Јас сум можда носталгичен и старомоден, ама ич не сакам формации со крила, ниту форсирање на таква игра. Уште помалку па формација као 4-3-3 каде крилата се главна алка, а се импровизирани крила. Ние со години форсираме таква формација, а со години немаме асолни крила. Ниту Сусо дојде и беше планиран како крило, ниту Хакан, ниту Борини, ниту Пакета, ниту Бонавентура. Саличе не е за Милан и џабе. Не е ни за на клупа асолен.
И мило ми е искрено, што Џампаоло ќе форсира формација со треквартиста, сакам Милан така да игра.
Е сеа затоа што е лесно ние да си праиме математики со купопродажби на играчи вака: со ваква формација, јас би го продал Сусо одма, без размишљање. Кастиљехо исто, Лаксалт исто. Чак и Бонавентура нема што да бара во ромб формација, па и договор му истекува догодина, ама повреден е и не може ни да се смета на него. Во врска со буџетот Скај рекоа 40 милиони, Газета 80, ако се додаат и продажбите што мислам дека секако ќе ги има, најмалку еден од “големите“, ние секако ќе имаме фина цифра за трошење.
Мислам дека бајги раздвижено ќе биде во Милан летово, доста играчи ќе се дојдат-заминат, драстично нов ростер ќе имаме во септември. Ова со Газидис-Малдини-Бобан изглеа доста солидно, големи имиња во управа се ова, се враќа сериозноста и имиџот кој Милан мора да го има.
Треба да имаме предвид и дека со години и не играме ЛШ, а тоа е отежавајуча околност коа се преговараат играчи, поготово коа конкурентот за истиот играч игра во ЛШ и треба малце и очекувањата да ги прилагодиме.
Мислам дека конечно ги средија стварите во управљачката структура и се чини као од вчера да тргна Милан. Сеа би очекувал најмалку една продажба голема (Сусо најверојатно, ма да можда и Донарума) пред 30 јуни затоа што профитите се регистрираат заклучно со тој датум за да влезат на конто на тековната сезона. Што е до мене, имам кажано. Само Донарума, Ромањољи, Пакета и Пјонтек нека не ги чепкаат, све друго е продавливо. Од Сусо, Кеси, Кастиљехо и Лаксалт, комотно се земаат 80ина-90 милиони. Додај ги тие 80 Газета што ги спомнува, ете ти близу 200. Плус платите кои ги цицаа овие на кои им завршува договорот. Силва е се уште играч од кој може фино да се заработи од тим од Англија, Кутроне е интересна ситуација. Има простор за многу динамично меркато Милан овојпат, останува да се види колку ги бива во управата.
Донарума. Реков, не би го продал, ама понуда од 65+ милиони, несериозно е да не се земе предвид, имајќи ја на памет моменталнава ситуација на Милан. Има во Италија одлични голмани кои би го замениле: Крањо, Стракоша рецимо. А и Плицари. Растури на тековново првенство за Италија, полека нека го пикаат во оган ако го продаваат Донарума. Само не сакам ситуација во септември каде Донарума, Кеси и Сусо се продаени, а рецимо Кастиљехо, Лаксалт и Борини се во тимот.
Као и увек, ќе оценуваме на крај. Од ова досега, мене ми е сасвим океј како се понаша и као се структуира Милан. Имајќи предвид какви критичари и хејтери беа Малдини и Бобан во изминатиот период коа се збореше за Милан, ова што сега се нафатиле да бидат тука, дава некаква сигурност. Уште едно нулто лето, се надевам трета среќа.