Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
*во очекување на прес на Корлето кај шо ќе ја оцени сезоната за успешна*

*во очекување на прес на Корлето кај шо ќе ја оцени сезоната за успешна*
Vistina be uste kiracot mu fali vo upravata za da bidat komplet i vgodina seha liga moze pak da gledame na tv

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Vistina be uste kiracot mu fali vo upravata za da bidat komplet i vgodina seha liga moze pak da gledame na tv

Абе тие рекоја дека ќе се игра СЕХА во Битола, ама не кажаја кој тим ќе игра, така да до негде се во право.

Да де исто ете и за Митревски се врати во Битола сега уште Лазаров да го вратат во Битола и да направат спортска сала се ќе остварат шо ветија коренот нивни да се сотри

Ova so cile i eurofarm e isto ko mihajlo mihajlovski utre da napraj nov tim vo skopje i uste fraer da se praj...
Pcuevme po nacevci ama uste sudat vrvni utakmici, pcuevme po mihajlo mihajlovski ama ne ni bile tie krivi...
Nasata ljubov kon pelister bila problemot...
Zboram za bitolskite bitni faci...

Znam deka na site ovde so pisime vcerasniot nastan i toa kako ne boli i mozi edinstveni sme i plus uste nekoj procent od gradot shto ne se radvame na vcerasniot nastan... Samo za ilustracija kakva e situacijata vo klubot, vo prilog muabet od eden igrac od Pelister, sekako ke go ostavam anonimen... Muabetot bese deka deka toj cestita za vardar i jas mu pisav kako mozi i muabetot se razvi vo nasoka da mi objasni zosto go napisal toa i megju drygoto go kaza slednoto, na moeto prasanje dali ke ostani i slednata god8na:
"Razumijem te ali vjeruj mi da je to sve politika krive a ja kad čestitam,čestitam igračima a ne nikako upravama,političarima, sponzorima jer u 99% slučajeva su to obična govna.
Ništa brat,uvjek! Znaću nešto više ovih dana ali teško iskreno,nisu nas ispoštovali ni kao igrače ni kao ljude,iskreno. Veliki pozdrav! ".
Sekoja cest za deckoto so mi odgovori i iskreno se nadeval deka ke pomozi da se vrati Pelister kaj so treba ama ete, stom se raboti bez plan i kratkorocno, ovie se rezultatite. Sigurno na site vi e jasno sto znaci toa poslednoto deka ne gi ispocituvale... Pozdrav i se nadevam deka ke docekame i nie nesto slicno vo nasite zivoti...

Znam deka na site ovde so pisime vcerasniot nastan i toa kako ne boli i mozi edinstveni sme i plus uste nekoj procent od gradot shto ne se radvame na vcerasniot nastan... Samo za ilustracija kakva e situacijata vo klubot, vo prilog muabet od eden igrac od Pelister, sekako ke go ostavam anonimen... Muabetot bese deka deka toj cestita za vardar i jas mu pisav kako mozi i muabetot se razvi vo nasoka da mi objasni zosto go napisal toa i megju drygoto go kaza slednoto, na moeto prasanje dali ke ostani i slednata god8na:
"Razumijem te ali vjeruj mi da je to sve politika krive a ja kad čestitam,čestitam igračima a ne nikako upravama,političarima, sponzorima jer u 99% slučajeva su to obična govna.
Ništa brat,uvjek! Znaću nešto više ovih dana ali teško iskreno,nisu nas ispoštovali ni kao igrače ni kao ljude,iskreno. Veliki pozdrav! ".
Sekoja cest za deckoto so mi odgovori i iskreno se nadeval deka ke pomozi da se vrati Pelister kaj so treba ama ete, stom se raboti bez plan i kratkorocno, ovie se rezultatite. Sigurno na site vi e jasno sto znaci toa poslednoto deka ne gi ispocituvale... Pozdrav i se nadevam deka ke docekame i nie nesto slicno vo nasite zivoti...
Odma mozham da ti kazham so koj igrach imash pisheno ama ajde ke pokjutam... Inache najverojatno bega madzarska.

