Не ми е по ќеф некој да го напушта форумот заради облог, ама спремен сум да го прифатам истиот услов. Сепак јас би предложил само едно јавно признавање дека другиот многу подобро ја анализира политичката ситуација. Ти избери.
И да бидеме начисто. Формирале или не коалиција, заедно ќе имаат максимум 50 пратеника. Јас велам ПОВЕЌЕ!
Овде јас ниту барам решение, ниту изговор. Само го искажувам моето мислење во врека со политичката ситуацуја, конкретно рејтингот на политичките партии пред парламентарните избори.
Значи обложувањето е прифатено! (влогот треба да се определи ти што имаш на ум?)
Јас велам до 50 ти велиш над 50 пратенички мандати. (се однесува на коалиционите партнери сдсс+дпсне)
Сега останува да почекаме и ќе видиме кој ги перципира работите според реални показатели.
Тоа дека само искажуваш свое мислење не држи вода затоа што е јавно изнесено а со тоа има влијание врз крирање на став кај поединци кои не се до толку вешти во овие работи, така да, да не се лажеме!
Moze li kontra predlog - da castis u kafana, pa ke ja prifatam kladbata.
Од моја страна прифатено, само што не знам како би се извело тоа, некои не живеат во метро-пољата...
Od koga e zabraneto oblozuvanje pa da treba da dozvolat. Najdi nekoj moderator ili admin za svedok ili sto bi rekle da ve natera da se pridrzuvate do kladbata ako vo slucaj e napustanje na forumot i gotova rabota.
P.s i jas si imam kladba so moderator koja uste e vo sila( vidi potpis ).
Па да бидам искрен не знам, само претпоставувам затоа што на сите други форуми е забрането па мислев дека е и овде, а бидејќи е јавно и сите прочитаа не е потребен модератор доволно е да се истакне, ако членот држи до својот збор ќе исполни ако е бот нема!
-------------------
...кои се тие показатели на кои го темелам своето...
објавени резултати на 18 јули 2019г. од анкета на
mkd.mk
Она што исто така беше карактеристично во оваа анкета во однос на одговорот на прашањето за која партија би гласале, е огромниот процент на оние што одговорија „не знам“ - 24,8%, „нема да гласам“ - 27,5% и „не сакам да кажам“ 19,4%.
-------------------
21 Jul 2019
...до сега 28 пати сум спомнат од ботовите на ВСМРО! добиле наредба да ме оцрнуваат мене и
#ДвижењеБојкотирам Причината се НОВИТЕ АНКЕТИ добиени во штаб! ВСМРО Е ПАРТИЈА КОЈА УМИРА, 220.000 гласа тежи и оди надолу! Решиле дека ние сме криви а не нивното ПРЕДАВСТВО!
-----------
Животот и иднината зависат од политички квислиншки елити кои имаат,
Рејтинзи: ВМРО - 12.3% СДСМ - 10.8% ДУИ - 2.1%
....оп стоп, мала исправка некој си пумпа рејтинг... некои велат дека се оваа точни бројќи, како и да е се поочевидна е колаицијата помеѓу нив некогаш прикриена некогаш отворена и видлива за секого. ВМРО - 11.6%, СДСМ 12.7%, ДУИ 3.3%, Алијанса 3.1%... EU Political Statistic Office , SE Europe, Nord Macedonia...16/07/2019....
Можеби по оваа ќе станат појасни процесите-потезите кои ги влечат и едните и другите како и изјавата на Милошевски за конструктивни средби!
traitor