Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Тука си се зезнал. Не, не верувам јас ништо.па и ти веруваш дека си атеист се групираш со други луѓе итоа прераснува у секта.
Тука си се зезнал. Не, не верувам јас ништо.па и ти веруваш дека си атеист се групираш со други луѓе итоа прераснува у секта.
и јас не верувам во ништо и не сум атеист не се декларирам никокако хехе.Тука си се зезнал. Не, не верувам јас ништо.
Ти можеш да се декларираш и како автомеханичар или како гинеколог, ама од фактот што си атеист не можеш да избегаш.и јас не верувам во ништо и не сум атеист не се декларирам никокако хехе.
Нема никаква врска тоа со атеизмот. До особата си е. Еве ја сум атеист, па имам амбиции, цели, планови колку ти душа сака. Не тропај глупости дека ако сум атеист немам цел во животот или воља. Пример, сум бил дел од многу хуманитарни настани, сум донирал, сум помагал... Тоа ме прави среќен. Али океј, неам ја за шо да живеам. Поздрав.Пак морам да ти објаснувам....ама ти ука не фаќаш!!!
Сите религигии се сведуваат на едно...ВНАТРЕШНА ЕВОЛУЦИЈА НА ЧОВЕКОТ.
Како не можете да го сватите тоа не ми е јасно
Секоја религија има иста цел...само што избрала различит пат до целта. Секоја религија ги критикувате патиштата на другата и секоја тврди дека нејзиниот пат е правилен, затоа доаѓа до судир. Уште по глупи се атеистичките критики,кои немаат никаква основа, од едноставна причина што не знаат дека животот има цел, дека не е само “апни пивни е“ни легни“ (АПЕЛ) во животот, дека еден таков живот е жалосно да го живееш....
Постојат три религиозни школи ...во зависност од тоа кој пат го избрале.
-Факирска школа....го користи телото;
-Монотеистичка школа...го користи срцето , емоциите...
-Будистичка школа...го користи интелектот;
Ако и ова не го разбереш...тогаш да почнам да ти цртам сликички...дрвото на животот, том и џери, тарзан, блек, текс вилер.....
Луѓе - се тоа плови на/во ист брод. Некои на крмата, некои на клунот, некои долу под палуба, секој со својата функцијаАтеисти.....верници, се тоа плови на ист брод.
А кој ги доделува функциите?Луѓе - се тоа плови на/во ист брод. Некои на крмата, некои на клунот, некои долу под палуба, секој со својата функција![]()
Не може да ти се каже. За жал...А кој ги доделува функциите?
На кој начин оди тоа?
Хехеххх не можело да се каже......или може не се знае.Не може да ти се каже. За жал...
А и ти си над сето тоа секако (мислам хелоу, кај ти и хиерархии, сонцето па потоа ти по ред на Земјата), со свој брод, свои луѓе, свои функции![]()
Да де, баш така, и ти како верник на тој брод си.Атеисти.....верници, се тоа плови на ист брод.
Не бре човек, не може да ти се каже... ти може да го ублажиш тоа со идеја дека некој не знае па не ти кажува... за да ти е ок со внатрешниот свет и твојот универзум. Калибрирај се малку со другите универзуми, не си сам не си изолиран. Не ми се губи низ муабетиве со вакви изјави.Хехеххх не можело да се каже......или може не се знае.
Иначе да, после Сонцето сум Јас, кој може да е помеѓу?
Вчера баш лежам на лежалка и си го гледам, и си викам(онака без да користам зборови...на некој симболичен јазик) благодарам.
Од каде заклучи дека сум верник?Да де, баш така, и ти како верник на тој брод си.![]()
Веруваш дека си надвор од било која хиерархија. И тоа се темели на незнаење кое не сакаш да го надминеш и да си признаеш дека грешиш... и малку заболено его дека си нешто повеќе од другите или различен премногу од другите.Од каде заклучи дека сум верник?
Јас ти викам секој човек е ѕвезда а ти хиерархија....епа остани си доле, нема спас за тебе во овој твој циклус. Во универзумот постои една "сила" која се манифестира на безброј разни начини......нема хиерархија тука.Не бре човек, не може да ти се каже... ти може да го ублажиш тоа со идеја дека некој не знае па не ти кажува... за да ти е ок со внатрешниот свет и твојот универзум. Калибрирај се малку со другите универзуми, не си сам не си изолиран. Не ми се губи низ муабетиве со вакви изјави.
Знам, знам... лежалката ти ја направи, дрвјата ти ги посади на кои е заврзана, или ако е метална, ти ја направи.... ти само лежи, гледај сонцето и хиерархијата нема да постои.
Хиерархија има, имало и ќе има во универзумот. Дали некој ја дава, продава, дали зависи од способноста на индивидуата, од наследната карма - не знам, премногу параметри за да дадеме апсолутно точен одговор, посебно да ти одговори тебе некој задоволително за тоа кај си ти во сказната со бродот и што фалус си ти жив на Земјата и што со тоа како човечко битие.
Но дека има, имало и ќе има хиерархија во универзумот - тоа можеме со сигурност да кажеме.![]()
Секоја ѕвезда е различна бре момчеЈас ти викам секој човек е ѕвезда а ти хиерархија....епа остани си доле, нема спас за тебе во овој твој циклус. Во универзумот постои една "сила" која се манифестира на безброј разни начини......нема хиерархија тука.
Човечко битие не постои, постои човекот засебно од битието.....привремено врзани на отприлика една десетина од век така како што е дизајниран човекот во моментов, и во зависност од ограничувањата во системите на верување на кои се "поклонува".