Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ete samo sto ne me stavile(pooo sam kloca ke si manam).
Nema potreba od kloci sam da si mavas, samo prodolzi da pisuvas tuka kako i dosega...

Rikanjeto e vid na komunikacija, izrazuvanje emocii, ama pak se upotrebuva pomegju odredena grupa na zivotni, ne lugje. Prasaj vo stabot da vidis, sigurno po ZPO nekoj ucel :icon_lol:

I dobro e sto konecno izgradi stav ama za zal
Stavot e konzistenten, toa so ne vi se bendisuva ne znaci deka ne bil izgraden t.e go nemalo.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Не ми е по ќеф некој да го напушта форумот заради облог, ама спремен сум да го прифатам истиот услов. Сепак јас би предложил само едно јавно признавање дека другиот многу подобро ја анализира политичката ситуација. Ти избери.
И да бидеме начисто. Формирале или не коалиција, заедно ќе имаат максимум 50 пратеника. Јас велам ПОВЕЌЕ!
Овде јас ниту барам решение, ниту изговор. Само го искажувам моето мислење во врека со политичката ситуацуја, конкретно рејтингот на политичките партии пред парламентарните избори.
Прво да кажам не следам политика, а само сум видел анкета на Иси?? така нешто таму немаше ни 1% од Македонци кој би гласале за различно од ВМРО и СДСМ. Незнам ни сум чул за трета партија со шанси за освојување на пратеници. Освен ако не се сменило нешто многу значајно во последните месеци не очекувам дека на следните избори трета партија би направила нешто значајно. Најверојатно ВМРО ќе тепа но тешко со 60+ пратеници. Па ќе се прават коалициони игри иста шема како во 2016та Албанци ќе бараат нешто пак и Македонски побединици или второ пласирани ќе мора да попуштаат и прифаќаат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
Nema potreba od kloci sam da si mavas, samo prodolzi da pisuvas tuka kako i dosega...
Jas toa sto trebase da se napisi go napisav pred dve godini. Zemi citni ke naucis nesto posto neli nekogas e podobro da se spreci otkolku da se leci. Ti dodeka ja cekas taa tvoja treta opcija ovaa vtorata za koja site se pravevte na mutavi dodeka imavte najdobri nameri, gradevte stavovi i prodavavte madinja za bubrezi mame i rasplaka na republikata.
Rikanjeto e vid na komunikacija, izrazuvanje emocii, ama pak se upotrebuva pomegju odredena grupa na zivotni, ne lugje. Prasaj vo stabot da vidis, sigurno po ZPO nekoj ucel
Navidum tolku pameten decko a tolku da ja promasi poentata na toa muuu point. Daleku e od rikanje no za zal mnogu poblisku do tvojot svetogled na realnosta. Ete poveli ke ti se najdi ;).
Stavot e konzistenten, toa so ne vi se bendisuva ne znaci deka ne bil izgraden t.e go nemalo.
De potsetime koj ti bese stavot pred dve tri godini za da vidime od sto vo sto evoluira vo megjuvreme .

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.640
Поени од реакции
88.321
Го чекаме утрешниот ден да видиме што срање ќе ни приредат за Илинден :)

Во меѓувреме, како загревање денес гомното Муртинско и Борисов во Дојран ќе положат цвеќе на новиот споменик на Константин Каварналиев, бугарски мајор од WW1.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018

Во меѓувреме, како загревање денес гомното Муртинско и Борисов во Дојран ќе положат цвеќе на новиот споменик на Константин Каварналиев, бугарски мајор од WW1.
Ti teknuva na vremeto kolku gomna se izedoja od banjatite , progresivnite, setanite koga Milenko so tokmak iskrsi edna bugarska ploca. Kaj se be denes tie umni pametni i setani ljugenca?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063

Колку што знам Каварналиев се борел за окупација и ропство на Македонија. Македонски премиер нема што цвеќе да остава ни што споменик да има во Македонија.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
Добро, ете прашај во администрација нека дозволат обложување, па да видиме кои се мали а кои се ... ете ставам на тоа дека сдсс+дспне зедно ќе имаат до 50 мандати.
Кој е спремен да стави свои пари, од буџет е забрането?! :oleee:
Od koga e zabraneto oblozuvanje pa da treba da dozvolat. Najdi nekoj moderator ili admin za svedok ili sto bi rekle da ve natera da se pridrzuvate do kladbata ako vo slucaj e napustanje na forumot i gotova rabota.
P.s i jas si imam kladba so moderator koja uste e vo sila( vidi potpis ).

D

Deleted member 12196

Гостин
Колку што знам Каварналиев се борел за окупација и ропство на Македонија. Македонски премиер нема што цвеќе да остава ни што споменик да има во Македонија.
Каварналиев (наводно) ја разбил англиската војска на крајот на војната и така успеал да ја спаси Бугарија (и покрај поразот во војната). Инаку сојузничките војски ќе ја окупирале цела Бугарија. Толку ми останало во сеќавање.
А тоа што е изграден споменик и премиер со цвеќе го чествува... Па нели имаме договор за добрососедство и заедничка историја. Подобро речено, немаме заедничка историја. Македонската историја ја продадовме (некои, не сите) на Бугарија. Наша историја е од ’91 па наваму, а може да се рече дека и таа не е наша. Ни останува само историјата после верификацијата на преспанскиот договор од страна на Грција.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Каварналиев (наводно) ја разбил англиската војска на крајот на војната и така успеал да ја спаси Бугарија (и покрај поразот во војната). Инаку сојузничките војски ќе ја окупирале цела Бугарија. Толку ми останало во сеќавање.
А тоа што е изграден споменик и премиер со цвеќе го чествува... Па нели имаме договор за добрососедство и заедничка историја. Подобро речено, немаме заедничка историја. Македонската историја ја продадовме (некои, не сите) на Бугарија. Наша историја е од ’91 па наваму, а може да се рече дека и таа не е наша. Ни останува само историјата после верификацијата на преспанскиот договор од страна на Грција.
Заев би му изградиш и споменик и положил цвеќе на било кој касап и странска војска што била тука. Не се замара тој со историја и значење на личности. Нешто ЕУ овоа она малку тапкање по рамо и ќе помине. А има фаци што и Тоше би го направиле што ќе им побараат. Се само за 2-3% поголема плата. Има многу ефтини во Северна...за пари се се продава во Севернава.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.854
Поени од реакции
21.679
Она кога пишуваш нарачана колумна а нивото на пишување ти е на 6 годишно дете:
Толку е провиден и очигледен ставот на Ерол, што делува како да сето ова е пишувано во штаб со колегите, а не самостојно, независно и со здрав разум. Со кој памет ваквите земаат хонорар за пишување колумни по печатени медиуми мене ќе ми остане мистерија. Прејака анализа нема што, друг пат нека викнат некој од форумов, сигурен сум дека ќе биде далеку подобро скоцкано.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.539
Поени од реакции
5.270
Не ми е по ќеф некој да го напушта форумот заради облог, ама спремен сум да го прифатам истиот услов. Сепак јас би предложил само едно јавно признавање дека другиот многу подобро ја анализира политичката ситуација. Ти избери.
И да бидеме начисто. Формирале или не коалиција, заедно ќе имаат максимум 50 пратеника. Јас велам ПОВЕЌЕ!
Овде јас ниту барам решение, ниту изговор. Само го искажувам моето мислење во врека со политичката ситуацуја, конкретно рејтингот на политичките партии пред парламентарните избори.
Значи обложувањето е прифатено! (влогот треба да се определи ти што имаш на ум?)
Јас велам до 50 ти велиш над 50 пратенички мандати. (се однесува на коалиционите партнери сдсс+дпсне)
Сега останува да почекаме и ќе видиме кој ги перципира работите според реални показатели.

Тоа дека само искажуваш свое мислење не држи вода затоа што е јавно изнесено а со тоа има влијание врз крирање на став кај поединци кои не се до толку вешти во овие работи, така да, да не се лажеме!

Moze li kontra predlog - da castis u kafana, pa ke ja prifatam kladbata.
Од моја страна прифатено, само што не знам како би се извело тоа, некои не живеат во метро-пољата...

Od koga e zabraneto oblozuvanje pa da treba da dozvolat. Najdi nekoj moderator ili admin za svedok ili sto bi rekle da ve natera da se pridrzuvate do kladbata ako vo slucaj e napustanje na forumot i gotova rabota.
P.s i jas si imam kladba so moderator koja uste e vo sila( vidi potpis ).
Па да бидам искрен не знам, само претпоставувам затоа што на сите други форуми е забрането па мислев дека е и овде, а бидејќи е јавно и сите прочитаа не е потребен модератор доволно е да се истакне, ако членот држи до својот збор ќе исполни ако е бот нема!

-------------------
...кои се тие показатели на кои го темелам своето...
објавени резултати на 18 јули 2019г. од анкета на mkd.mk
Она што исто така беше карактеристично во оваа анкета во однос на одговорот на прашањето за која партија би гласале, е огромниот процент на оние што одговорија „не знам“ - 24,8%, „нема да гласам“ - 27,5% и „не сакам да кажам“ 19,4%.
-------------------

21 Jul 2019
...до сега 28 пати сум спомнат од ботовите на ВСМРО! добиле наредба да ме оцрнуваат мене и #ДвижењеБојкотирам Причината се НОВИТЕ АНКЕТИ добиени во штаб! ВСМРО Е ПАРТИЈА КОЈА УМИРА, 220.000 гласа тежи и оди надолу! Решиле дека ние сме криви а не нивното ПРЕДАВСТВО!

-----------
Животот и иднината зависат од политички квислиншки елити кои имаат,
Рејтинзи: ВМРО - 12.3% СДСМ - 10.8% ДУИ - 2.1%
....оп стоп, мала исправка некој си пумпа рејтинг... некои велат дека се оваа точни бројќи, како и да е се поочевидна е колаицијата помеѓу нив некогаш прикриена некогаш отворена и видлива за секого. ВМРО - 11.6%, СДСМ 12.7%, ДУИ 3.3%, Алијанса 3.1%... EU Political Statistic Office , SE Europe, Nord Macedonia...16/07/2019....

Можеби по оваа ќе станат појасни процесите-потезите кои ги влечат и едните и другите како и изјавата на Милошевски за конструктивни средби!

traitor

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.305
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop