Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Пробале и на Инте да им ги замрсат сметките за Барела, ама изгледа касно реагираат, играчот се договорил со Интер више, једино шанса е да не се договорат со Каљари пошто сакале Каљари само кеш, интер им нудел и младинци

Пробале и на Инте да им ги замрсат сметките за Барела, ама изгледа касно реагираат, играчот се договорил со Интер више, једино шанса е да не се договорат со Каљари пошто сакале Каљари само кеш, интер им нудел и младинци

Овој е доста добар подобро да загризаа за него одколку за Сенси. Агентот на Сенси и Манчини бил денеска на состанок со Малдини и ќе се знае следниве денови повеќе.

Овој е доста добар подобро да загризаа за него одколку за Сенси. Агентот на Сенси и Манчини бил денеска на состанок со Малдини и ќе се знае следниве денови повеќе.
Бaрелa е box to box и oфaнзивен среден,Сенси е deep lying playmaker a тaкoв игрaч пoвеќе ни е пoтребен.

За да земат играч како Барела прво треба да го продадат Кесие и да земат најмалку 30 мил или да понудат некој играч некаде прочитав дека го нудат Кутроне и плус 20 мил.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ако го земат Барела за 20че плус Кутроне обеќавам еден лош збор нема да пишем за управата цела сезона :angel:

Би ги мењал Кутроне и Кеси за Барела и Сенси одма.

Јас сум можда носталгичен и старомоден, ама ич не сакам формации со крила, ниту форсирање на таква игра. Уште помалку па формација као 4-3-3 каде крилата се главна алка, а се импровизирани крила. Ние со години форсираме таква формација, а со години немаме асолни крила. Ниту Сусо дојде и беше планиран како крило, ниту Хакан, ниту Борини, ниту Пакета, ниту Бонавентура. Саличе не е за Милан и џабе. Не е ни за на клупа асолен.
И мило ми е искрено, што Џампаоло ќе форсира формација со треквартиста, сакам Милан така да игра.

Е сеа затоа што е лесно ние да си праиме математики со купопродажби на играчи вака: со ваква формација, јас би го продал Сусо одма, без размишљање. Кастиљехо исто, Лаксалт исто. Чак и Бонавентура нема што да бара во ромб формација, па и договор му истекува догодина, ама повреден е и не може ни да се смета на него. Во врска со буџетот Скај рекоа 40 милиони, Газета 80, ако се додаат и продажбите што мислам дека секако ќе ги има, најмалку еден од “големите“, ние секако ќе имаме фина цифра за трошење.

Мислам дека бајги раздвижено ќе биде во Милан летово, доста играчи ќе се дојдат-заминат, драстично нов ростер ќе имаме во септември. Ова со Газидис-Малдини-Бобан изглеа доста солидно, големи имиња во управа се ова, се враќа сериозноста и имиџот кој Милан мора да го има.

Треба да имаме предвид и дека со години и не играме ЛШ, а тоа е отежавајуча околност коа се преговараат играчи, поготово коа конкурентот за истиот играч игра во ЛШ и треба малце и очекувањата да ги прилагодиме.

Мислам дека конечно ги средија стварите во управљачката структура и се чини као од вчера да тргна Милан. Сеа би очекувал најмалку една продажба голема (Сусо најверојатно, ма да можда и Донарума) пред 30 јуни затоа што профитите се регистрираат заклучно со тој датум за да влезат на конто на тековната сезона. Што е до мене, имам кажано. Само Донарума, Ромањољи, Пакета и Пјонтек нека не ги чепкаат, све друго е продавливо. Од Сусо, Кеси, Кастиљехо и Лаксалт, комотно се земаат 80ина-90 милиони. Додај ги тие 80 Газета што ги спомнува, ете ти близу 200. Плус платите кои ги цицаа овие на кои им завршува договорот. Силва е се уште играч од кој може фино да се заработи од тим од Англија, Кутроне е интересна ситуација. Има простор за многу динамично меркато Милан овојпат, останува да се види колку ги бива во управата.

Донарума. Реков, не би го продал, ама понуда од 65+ милиони, несериозно е да не се земе предвид, имајќи ја на памет моменталнава ситуација на Милан. Има во Италија одлични голмани кои би го замениле: Крањо, Стракоша рецимо. А и Плицари. Растури на тековново првенство за Италија, полека нека го пикаат во оган ако го продаваат Донарума. Само не сакам ситуација во септември каде Донарума, Кеси и Сусо се продаени, а рецимо Кастиљехо, Лаксалт и Борини се во тимот.

Као и увек, ќе оценуваме на крај. Од ова досега, мене ми е сасвим океј како се понаша и као се структуира Милан. Имајќи предвид какви критичари и хејтери беа Малдини и Бобан во изминатиот период коа се збореше за Милан, ова што сега се нафатиле да бидат тука, дава некаква сигурност. Уште едно нулто лето, се надевам трета среќа.

Последно уредено:
Сaкaле и Биглиa дa гo oткaчaт,ке oстaнaт сaмo Џек,Хaкaн и Кессие вo срединa,мa дa и тие не се сигурни.Пaкетa пoд предпoстaвкa декa е плaнирaн зa пoлушпиц.

BREAKING: Rade Krunic will join Milan for €6M + bonuses, according to DiMarzi[DOUBLEPOST=1560359784][/DOUBLEPOST]Со оглед на тоа дека дури 3ца си отидоа од средина Бертолачи, Маури и Монтоливо. Башка Џек се враќа од повреда полека се полнат местата за ротација. За таа цена ок играч. Да пополни место во тимот.

Letovo ke bideme povrzuvani so site bivsi fudbaleri na Sampdoria plus site mozni Hrvati i Balkanci. Eve gledam Krunic vekje e potpisan .

Ako dobro razbrav , ke se ide na fudbaleri koi se pred eksplozija, znaci ne zvezdi , ne zvezdi vo najava, nego sto se vo taa delikatna faza koga razvojot ke im zavisi od klubot vo koj sto se i trenerot sto ke gi vodi.
Ako e toj modelot po koj ke se ide, toa e nesto sto Napoli go praktikuva. E sega tuka ke ima i Mertens i Kulibali ama ke ima i Gabiadini i Kirikes.

Крунич е СМС за сиромашни. [emoji28]
Ај може ќе се експлодираат некои играчи и редно е после Ромањоли да погодиме некој трансфер, а не се после една сезона оди на продажба.

Скај објави дека Елиот го зголемил буџетот од 40 на 80м за сезонава.

Али за Крунич да трошат 8м поарно да го остават Маури :)

Скај објави дека Елиот го зголемил буџетот од 40 на 80м за сезонава.

Али за Крунич да трошат 8м поарно да го остават Маури :)
Некa се угoде,мoментлнo вo средниoт ред немaме игрaчи зa нa клупa.
Нoчеринo 2.0 и Кучкa 2.0.

Го немам гледано, ама има добра статистика и подобра од сите играчи кои ги имаме во среден ред.
Медиумите толку не замараат со него, не е италијански талент, не му е звучно името.
Како и да е позади него има една добра сезона во Серија А па зависи од тренерот кој пат ќе го фати, дали на Маури или на СМС :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom