Има дете и не е за никого, треба да остане сама цел живот само поради тоа што некој "маж" не го признал детето.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
...е добро де, после две недели што ја познава само со 25 години нека ја зема за жена, нема проблем! впрочем колкаво е детето? да за тој период таа сменила двајца со по година и пол идење?
...тука не даваме совет на жената која има вонбрачно дете ниту сум рекла дека ТАА не заслужува да биде во брак, да има маж, нејзината положба е доста тешка и нормално дека заслужува како самохрана мајка најдобро како за неа така и за детето
И и малце ми е хаос во умот.... Совет? ]
...НО ТУКА СОВЕТ бара другата страна и јас давам совет на машката страна која „има малку хаос во умот“ од ситуацијата, па на форумов бара СОВЕТ!
...така да, моментално како сите вие што коментирате, јас давам мое лично мислење на дотичниот форумски член
И јас и таа имаме по 25 години.]
кој има само 25 години (прашање дали воопшто е независен од родителите) и кој е нејзин врсник со само две недели познаство коментира дека врската „ептен му е погодена“
Искрено, ептен ми е погодено со неа,
се прашувам што може да му биде за две недели „ептен погодено“, да погодам ли? тоа ли ќе ја сочува и развива врската и веќе планираниот брак? со две недели имаме вистинска љубов ли?
Се уште сме тазе, тек пред некое време почнавме да се гледаме.
...и пази ваму, веќе две недели ја познава и се заедно ама све си решаваат со компромис?
Но, за се наоѓаме компромис, што не било случај во минатото
знаеш што значи тоа? дека не се сложуваат во многу работи ама сепак ги решаваат со компромис....и тоа за две недели познавање....што ќе биде после шест месеци комромис ли? а за кого не било тоа така „случај во минатото“ од нејзина или од негова врска? кој бега и мижи пред идни проблеми од ваква комплицирана врска?
. И да, раѓањето на дете ја има направено позрела многу
... и пази друго, вели од кога родила „станала МНОГУ позрела“??? од каде знае дека станала позрела со што ја познава само две недели? ја знаел порано како понезрела, па сега станала позрела од кога родила, тоа самата го кажува ли? некој друг го кажува?
и ќе прашам колкаво е детето? 3 месеци, 3 години, 6 години?
ако јас се решам за нешто сериозно, не може никој да ме спречи во намерата, а некои работи многу брзо одат помеѓу мене и девојчето.
..така да и ТАА заслужува најдобро ....и ТИ заслужуваш најдобро, но не сте на иста бранова должина, изнесувај причини колку сакаш, ова врска не ветува иднина и воопшто ТАА не е „девојче“!
Затоа што веќе почнав нешто со девојчето, а не сакам наеднаш да прекине.
...а што тоа си почнал???