Најекономично греење и ладење

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Ne e do ubeduvanje megu ovoj i onoj, megu kinezi i japonci, ne e ni do merac vakov ili onakov, rabotata e sto se laze do koska, tolku se laze sto ti ne moze ni da ukapiras kolku dolno se paga so videata koi prosta masa ne moze ni da gi otkrie sto e lagata.
Istoto go pravese i na greenje, sega go pravi i na ladenje !!!!
Eve ke ti objasnam sto pravi na videoto so LADENJE NA 86w !!!

Ja pusta klimaata da raboti na ladenje na 20-22 stepena, otkako ke gi postigne, gasi kompresorot avtomatski i ja kacuva na 25 stepena na daljinskoto i pocnuva da snima videoto na koe potrosuvackata od 86w e od ventilatorot i elektronikata. Temperaturata na izduv vo toj moment e identicna so prethodno koga rabotel kompresorot i trosela edno 1600w, i za toj kratok period od 2-3 minuti se gleda kako postepeno se kacuva za 1-2 stepena Mnogu normalno koga vnatresnata temperatura vo sobata mu e veke 21-22 stepena. Dali sega go svakas otporot ne samo od mene tuku i od site drugi koi ne im veruvaat vo nitu eden zbor.

Videata so greenje ista rabota !!!!
Kacuva maksimalno 30 stepeni, potoa namaluva na daljinsko na 24-25-26 kolku i da bilo i meri izduv od 29 stepeni kolku sto mu e i vo soba demek so 80-100-120w raboti klimata, ne se se ni sekavam, no principot sto go pravi e istiot, vazno snima video pa duri i postira na you tube lagi.
Мене ми е совршено јасно, затоа не ги гледам ниту се замарам со нивните клипчиња! Слично на ова што го кажуваш, прочитав и неодамна на еден форум од соседството http://www.elitemadzone.org/t498875-79-Izbor-klima-uredjaja-INVERTER ...
Јас до душа и нивните објави не ги гледам, бидејки сите од герилата ми се блок! А вака преземени од други ќе налетам на нивен ракопис, јасно ми е од која школа иде .... Верувам ја сфати поентата: реков да се избегнуваат празните аргументи, видеата на трговците кои сакаат да увалат, туку да се следат кориснички искуства и авторитети како Eurovent или topten.eu.... јас совршено те разбирам, а се обидувам на друг начин: изволте табела на најдобри, или податоци од е-вент па ти сега види! Да не спомнувам разликата во квалитетот на изработката електрониката, софтверот и тн и тн (дури и да се изработени во ПРЦ или во Малезија или Чешка) ...Разликата меѓу врвна јапонска клима и кинеска е на секој разумен треба да му е јасна (иако лично имам кинеска сосема ми е јасно)... затоа реков Тошибата “Даисеикаи 8“ е врвна, таа клима е хиперинвертер и е класа за себе... и секое споредување со “-30“ Амбер е несериозно!

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.816
Поени од реакции
4.261
За жал никако да сватат. Погрешна политика водат. Наместо да направат чекор и да ги намалат цените на уредите и да кажат во МК тие се со најдобар однос цена-квалитет и тоа да го повторуваат, (по што верувам дека никој нема да им замери), но тие само едно „верглаат“ тие се најдобри, па најдобри и се така во круг... едноставно постигнуваат контра ефект.
Јас им советувам ( сум го кажал и порано ) дека можат да станат бр.1 во МК, како што Fujitsu е во Србија, доколку ги спуштат цените и одат со реклама најдобар сооднос цена-квалитет во МК. Помала заработувачка ( на почеток) но поголем обрт. Добра стратегија на долги стази. Пуста алчност што ти го ограничува видикот. Можат, а ќе видиме дали ќе сакаат да бидат навистина бр.1 во продадени уреди. Тие се на потег.
A sega i mu delite soveti kakva politika da vodat ...daj i na huawei kazete im sto da pravat vo Usa.

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Едно прашање, кое може и е одговорено:
Сте сретнале ли спреј или слично за чистење на внатрешното саќе?
Знам за испирање, церади и канти. Ова е полесен случај:)

Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
ha,ha,ha...Huawei,почнавте да ја водите светската политика.Проблемот овде е многу едноставен.
Повторно, видеото се користи за да се манипулира.
можете да прочитате што пишуваат луѓето во Bugarska,Hrvatska,Srbija,Bosna ..... итн. Не постои таква манипулација како никаде како во Македонија.
Лично ми е жал што е таква ситуацијата во Македонија и затоа сакам да го споделам со вас моето знаење и искуство.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.816
Поени од реакции
4.261
8
Едно прашање, кое може и е одговорено:
Сте сретнале ли спреј или слично за чистење на внатрешното саќе?
Знам за испирање, церади и канти. Ова е полесен случај:)
Vo prodavnica za avtokozmetika imas takvi spreovi za cistejne...mislam.deka.i za domasnata klima se ok.za vo kola vrsi odlicna rabota...
Автоматски споено мислење:

ha,ha,ha...Huawei,почнавте да ја водите светската политика.Проблемот овде е многу едноставен.
Повторно, видеото се користи за да се манипулира.
можете да прочитате што пишуваат луѓето во Bugarska,Hrvatska,Srbija,Bosna ..... итн. Не постои таква манипулација како никаде како во Македонија.
Лично ми е жал што е таква ситуацијата во Македонија и затоа сакам да го споделам со вас моето знаење и искуство.
Koga tolku ne zalite da dojdete vo MK.kaj premierot zajko murtinski da vi dade orden za delejne soveti besplatni (nadvor od temava),za temava ako saka drzavata da napravi nesto moze da dava subvencii ne samo grad Skopje tuku na.sekoj koj ke kupi inverter /40/50%od sumata e taka ke.moze sekoj da kupi i klima od 100 000(a ne so postoeckite ceni od 80/90k na koi primajna da kupi)toa e veke pomos.inaku januari 2019 Prilep bese najzagaden.grad vo svetot..!!!,i kako samo za Sk.subvencii?site sme ramnopravni..??
Автоматски споено мислење:

Мене ми е совршено јасно, затоа не ги гледам ниту се замарам со нивните клипчиња! Слично на ова што го кажуваш, прочитав и неодамна на еден форум од соседството http://www.elitemadzone.org/t498875-79-Izbor-klima-uredjaja-INVERTER ...
Јас до душа и нивните објави не ги гледам, бидејки сите од герилата ми се блок! А вака преземени од други ќе налетам на нивен ракопис, јасно ми е од која школа иде .... Верувам ја сфати поентата: реков да се избегнуваат празните аргументи, видеата на трговците кои сакаат да увалат, туку да се следат кориснички искуства и авторитети како Eurovent или topten.eu.... јас совршено те разбирам, а се обидувам на друг начин: изволте табела на најдобри, или податоци од е-вент па ти сега види! Да не спомнувам разликата во квалитетот на изработката електрониката, софтверот и тн и тн (дури и да се изработени во ПРЦ или во Малезија или Чешка) ...Разликата меѓу врвна јапонска клима и кинеска е на секој разумен треба да му е јасна (иако лично имам кинеска сосема ми е јасно)... затоа реков Тошибата “Даисеикаи 8“ е врвна, таа клима е хиперинвертер и е класа за себе... и секое споредување со “-30“ Амбер е несериозно!
Pisav the end! (od sega ke sporeduvame vuvax/midea/haier - so milenicinata toshiba,mitsu,)

Последно уредено:
D

Deleted member 95595

Гостин
Gledam i za Huawei pochna da se zborvit. Od start da si kazam deka ako prochitam losh zboe za Huawei, vlegvam so klizachi na sekoj eden sho ke kazit neshto losho. Ama ne obichen klizach, tuku Chiellini klizach!!

Член од
29 август 2008
Мислења
5.816
Поени од реакции
4.261
Gledam i za Huawei pochna da se zborvit. Od start da si kazam deka ako prochitam losh zboe za Huawei, vlegvam so klizachi na sekoj eden sho ke kazit neshto losho. Ama ne obichen klizach, tuku Chiellini klizach!!
Da ne begame od temata ke ne karaat...i jas tvrdam deka 70%od clenovite imaat huawei ili xiaomi#,a na galenicinata samsung i iphone sigurno i tie se china ili pola delovite vo niv se P.r.c isto e i so klimite....ali muabetor se vodi one way

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.963
Поени од реакции
8.173
Колку и да се добри Шаоми (Грее) не можеш да ги користиш повеќе од 2-3 години, почнуваат да трокираат.
Затоа Ајфон и 6с (Митсубиши) модел од пред сто години функционира беспрекорсно.

Член од
12 октомври 2015
Мислења
321
Поени од реакции
218
@ts01
зошто да не се спореди автомобилската индустрија, фармацевтската индустрија и.......и други гранки на економијата.
ако се направи анкета кои автомобили се возат во Македонија ?
@ts01 не е целта да се манипулира...!!!

Ако ги сакате Кинезите.
Можам да ви покажам разговор каде се зборува за државата Кина. Да се слушне од паметен човек (професор по машинство) што вели -- нема политика само техники и науки. една голема и моќна нација.
Треба да го разберете српско - хрватскиот јазик.

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
5.816
Поени од реакции
4.261
Колку и да се добри Шаоми (Грее) не можеш да ги користиш повеќе од 2-3 години, почнуваат да трокираат.
Затоа Ајфон и 6с (Митсубиши) модел од пред сто години функционира беспрекорсно.
Nee taka ....no bidejki konstatacijata na site sto sakaat toshiba.mitsu i koj bea drugi....muabetot taka vrti.!

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.963
Поени од реакции
8.173
Nee taka ....no bidejki konstatacijata na site sto sakaat toshiba.mitsu i koj bea drugi....muabetot taka vrti.!
Не е дали сакаш едно или друго, туку колку вложуваш во развој, во технологија, реклами итн.
Секогаш има гиганти како Ајфон, Митсубиши, Мерцедес и штанцачи на кило како Шаоми, Грее и Дачиа.

И вторава група брка работа, но никогаш нема да го достигне врвот како првата.

Член од
13 март 2017
Мислења
110
Поени од реакции
182
Не е дали сакаш едно или друго, туку колку вложуваш во развој, во технологија, реклами итн.
Секогаш има гиганти како Ајфон, Митсубиши, Мерцедес и штанцачи на кило како Шаоми, Грее и Дачиа.

И вторава група брка работа, но никогаш нема да го достигне врвот како првата.
Ај без глупости,да споредуваш телевони со клими е небулоза. Како прво и кинеските производители користат за телефони Снапдрагон 855 флегшип процесори,сони имх сензори за камери олед дисплеи , значи не ги произведуваат деловите за себе, освен сони камерите и Самсунг дисплеите. Има процесори што произведуваат и самсунг ексинос модел и Хуавеи кирин . Значи баби и жаби. Нека земе грее флегшип компресор и флегшип електроника нека ми стави за упола пари и ќе купам.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.501
Оф леле кои маипуланти се овие тројцава од бандата-ботови за Шушиба ЖМИГО НЕКОЈ i ГИГОВИТ
Ај да видиме какви клими имаат мегафонивe на Тошиба-Кариер-Хаиер што знаеме едни ги носат и знаеме кои се....сите нивни клими да ги собереме... и на @Dr Zmigo , и на некој @HEKOJ , и на @gigovit сите се најефтините модели а се залагаат за Eurovent, TopTen рангирања, и A+++ класии Даисекаи ...се слушате ли бе вие па вие имате ли такви клими бре ???
Кое Даисекаи бре вие сте виделе, Жмиго кај е твојата на ТопТен кога ја зимаше Тундрата ти на капиларка од 25 иљадарки....кој трол.
На овие неписменковци класите им ги увалиле А++ за у Топла зона у Атина...до вчера незнаева ни да прочитаат Еуровент.
и само да додадам....секое неписмењаче што читало странски форуми па вади од контекст фрагменти ( небаре се од вчера)....ваљда тој има муда и да се зачлени и таму и да напише и таму паметно кога веќе соли и продава памет тука...@Dr Zmigo на тебе ти се обраќами потенцирам...да имаше муда за нешто паметно да кажеш ке беше и таму зачленет ...ама ги немаш.
а Стрелец мочле едно жмиговско на Елите е Бог и Батина за тебе...и му се захвалувале....најди го и тој пост кога на Стрелец за Еуровент објаснувањето му викаат "Свaка ти дала"....кога веќе читаш нели....онда читај до крај ако уопште разбираш Српски ;)

Последната моја порака е напишана на последната страна од Елитемадзоне форумот....и се плашат да вратат и Microbatocina- или попознат како @zzoranpetrovic na ovoj forum.
Platen lazov od Srbija i narocno donesen ovde da go zbori istoto japanci-kinezi za edna skopska firma (ama se zaebale i on i tie sto go donesoa, da nedojdese ovde nemase ni da pocnam da rabotam so klimatizacija i da im vratam 200%) go provaliv i segde go znaat site kako lazov No1.
Прикаската Јапанци-Кинези на ЗЗпотрович е веќе стара прикаска - превара насекаде провалена на која веќе непалат едуцирани луѓе по странски форуми, само уште овде се продаваат старите прикаски....ако поминат де.
Затоа се плашите од мерачињата...ама тоа мерачињата и ке ве дотолчат поефикасни се од Еуровент :)

Последно уредено:
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.963
Поени од реакции
8.173
zasto toliko nervoze prijatelju belec

Кој ќе му ги врати сите 150W за еден час на Милан, потрошени на вентилатор и грејачи од Амберот на +2 надворешна?

Спуштени перки - 1000W - 290W - 150W - кренати перки.

Сите знаеме што значи тоа така?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.501
Milan od Bench da ne go znam....ti budala si ako tolku naiven me smetas...si ja baras beljata, ke treba da te zapoznam so Herojot sto ima 4 ambera i neznam kolku Violi tamu na Benchot i kako gi zakopa site so Fujitsu :)
Milan na prviot post se zalese so ova video....na krajot na zimska sezona coekot e prezadovolen gree 402 neizoliran prostor u najladnoto, coekot e pod kirija pa nemal izbor da ulaga vo izolacii cuda....nehumano e od tovja strana da go koristis nego....vadis krois reziras od delcinja i pravis prikaski koi se sosem poinakvi a i gledam i za animirani Gifovi te plakaat
Negoviot komentar za Amberot12 e "Greje ko luda 40m2, a moze i vise"....ke postiram utre kako se odvivase negovata epopeja...del ima i zasluga moja....ama tvoja nema sekako....ti si sekako krlez.
Eve kako se razmisluva vo Srbija za Gree
GreeNo1.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom