- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.853
- Поени од реакции
- 12.386
аха, добро.грабеж, корупција и криминал е составен дел на системот. нпр. на западот во кој многумина се крстат има закон за лобисти што е само озаконета корупција, ако некој од тие на овие им шепне дека со само еден потез можат да ја решат корупцијата ете ти држава без корупција. .
како? според твоето воопштено писание со кое алудираш дека јас (или што знам, ние) сум под некојаси пропаганда. Можеби некој носел фолија, некој не, шо знам., .И како успеа криминалот да го донесеш во корелација со името и бришењето на македонската држава?
Доколку пропагандата се однесува на името, може ли поконкретно за каква точно пропаганда се работи? Малку поконкретно и која е вистината според тебе.
Дали ти е намерата да ме убедиш дека исклучиво јас/ние сме подложни на пропаганда, а ти не си...Ако добро те разбирам, независно како ќе ни ја нарекуваат државата, тоа не е верификација дека ние постоиме како Македонци. Дали не е токму тоа идеа на заеви, со промена на името, ние сме си она што сме си? И со претходните со некој разумен компромис (горна, Скопје...), ние па ќе сме си останеле Македонци? Претходно ти пречело, сега велиш нешто друго. Ова малку збунувачки делува.Повторно си подлегнал на пропаганда, постоење на нешто не се верифицира со нечие признавање дека постои.
ако ти е задоволство на пасошот да ти стои Македонија, а у фудбал, на состанок, у листи...сегде да си фиромјанин, ок. Може триста слики да ти постирам овде, со табла фиром пред нашиве политичари, агенди, извештаи од состаноци...И да те потсетам на мојот пасош пишува Република Македонија ако службеникот на некоја граница ме пушти во таа држава, тоа е само показател дека тој ја почитува реалноста дека постојам и јас но и Република Македонија.
-до референдумот и промените на Уставот имаше предавници и патриоти по тие настани има само предваници...
Тогаш (повторно) за што тоа преговарале нашиве влади? Дали си ги поддржувал тие преговори и што си очекувал од нив?
Последно уредено: