Како да се спречи иритација после бричење?

• Креатор на темата Креатор на темата ChaLL3nGeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не дека имам којзнае каква брада али од кај се набавува ова чисто ме интересира и што пари е? Иначе и јас користам само колонска а пена за бричење не ни користам.

ова можеш секаде да го набавиш.. битпазар зеленпазар стандард! цена од 50 до 100тка највеќе да е.. ана стварно е добро со едек жилет е и немаш теоретска шанса да не се избричиш асално се што треба да праиш е да мењаш лилети после секое 2ро 3то бричење може и прво зависи кој како и да најдеш добри и остри жилети.. - купи го пробај како ке ти оди и баш пиши ама бидси внимателен.. жилетот е многу пооштар и шансите да се заколеш ти се многу поголеми за разлика од оние кои ти ги рекламираат на телевизија со 5 сечива со 6 со 3....

Whatever, jas vi pisuvam kako da imate najdobro bricenje vozmozno bez iritacii, a vie slakajte se so rakii i bricete se bez pena. Ne e moj problem

Jas ova ne go izmisliv, otidete na americkite i engleskite forumi, pa videte sto se pisuva tamu. Ke ispadne cel svet metroseksualci samo nie vo Makedonija mazista.

--- надополнето ---

:pos:

изгледа е метро сексуалец :pos:

па си се негува чоекот

инаку јас имам Gillette Fusion Power со батерија ама ми се појавува иритација на вратот (ама не многу и не често) изгледа дека не применувам пред бричење да го мијам лицето со топла вода па после со ладна...... тука лежи зајакот изгледа

п.п.с на метросексуалецот му биле потребни 10 минути????????????

а мене 15-20 отприлика

изгледа јас сум метросексуалец а не знам :pos:

:salut:

Ti prijatele, sto nemas pretstava deka postoi nekoj benefit od koristenjeto topla voda, totalno si nekompetenten da davas bilo kakvo mislenje na temava, a uste pomalce kvalifikacii.

Poentata na temata e da se dadat mislenja za sto e mozno podobro bricenje a voedno toa da pretstavuva uzivanje i da ne bide dosadno. Neznam zasto voopsto doagjate na ovoj forum, se zalite kako se kasapite a ne ste spremni da razmislite kako podobro mozes da se izbricis i toa da ti bide edno ubavo iskustvo. Ima eden kup forumi i videa na youtube za da videte kako izgleda perfektnoto bricenje i kako go pravat lugjeto niz svetot.

A ako vi trebaat po 20 minuti so obicen bric za da se izbricite, ocigledno stanuva zbor za pocetnici. Jas so otvoren berberski bric se bricam za daleku pokratko vreme. Vas verojatno ke vi se trese rakata da drzite takov bric.

Имаше едни добри еуцерин креми кои помагаа при иритација, ги користев, сега веќе не се бричам така да неам проблеми со иритација. Се кратам само на 3-4 дена со вилкинсон машинче.

Најмалку сакав бричење баш поради иритацијата... но овие денови како да му најдов чаре и на тоа. И те како е подобро, доколку се бричите после бањање/туширање. Знаете дека после туширање, се отвараат порите и на некој начин тоа делува позитивно. Може ова следново ви изгледа као за женски али користам од оние гелови шо се за бубулици со како песок што имаат внатре... значи пред бричење го тријам лицето со тоа околу 2 минути, и доколку сум ептен запуштен си ставам масло ... користам бадемово оти немам друго (тоа е совет од најпознатите салони за нега или како да ги кажам, за мажи). Потоа следи бричење, и миење исклучиво со ладна вода. На крај ставам афтершејв али последните 2 пати го послушав татко ми и си стаив „жута-домашна“. Многу убао, ти ја лади кожата експресно. :)

Ајд така, јесда се копирам со некој претходни постови али не ги прочитав... земав да советувам право. :) Повторувањето е мајка на знаењето, ќе ви се најде корисно.
--- надополнето: Jun 13, 2011 1:13 PM ---
Што сакав да додадам? Сменете си го и ставот, може и тоа влијае на психолошка база. Помислете си пред да влезете у бања дека други неколку милиони мажи во светот одат на бричење во истиот момент... :) Незнам за ова, го гледав у една емисија. Никогаш пред тоа ме немаше фатено мерак да се бричам. Ете така...

posle bricenje samo so ladna voda isplaknete vednas ke se smiri iritacija

Ах тој ритуал на бричење... понекогаш знае да трае и со денови. Може да ми требаат и два до три дена само да се убедам да застанам пред огледало, па така се испраксирав да се бричам еднаш на 5-6 дена. Е после 6-тиот ден веќе не се поднесува... ми иде со раце да ја искубам брадата.
Иначе, не правам некои посебни метании. Мијам со топла вода, нанесувам пења за бричење, бричам, одмивам...
Е сега, проблемот си иритацијата уште го немам до крај решено. Сменив 3126 бричови. Од обичен, што се менуваат сечилата, па со едно, со две... дури и со по четири сечила, секакви производители, евтини, скапи... и на крај завршив со овие:
12196.jpg

Единствените бричови од кои најмалце се нафрлам. Колку поевтин и пофушарски, толку помалце се нафрлам... која иронија.

Колекцијата од Нивеа, лосионот за после бричење е тоа што ми одговара највише и го користам веќе неколку години.

Што ставате за иритација? Бебешка пудра и онаква бебешка маст не помага.

Имам нежна кожа и секогаш се бричам по оние правила топла вода, лосиони, креми и такви глупости и не менувам брич со години користам и купувам еден ист вид.

Nemam staveno bric sto se veli od vojska ko bev. Ednostavno mrazam da se bricam i ako nemoram ja ne bi. Tuku za muabetot. Ne se bricam tuku se strizam. Masinka za strizenje najobicna, imam i na baterii i na struja berberska. Mi ja fakja bradata taman kako da sum se bricel pred nekolku sati. Ne e na nula tuku onaka taman. Neznam, zaboraviv kako izgleda vnatresno zarasnato vlakno, secen od bricot, iritacija na koza, losioni, gelovi, vakva voda, takva voda. Nisto od toa, palam masinkata se bricam(strizam) onaka od noga plaknam so voda(bilo kakva) i kraj.

Што ставате за иритација? Бебешка пудра и онаква бебешка маст не помага.

Имам нежна кожа и секогаш се бричам по оние правила топла вода, лосиони, креми и такви глупости и не менувам брич со години користам и купувам еден ист вид.

брич со 1 жилет само и ракија, препеченица некоја

Има разлика во кожата но и брадата од човек до човек. Најлоша комбинација нормално нежна и осетлива кожа со тврда брада која расте на сите страни односно влакната растат на сите страни. Али може да се ублажи иритацијата. Ако осетите иритација сменете нешто од препаратите дур дојдете до посакуваниот ефект.

Најважно од све се припремите. Миете го лицето прво со топла вода а може и малце пожешка. Ем мрснотијата на лице ќе ја нема ем порите се отвараат. После тоа мало крпче со врела вода натопете и ставете го на лице ѕа минута-две. Потоа правете вистинска пења со некој добар препарат и добро ставете ја на брада со четка. Подолго време трзајте. Препорачувам сапун од Арко одлични се а и на бербер најчесто се користи. Потоа 2-3 минути нека кисне на лице со тоа влакната се креваат. Потоа бричете се. Баталете машинки Жилет и слични со 3 или пет бричови, врска немаат. Земете класична машинка и добри жилети. Не се скапи али и тука има некои што не простуваат грешка и други понежни едино да не скубет. После полека бричете се не мора контра подобро на косо не е со машинче опасно можеби на почеток ќе имате по некоја рана ама брзо ќе се научите. После тоа со многу ладна вода изчистете го лицето. Ставајте афтер шејв, не е задолчително ама јако е чувството, и на крај добра афтер шејв крема. Сега пола саат не го чепкајте лицето. Можеби на почеток ќе бидете не задоволни и ќе има иритации дека сменивте начин на бричење ама брзо ќе ви се навикне кожата. Нема подобро од овој класичен вид на бричење а и на крај е поефтино затоа што машинките и жилетите од Жилет или Вилкинсон се прескапи.

1564220817083.png
1564220836726.png
1564220854544.png
1564220875211.png
1564220892749.png
1564220924643.png

Со таков само касап може да се направиме. :Д

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Со таков само касап може да се направиме. :Д

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
И ја така мислев ама не се стега многу и нема ништо да се деси и нормално за многу брзо ќе научиш. Слободно пробај ќе се иненадиш кажувам од лично искуство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom