кај се најде ангажиран за мислење, барем понуди подобро решение, биди ербап па речи ашколсун, вака не бива ништо со копук муабети. Да бевме држава сигурно немаше ваква дискусија да се води, ама ете не сме. Разликата е шо јас сакам да имам држава а ти сакаш да имаш партија нс власт.

Протекторат никаде не спомнав. Ако мислев на тоа ќе напишев, qr ме боли дали тоа некому се допаѓа или не. Лично сум разочаран од индиферентноста на ЕУ кон МКД.

Штета шо гојдата од власта се испокакаа каде стигнаа и дозволија жмро пак да наметнува наратив во јавноста. Срам и арам дс им е.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.585
Поени од реакции
5.305
Ти ако најмиш странец, да речеме професионален возач германец, да ти го вози таксито, дали тоа значи дека си го продавал кучата и/или дека таксито е германско? Нема ништо страшно во тоа да побараш помош кога гледаш дека ич не ја бива работата.

И не знам ти од кај се најде ангажиран за мислење, барем понуди подобро решение, биди ербап па речи ашколсун, вака не бива ништо со копук муабети. Да бевме држава сигурно немаше ваква дискусија да се води, ама ете не сме. Разликата е шо јас сакам да имам држава а ти сакаш да имаш партија нс власт.

Протекторат никаде не спомнав. Ако мислев на тоа ќе напишев, qr ме боли дали тоа некому се допаѓа или не. Лично сум разочаран од индиферентноста на ЕУ кон МКД.

Штета шо гојдата од власта се испокакаа каде стигнаа и дозволија жмро пак да наметнува наратив во јавноста. Срам и арам дс им е.
Не знам но ако си сакал да бараш помош си можел да речеме да ги замолиш да престанат да ни поставуваат копуци на влсат какви што имавме со децении, ама не ти веднага би ги ставил да управуваат, е па извини ама кога се работи за држава тоа се вика протекторат.

Меѓу другото тоа е и решение за проблемите, јас мислам дека многу од проблемите се заради странците (надворешни сили) тие инсталираат власт кого сакат и кога сакаат и потоа ние сме биле лошите, нека не остават самите да си ги средиме работите, ни направија рамковен со што ја направија државата нефункционална, цело време наметнуваат етничка демонкратија, па на крајот и име и држава ни растурија и ти би ги зел за управители, е што сакаш на такво нешто да речам?

Не сум знаел дека сакам да имам партија на власт, а која е тоа партија те молам?

За да нешто пропагираш не мора и директно да го потенцираш и наведеш, барем е така во нашата таксистичка фела!

Гојдата на власт се и донесени за да се испокакаат, проблемот е што кога какаат тоа го прават врз нас.
=================
туку да видиме што пишува еден ЛАРИС ГАЈСЕР ОД ЛА ВЕРИТА

Од 2015 година следам и известувам за тоа – како група неспособни политичари (десничари и левичари) и непријателски странски сили, си играат со животот и судбината на македонските граѓани, пишува во својата објава на Фејсбук, Ларис Гајсер, кој во италијанска Ла Верита ги објавува снимките за аферата Рекет.
---------
сигурни сте дека човекот не е Македонец, овој човек ако не е Македонец треба веднаш да се стави во листата на најголемите македонски пријатели!!!

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Не знам но ако си сакал да бараш помош си можел да речеме да ги замолиш да престанат да ни поставуваат копуци на влсат какви што имавме со децении, ама не ти веднага би ги ставил да управуваат, е па извини ама кога се работи за држава тоа се вика протекторат.

Меѓу другото тоа е и решение за проблемите, јас мислам дека многу од проблемите се заради странците (надворешни сили) тие инсталираат власт кого сакат и кога сакаат и потоа ние сме биле лошите, нека не остават самите да си ги средиме работите, ни направија рамковен со што ја направија државата нефункционална, цело време наметнуваат етничка демонкратија, па на крајот и име и држава ни растурија и ти би ги зел за управители, е што сакаш на такво нешто да речам?