Popovic de :)
I ke ojme mozi sega evropa ke ne cukni prvo kolo nekoe poluprofesionalno klubce od Luksemburg I ke si gledame cela sezona utakmicinja so Radovis I Struga.
Ne se vodi vaka klub drugari. Sekoe leto po 10 novi igraci od koj 9 stranci I pak nanovo I pak nanovo. Ako ste seriozna uprava po sekoja cena ke gi zadrzite Kobe I Popovic ama ne ste. Realno od ova ekipa tie dvajca vredat nesto samo I aj preku sila mozi da ostanat Madzovski Drogata Papata Stoilevski. Ostanatoto e se za doma realno. Zemete sovreme barajte igraci a ne vo Avgust. Svetlosni godini zaminaja napred skopjani a I komsite se na dobar pat da go naprat to.
I po neznam koj pat ta jas ta site tuka pisime DURI NE SE TRGNI POLITIKATA OD KLUBOT NIE GLA NEMA DA KRENIME. A realno I netreba :)

Дај бе затворете ја темата и да не се нервираме поќе ова нема смисла шо се дешава во оваа наша вукојебина наташа нека му го врати клучот на двојче и нека стават катанец нема спас за нас во оваа држава со вакви власти и политичари

RADOVISH pochna da se zasilva so cel da igrale playoff naredna sezona. Kupva igrachi, prodolzhva dogovori ushte od sega taka se raboti bravos. Ovde kaj nas ne se znaj ni trener dali kontaktiraja dali znat koj trener ke forsirat da go donesat, niti dogovori prodolzhija a za novi igrachi da ne prajme muabet nauchna fantastika e to za nas. Eeehhhhj dochekavme eden radovish poprofesionalno da raboti od nas. BRUKA.

RADOVISH pochna da se zasilva so cel da igrale playoff naredna sezona. Kupva igrachi, prodolzhva dogovori ushte od sega taka se raboti bravos. Ovde kaj nas ne se znaj ni trener dali kontaktiraja dali znat koj trener ke forsirat da go donesat, niti dogovori prodolzhija a za novi igrachi da ne prajme muabet nauchna fantastika e to za nas. Eeehhhhj dochekavme eden radovish poprofesionalno da raboti od nas. BRUKA.
А во шо сме ние подобри од Радовиш бе другар ?

- Организациски сме пред нив ?
- Имаме подобра школа од нив ?
- Имаме подобри услови за треннинг од нив ?

Освен то шо ЕЛЕМ фрли некоја банка годинава, ние во ништо друго не се разликуваме од нив.
Ете и со пари покажаја дека се неспособни до јаја. Завршија последни во плејоф зад Бутел и Пролет.

Читам сеа аплицирале до ЕХФ за место во Челинџ. :eek:
Шо бараме ние во Европа да играме кога неможиме да се носиме со екипи како Радовиш, Бутел, Пролет... Само за да спичкат пари и да си напрат една екскурзија во Ноември и да се избламираме од некоја екипа од Лихтенштајн да не испадни?
Ни играчи нека не носат нити пак циркузи да прат.
Посекако му заминаја најдобрите неколку играчи, сеа од нула пак да фрлаш пари за сертификати и анонимни срби е вистинска лудост.
Поарно со тие пари нека ги купат најдобрите поединци во првенството мак. играчи и ќе имат ист резултат ако не и поодобар за разлика од оваа сезона кога со играчи од типот на Станојевич и Гуглета шо коштаат по неколку илјади евра месечно, завршивме на последното место во плејоф.

Поарно оптшината да застани зад проектот на Еурофарм, кој е здрав проект (за жал) и да гледаме СЕХА и европски ракомет во Битола, одколку да ги трошат нашите пари за да се курцат кретени како Корлето и компанија и да го бламират Пелистер до кај шо ќе стигнат.
Ако ништо друго барем парите од ЕЛЕМ шо одеа во Пелистер, во најмала рака треба да се пренасочат во Работник и да му се помогни на луѓето да изградат салам клуб. Пелистер нека си седи таму кај шо си е...
" Било је лепо док је трајало " - велат нашите соседи на север. Сега се нови времиња во кои за жал нема место за распаднат клуб како Пелистер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom