- Член од
- 14 јули 2019
- Мислења
- 1
- Поени од реакции
- 0
Pozdrav ljudi, imam pitanje u vezi porekla. Veceras sam saznao da je brat od strica mog cukundede ratovao za Bugarsku u vreme 1941-45 kao pilot, promenio je prezime sa IC na OV, posle rata nije mogao da se vrati na IC vec je promenio u SKI, da li ja npr ako imam njegovu vojnu knjizicu koja sve ovo dokazuje imam pravo na drzavljanstvo ili ne?
Здраво луѓе, имам прашање за потекло. Вечерва дознав дека братот на тајната на мојат чукундедо водеше за Бугарија во 1941-1945 година како пилот, го промени своето презиме во ИЋ во ОВ, откако војната не можеше да се врати во ИЋ, но се промени на СКИ, дали јас, на пример, неговата воена литература која докажува дека сето ова имам право на државјанство или не?
Здраво луѓе, имам прашање за потекло. Вечерва дознав дека братот на тајната на мојат чукундедо водеше за Бугарија во 1941-1945 година како пилот, го промени своето презиме во ИЋ во ОВ, откако војната не можеше да се врати во ИЋ, но се промени на СКИ, дали јас, на пример, неговата воена литература која докажува дека сето ова имам право на државјанство или не?