Не сум знаел дека сакам да имам партија на власт, а која е тоа партија те молам?

За да нешто пропагираш не мора и директно да го потенцираш и наведеш, барем е така во нашата таксистичка фела!

Гојдата на власт се и донесени за да се испокакаат, проблемот е што кога какаат тоа го прават врз нас.
=================
туку да видиме што пишува еден ЛАРИС ГАЈСЕР ОД ЛА ВЕРИТА

Од 2015 година следам и известувам за тоа – како група неспособни политичари (десничари и левичари) и непријателски странски сили, си играат со животот и судбината на македонските граѓани, пишува во својата објава на Фејсбук, Ларис Гајсер, кој во италијанска Ла Верита ги објавува снимките за аферата Рекет.
---------
сигурни сте дека човекот не е Македонец, овој човек ако не е Македонец треба веднаш да се стави во листата на најголемите македонски пријатели!!!

Јас напишав странски мултинационални предистражни и истражни тимови, обвинители, а може и судии, исто такви тимови да вршат ветинг во правосудството и МВР итн. Значи странски државјани да работат според законската легислатива на МКД, во кој дел ти препозна протекторат не ми е јасно.

И пак да повторам, ако не биваше, немаше воопшто да ја водиме оваа дискусија. Згора на ова не понуди никакво решение кое е подобро од моето, тек па тоа да биде од чисто домицилен карактер. Знам дека изгорен си да ги спомнеш во овој контекст Каракамишева и Панчевски, олицетворенија на чесни домољуби, правници од светски ранг :icon_lol:

После дебаклот на СЈО мислам дека нема потреба воопшто да се зема во предвид домашното правосудство за било што. Исто како да го нема. Може само политички октроирани обвиненија да подигаат, и исто такви пресуди да носат, друго ништо. И тоа само да замолчат некој ако ја говори вистината. Друго се решаваат со рекет и на-ти-го, дај-ми-го принцип.

Ако имаш да понудиш друг концепт слободно реплицирај, во спортивно нема потреба од продавање мадиња за бубрези, веќе видено е све од домашно производство...

П.С Не постои нешто како пријателска странска разузнавачка структура, е сеа лошо шо не постои ни домашна безбедносна структура која во суштина не е криминална организација со полициски овластувања. Повеќе би ризикувал со првите, него со вторите. Дебаклот е сигурен со вторите.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Абе ка ци ти....

Освен што скришно гласаш на анкетата, сериозно се загрижив за тебе :icon_lol:
Тука сум, малку работа имав, нешто крстови ова она, плус и баниран од темава бев ама еве сега тука сум да не ме мислиш.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Првата :pos:

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.585
Поени од реакции
5.305
Јас напишав странски мултинационални предистражни и истражни тимови, обвинители, а може и судии, исто такви тимови да вршат ветинг во правосудството и МВР итн. Значи странски државјани да работат според законската легислатива на МКД, во кој дел ти препозна протекторат не ми е јасно.

И пак да повторам, ако не биваше, немаше воопшто да ја водиме оваа дискусија. Згора на ова не понуди никакво решение кое е подобро од моето, тек па тоа да биде од чисто домицилен карактер. Знам дека изгорен си да ги спомнеш во овој контекст Каракамишева и Панчевски, олицетворенија на чесни домољуби, правници од светски ранг :icon_lol:

После дебаклот на СЈО мислам дека нема потреба воопшто да се зема во предвид домашното правосудство за било што. Исто како да го нема. Може само политички октроирани обвиненија да подигаат, и исто такви пресуди да носат, друго ништо. И тоа само да замолчат некој ако ја говори вистината. Друго се решаваат со рекет и на-ти-го, дај-ми-го принцип.

Ако имаш да понудиш друг концепт слободно реплицирај, во спортивно нема потреба од продавање мадиња за бубрези, веќе видено е све од домашно производство...

П.С Не постои нешто како пријателска странска разузнавачка структура, е сеа лошо шо не постои ни домашна безбедносна структура која во суштина не е криминална организација со полициски овластувања. Повеќе би ризикувал со првите, него со вторите. Дебаклот е сигурен со вторите.
ете ќе се обидам уште еднаш.
РЕШЕНИЕ:
1. Да престанат странски сили да ни поставуваат власт според нивни потреби, да не остават ние самите да си избереме власт онаква каква што сакаме!
2. Тие истите да престанат да ни наметнуваат решение според нивните интереси.
3. Да се извинат за насилната промена на власта со државниот удар и за насилното менување на името Македонија.
Би можел и понатаму ама би бил задоволен и со овие три!

Заради нивното (мислам на срањските сили и нивните амбасадори кои се однесуваат како намесници) насилие имаме неефикасна држава и државна управа па и правосу(д)ство.
Ако не си знаел со тнр. пржински договори е смислено СЈО како и избор на Катица, Катица и сите тие во СЈО се нивни инсталати кои само одработуваат за нив. По се изгледа ти си подлегнал на пропагандните флоскули нема правда нема мир и дека СЈО и тој персонал се способни за такво што, сега откако виде дека си прелажан немој врз мене да се истураш, тоа е твоја наивност.

Инаку не сум размислувал ама кога веќе ги спомна и Каракамишева и Панчевски тие се барем сто пати подобро решение од сегашниве срањски инсталации. Не знам колку се домољуби ама дека се против Северџистан е евидентно дури се и против денешнава квислиншка власт што е за поздравување и на моја радост.
Ако имаш сомневање дека денешнава квислиншка власт е по избор на срањците, да те потсетам на Тирањската пљатформа и директивите кој со кого против кого ќе коаљицира, на крајот се избраа антимакедонска вљада со сите нишани. Ти гледаш некои добри работи кај квислинзиве, може нас неуките да не запознаеш кои се?

Мојот коментар е се обидувам само со аргументи без ад-хоминем, дури и се воздржувам да не бидам бедаст па да речам дека твојата паралела со такси и Германец возач не е соодветна, многу посоодветно е да се земе друг пример ама да повторам не сакам да бидам бедаст.
Пред да се воведе формален протекторат прво се растура безбедносниот систем и службите значи, тоа го гледаме последниве 20 години. Безбедносниот систем е столбот врз кој почива еден државен апарат каков и да е. Воведување на странци, судии, полицајци и друг персонал во државни служби е само мека варијанта од протекторат има и тврда која ја гледаме во БиХ и Косове.
Автоматски споено мислење:

Има да се испонаместат сега за сите пари :pos::pos:
овој јавно повикува да ја убијат мајкаму, по по по по

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.505
Поени од реакции
1.894
Dobro be, samo mene taka mi se cini ili likot ocajno potsekja na Alma vo negovite najsvetli momenti. Kako brat bliznak se vo postovite, arogancijata, zargonot i toa ednojajcani sto i se podrazbira posto takov kurton majka ednas ragja.
Очигледно е дека е шарен телетабис,а дали е Алма или Ставро не знам.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
ете ќе се обидам уште еднаш.
РЕШЕНИЕ:
1. Да престанат странски сили да ни поставуваат власт според нивни потреби, да не остават ние самите да си избереме власт онаква каква што сакаме!
2. Тие истите да престанат да ни наметнуваат решение според нивните интереси.
3. Да се извинат за насилната промена на власта со државниот удар и за насилното менување на името Македонија.
Би можел и понатаму ама би бил задоволен и со овие три!

Заради нивното (мислам на срањските сили и нивните амбасадори кои се однесуваат како намесници) насилие имаме неефикасна држава и државна управа па и правосу(д)ство.
Ако не си знаел со тнр. пржински договори е смислено СЈО како и избор на Катица, Катица и сите тие во СЈО се нивни инсталати кои само одработуваат за нив. По се изгледа ти си подлегнал на пропагандните флоскули нема правда нема мир и дека СЈО и тој персонал се способни за такво што, сега откако виде дека си прелажан немој врз мене да се истураш, тоа е твоја наивност.

Инаку не сум размислувал ама кога веќе ги спомна и Каракамишева и Панчевски тие се барем сто пати подобро решение од сегашниве срањски инсталации. Не знам колку се домољуби ама дека се против Северџистан е евидентно дури се и против денешнава квислиншка власт што е за поздравување и на моја радост.
Ако имаш сомневање дека денешнава квислиншка власт е по избор на срањците, да те потсетам на Тирањската пљатформа и директивите кој со кого против кого ќе коаљицира, на крајот се избраа антимакедонска вљада со сите нишани. Ти гледаш некои добри работи кај квислинзиве, може нас неуките да не запознаеш кои се?

Мојот коментар е се обидувам само со аргументи без ад-хоминем, дури и се воздржувам да не бидам бедаст па да речам дека твојата паралела со такси и Германец возач не е соодветна, многу посоодветно е да се земе друг пример ама да повторам не сакам да бидам бедаст.
Пред да се воведе формален протекторат прво се растура безбедносниот систем и службите значи, тоа го гледаме последниве 20 години. Безбедносниот систем е столбот врз кој почива еден државен апарат каков и да е. Воведување на странци, судии, полицајци и друг персонал во државни служби е само мека варијанта од протекторат има и тврда која ја гледаме во БиХ и Косове.
Автоматски споено мислење:

овој јавно повикува да ја убијат мајкаму, по по по по

Не треси зелени, од 10 припадници на МВР кои имаат полициски овластувања и стаж подолг од 10г колкумина може да поминат ветинг и да покажат потекло на имот, начин на стекнување на образование итн?

Од 10 обвинители, судии со стаж подолг од 10г, колкумина може да покажат потекло на имот и да поминат ветинг?

Истото важи и за сите инспекциски служби итн, цел државен апарат, кој ги постави тие луѓе на тие позции, странските амбасадори?

Со кој кредибилитет Каракамишева, со тоа шо цицала приходи од 10 управни одбори на јавни претријатија во исто време со години? За приватно шо прави не сакам да навлегувам, а тек за тоа ако почнам да видиме цела слика за ко о чему, а курве о поштењу.И тоа оне кознервативне.

Панчевски сигурно со тоа шо градел згради во центарот на Скопје со државна платичка, дури го местел АКМИС системот залужил да биде спомнат како подобен кадар за реформи во правосудството.

Сакале или не, некогаш одредени епитети доаѓаат сами по себе, било тоа да е бедаст, недоветен и сл. Соодветно на „ставовите кои ги застапуваме“.

Патем речено, ништо од горенаведеното немаше да се реализира ако претходната гарнитура не го обезбедеше целокупниот материјал за bonbite, за кој има авторски права. Едно е шо биле ѓубриња невидени, згора на тоа со нула безбедносна култура. И сето тоа би се спречило ако во УБК и АР биле вработувани кадри кои не се нечии швалери и швалерки, роднини и пред и над се партиски подлизурковци. Имаш таму ликови кои не знаат еден странски јазик а треба да се полиглоти. Така е во безбедносните структури на клетите странци шо ти ја ебаваат како ќе стигнат библиска камедонија, ама па тие шо разбираат...

Само ми е криво шо сме исклучок од девизата-глуп народ-силна држава :icon_lol:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ПС...бонус : тој ,,Синиша,, што го гледал Јувентус заедно со искубаната кај Камчев е советникот за безбедност во кабинетот на Иванов:eek::eek::eek:
Веќе станува „вруќо„ (лето е, што да прајш...) и забавно. Испаѓа дека практично не постои ниво‘ од власта во „нашата земја„, од кое не е вклучена барем по една фаца во аферава „Рекет„.

Према томе, ако некој реши да ја истурка работава до крај, нема да бидат опфатени саде Ката па кон IQ 33, туку и понатаму, се‘ до кабинето‘ од Прецеднико‘...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom