Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
6 месеци забрана доби мој роднина за истото. Леташе со авион.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

6 месеци забрана доби мој роднина за истото. Леташе со авион.

Во Словенија во бус доби забрана една циганка и 300 евра казна и пишаа. Не знам зошто мислат будали дека работат по странскиве аеродроми.

Во Словенија во бус доби забрана една циганка и 300 евра казна и пишаа. Не знам зошто мислат будали дека работат по странскиве аеродроми.
Како еден што мислеше дека во авион ќе пренесе 15 тегли ајвар од Македонија до Америка. :pos:

Ризикуваат некои со вакви работи, пред еден месец една во автобус не го ни даде пасошот на влез и си помина 4 граници. Дали и беше истечен или имаше забрана кој ја знае, само не знам како така патуваат.

Не татко ми работи во Франција и јас со мајками дојдовме кај него и од тами направивме како спојуање фамилија и еве до сега чекавме ништо па рекоа треба назод во македонија па долга виза да барате.
Па сеа ако идеме назад сигурно ке јадеме некоја забрана или казна?

Па кога се обидовте да го направите ова не ви дадоа некаква потврда?
Аплициравте ли воопшто?

Јас знам луѓе кои има дале некоја цифра евра (не знам поточно колку) на унгарски цариници, а претходно исто на "црно" живееле две години во Германија.

Мачка во вреќа.
Можеш да се заебеш на чисто ако го правиш ова. Дали со унгарски, бугарски или грчки цариник, исто ти е. Ако ти е договорена работата, поминуваш, ако идеш на слепо, како што кажав...мачка во вреќа.
Моите другари поминаа преку Грција (беа нелегални повеќе од година ипол), им ставија само забрана во Грција и за една недела се вратија пак во Малта само преку италијанска граница.
Сега ЕУ има нов систем и ова сигурно нема да ти се оствари затоа што ако добиеш забрана за една држава во ЕУ, автоматски се пренесува за сите останати.

Па кога се обидовте да го направите ова не ви дадоа некаква потврда?
Аплициравте ли воопшто?

Мачка во вреќа.
Можеш да се заебеш на чисто ако го правиш ова. Дали со унгарски, бугарски или грчки цариник, исто ти е. Ако ти е договорена работата, поминуваш, ако идеш на слепо, како што кажав...мачка во вреќа.
Моите другари поминаа преку Грција (беа нелегални повеќе од година ипол), им ставија само забрана во Грција и за една недела се вратија пак во Малта само преку италијанска граница.
Сега ЕУ има нов систем и ова сигурно нема да ти се оствари затоа што ако добиеш забрана за една држава во ЕУ, автоматски се пренесува за сите останати.

Значи ја кажувам само што се десило и како што велиш самиот има нова регулатива, а луѓево поминале вака пред 3-4 години. Се е томбола, јбг.

За сите земји од ЕУ важи забраната, а за тој што пишав дека доби забрана во мај месец сега не може да оди на одмор во Грција, па го го гледам на слики се бања во Дојран :D

Ама дечки цариник првично се подмитува НА ВЛЕЗ, за да не го помине пасошот и да испадне дека дома сте си седеле. Што ќе ви е да го подмитите на излез кога бројчаникот ќе продолжи ви врти денови во ЕУ? Освен ако нели ако не сакате животот да ви се сведе на Белград како главна дестинација.

Ама дечки цариник првично се подмитува НА ВЛЕЗ, за да не го помине пасошот и да испадне дека дома сте си седеле. Што ќе ви е да го подмитите на излез кога бројчаникот ќе продолжи ви врти денови во ЕУ? Освен ако нели ако не сакате животот да ви се сведе на Белград како главна дестинација.
Една шо работеше со мене во Германија, на враќање на маџарска (или словенска, не сум сигурен) граница си даде одредена сума, си пројде без проблем :D 102 дена имаше во ЕУ. Али мислам дека 5 дена плус, и 5 недели плус, исто си го јадел стапот :D

На одење накај Германија си отиде регуларно со авион, ни цариници ни ништо :)

На втората сигурно не е помината со пари. Не знам зошто мислите дека кај секој така ќе поминете со пари и дека точно знаете кого да подмитите?

Некогаш на Унгарска граница има и контрола од Австрија, они пасат трева не не знаат што прават Унгарците.

Една шо работеше со мене во Германија, на враќање на маџарска (или словенска, не сум сигурен) граница си даде одредена сума, си пројде без проблем :D 102 дена имаше во ЕУ. Али мислам дека 5 дена плус, и 5 недели плус, исто си го јадел стапот :D

На одење накај Германија си отиде регуларно со авион, ни цариници ни ништо :)
Нека пише нареден пат кога ќе влезе во ЕУ.

Беше во Грчка, едино Шенген ако мислеше :)
Тогаш нема никаква теорија на одење да не направила ујдурма или пак не дала пасош во Грција. Поминат пасош на ЕУ граница активира тикет што си брои и акумулира додека не излезеш. Таа 100% на Евзони во гужвите не дала пасош (знам тројца на диво што се вака во Грција ама само со кола - бус се изведува ова).

Навистина не разбирам зошто некој би ризикувал, па колку сака нека се пари во прашање што ги заработил што останал уште 2 недели. Мене пред 3 години ми се случи на белгиски аеродром да чекам за да ми избројат колку дена вкупно во ЕУ сум била. Да подмитувам цариници, да ризикувам да ме пријават и за мито и да ми влепат црн печат во пасош па после да не можам да земам државјанство од ЕУ земја, не фала, нема теорија.

Гледам Форца милан пишал и дека почнале Австријци да пуштаат на таа граница, јбг, толку беше пазарот со Унгарците.

Тие што му поминуваат веќе знаат каде да дадат пари, а одамна има контрола и сега некој прочитал овде дека може да се направи кај секој.

З една што пишав претходно не го даде пасошот, а го побара и цариникот. Од 4 граници барем на една има ваква проверка и лично да те види на слика.

На таа позади неа и правеа проблем затоа што со детето немаше иста адреса на живеење, а се кажа дека му е мајка, а оваа ја поминаа.

Тие што му поминуваат веќе знаат каде да дадат пари, а одамна има контрола и сега некој прочитал овде дека може да се направи кај секој.

З една што пишав претходно не го даде пасошот, а го побара и цариникот. Од 4 граници барем на една има ваква проверка и лично да те види на слика.

На таа позади неа и правеа проблем затоа што со детето немаше иста адреса на живеење, а се кажа дека му е мајка, а оваа ја поминаа.

Не се тие царинарници пасошот се дава кај Гранична Полиција односно пасошка контрола ,има одредени држави кои даваат забрана само за нивните држави а не за цела ЕУ односно шенген зона ,инаку Унгарците се луѓе кои сакат или примаат мито во никој случај тоа не може да ти се случи во Словенија ,Австрија а Грција и Италија се исти како Унгарците ова го велам од мое лично искуство

Тогаш нема никаква теорија на одење да не направила ујдурма или пак не дала пасош во Грција. Поминат пасош на ЕУ граница активира тикет што си брои и акумулира додека не излезеш. Таа 100% на Евзони во гужвите не дала пасош (знам тројца на диво што се вака во Грција ама само со кола - бус се изведува ова).

Навистина не разбирам зошто некој би ризикувал, па колку сака нека се пари во прашање што ги заработил што останал уште 2 недели. Мене пред 3 години ми се случи на белгиски аеродром да чекам за да ми избројат колку дена вкупно во ЕУ сум била. Да подмитувам цариници, да ризикувам да ме пријават и за мито и да ми влепат црн печат во пасош па после да не можам да земам државјанство од ЕУ земја, не фала, нема теорија.

Гледам Форца милан пишал и дека почнале Австријци да пуштаат на таа граница, јбг, толку беше пазарот со Унгарците.
Не знам што има направено, ама сигурно нешто не е у ред хаха :D Инаку потполно се согласувам, не вреди подмитувањето, ризиците, за следен пат да добиеш црн печат и да се сликаш. Не сме будали ние што се враќаме порано. Јас се вратив 85тиот ден, за (не)дај боже да треба да завршиш некоја работа во ЕУ, или на пример ти искочило прилика да прошеташ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom