- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.998
- Поени од реакции
- 42.714
Тотално се слагам со ова погоре. Најлесно нешто што може да го направат тие околу личноста е да ја вклучат во социјални активности и сл.Ne misli deka se site isti, nekogas ima slucaevi koi sto dodeka veke ne e prekasno nikoj ne znael sto se slucuva i deka voopsto nesto ima. Toa so go govores ti e koga licnosta se ubeduva samata sebe deka see tragicno itn, i samo ima potreba od konstatno vnimanie, u nekoi slucaevi osobata sto e u depresija moze kompletno da te sfate za sekoj sovet i dobra namera ama ako iskustveno ne go Custvuva toa dzabe e. Pasivnosta, mrzata seto toa e samo posledovatelno od nevolja za zhivot koja sto e od drugi X prichini, i mislam deka ne sfakame sekogas kolku mali sitni raboti mozhat da znachat za lichnost so e depresivna. Mal gest na razbiranje itn... od "depresija" do depresija ima razlika
Генијално видео
У образ да се целуваме.Што значи тоа да се образ-уваме?
Д-р. Зора Митиќ кај Технолошки Факултет е. Многу Добра е.Здраво. Препорака за психијатар приватен во Скопје? Цената не е важна навистина, битно ми е да е стварно добар.
За да не мислам на свашта,е најбитниот момент за да не западниш во депресија.Јас така поминав 6 месеци во борба против депресија,која почна со една навидум безопасна нихилистичка мисла-Се е ништо и небитно,па и самиот живот.И така мојата борба почна,за среќа излегов од депресивна ситуација кога најдов работа.Се преокупирав со хобија. Гитара, пишување, фотографија, спорт. Пробував да сум зафатен нон-стоп за да не мислам на свашта. Исфрлив токсични луѓе. Стручно лице искрено не ми помогна многу, освен книгите шо ми ги препорача. Другото беше се сам. Такоѓе медитација, прошетки у природа, рок музиче, поминување време со најблиските. Ова со фамилијава пример ми помогна да оттргнам мисли од самоубиство, си викав кукавички е да ги оставиш, бори се, најди начин. Мислам дека најбитно на почеток е да си свесен и да прифатиш. Ондак борба. Кажувам лично за себе како го терав процесот, не сме сите исти.
Затоа си има една народна фина лепа изрека: - Џабе работи, џабе не седи. -За да не мислам на свашта,е најбитниот момент за да не западниш во депресија.Јас така поминав 6 месеци во борба против депресија,која почна со една навидум безопасна нихилистичка мисла-Се е ништо и небитно,па и самиот живот.И така мојата борба почна,за среќа излегов од депресивна ситуација кога најдов работа.
Најлесно е да се каже тоа.Очигледно дека ти немаш ПОИМ шо е тоа депресија