Јас не би ти препорачал тие такви израстоци да ги мачкаш со разно разни сомнителни лосиони, зашто прво не знаеш што точно се, и можеш некој несакан процес да иницираш. Посебно не доколку се бемки, а велиш личат на тоа. Можеби би можела да се консултираш со кожен лекар, колку да си ја смириш главата, зашто мислам дека не е ништо страшно.Не знаев за каде е прашањето па велам да си ја пробам среќата овде.
Веќе извесно време по телото ми се појавуваат некакви израстоци, дали е бемка, дали е брадавица не знам како да го наречам, кафеави по боја точки, дали по градите, дали на нога дали на рака.
Пред некој период имав под окото, ама среќа со еден вид на лосион се изгуби. Мали се, не се приметуваат ама ми пречат. Ако едно исчезне, друго ќе се појави а некогаш знае и да порасне.
Се мислам да не е поради начинот на исхрана, не се хранам баш здраво, дали поради слабокрвноста или нешто трето.
... ти го прочитав повторно коментарот :ми се појавија црвени топчиња на грлото( поточно слузницата) и бев на приватен орл кај Др Мери во тафталиџе, ми откри pharyngitis granularis и ми даде терапија (витамин Ц 1000мг и едно како пастил) но не ми помогна нешо многу Искуство некој да пробам со некоја др терапија?
имаме повеќе моменти :и ме пратија да ми земат брис од нос и грло, резултатите беа супер немав ништо. немам никакви други симптоми, не ми се фаќа гласот и такви слични работи само можеби ми е малку отечена жлездада под адемовото јаболко од десна страна
... искоментиравме предходно дека не е бактериска инфекција, ниту па габична инфекција (кандида), највероватно вирусна! постои т.е. инфективна мононуклеоза (објаснивме предходно) која состојба не мора да даде симптоми и често ќе помине така, ама не мора да значи ако е токму тоа мора да се докаже со испитување на имуноглобулинот IgM, IgG i IgA, каде се благо покачени, како и јетрени ензими лабораториски вредности благо покачени... овие две анализи ако можеш да ги направиш под сомневање на ова инфективно вирусно заболување „мононуклеоза“ што деца и млади се заразуваат од лижење на предмети и бакнување со заразна личност т.е. „болеста на бакнежот“? ете си имал отечена лимфна жлезда што викаш дека се смирила, ама имаш покачени леукоцити, не многу, но сепак покачени, што дава знак дека телото е нападнато од нешто!Жлездата повеќе од 20 дена не ми е отечена, тестот за хеликобактер ми е негативен е сега малку леукоцитите ми се покачени како што можете да видите на сликава, матичната ми вика нишо страшно ме ми е ке ми поминело со време и не ми дава упат за никаде што ми влева малку доверба но сепак не сум мирен бидејки тоа сигурно нема да исчезне само од себе, инаку вооопшто не ми смета не го ни осеќам само така понекогаш си велам ај да видам сега на огледало можеби изчезнало но не, сеуште е тука
Во прилог ке ви испратам и резултат од брис
Нема ништо страшно на ова ЕКГ, единствено што има е синусна тахикардја најверојатно реактивно причинета од емоцинален стрес, никотин, засилена физичка активност или пак реактивно покачена фрекфенција при покачена телесна температура. Потребно е анамеза и клиника, синусна тахикардија има обично некоја некардиолошка причина за својата појава и таа треба прво да се третира!.
Дали на записот има нешто абнормално? Некој од медицинарите на форумот, што се разбираат повеќе? @bijons @AlternativeF @Kadaif
оф, зарем тој што го гледал пациентот на ЕХО апарат не кажал ништо? знаеш што значи вака преку „смрзната“ слика пресликано од ЕХО монитор некој да каже нешто и тоа на општ форум? малтене научна фантаситика, оти кога се гледа на ЕХО апарат прво самиот тој што гледа во кој правец ја поставува ехо сондата треба да очекува и таква фотка, при што притискајќи ја сондата со малку движење се согледуваат и други делови и органи... како и да е да не биде останато неодговорено да се потрудиме да кажеме нешто слично што би можело да биде, но не е благодарно препоставки, така да во никој случај мора докторот да го даде последниот збор т.е.описот на ехо дијагностиката!Можи да ми кажи некој за што станува збор . снимка од црн дроб
оф, зарем тој што го гледал пациентот на ЕХО апарат не кажал ништо? знаеш што значи вака преку „смрзната“ слика пресликано од ЕХО монитор некој да каже нешто и тоа на општ форум? малтене научна фантаситика, оти кога се гледа на ЕХО апарат прво самиот тој што гледа во кој правец ја поставува ехо сондата треба да очекува и таква фотка, при што притискајќи ја сондата со малку движење се согледуваат и други делови и органи... како и да е да не биде останато неодговорено да се потрудиме да кажеме нешто слично што би можело да биде, но не е благодарно препоставки, така да во никој случај мора докторот да го даде последниот збор т.е.описот на ехо дијагностиката!
(слична фотка)
... според поставената сонда, лево горе се наоѓа јетрата (liver) каде според морфологијата укажува на замастување на клетките што би било причина на покачени липиден статус и оптоварена функција на јетрата!
(твоја фотка)
...десно е жолчното ќесе (gallbladder) не се гледа некоја акустична сенка за да би се рекло дека има камче, па можно да е некој мал полип на самиот зид (но не мора да значи), другото што е како кругови темни во средина се хепатална и портална вена чија дилатација или не (како работат) нормален портален венски проток на крв во јетра се согледува со „колор доплер“ на самиот Ехо апарат со обоеност!
Дали беше на лекар за ова?Прегледај го приврзокот 210547 Здраво да прашам нешто, почетник сум во трчање трчам скоро декој викенд, саботса и недела . Секогаш после трчање другио ден сабајлето ми се појавуваат кај препоните мали тврди топчиња од двете страни минатиот викенд ми се појавија по 2,3 од страна ама мали како кикиритки инаку трчам околу 7 километри , а фчера истрчав 10 километри и сабајлево видов ми се појавија по едно топче на страна истото место иста висина се исто ама се поголеми пример како ореви , минатите пати се губеле сами по два дена . ме интересира што е тоа , се плашам да не е кил, или е пак само некој мускул оптеретен, како и да е, ако знсе некој нека ми кажи шо како
Ко ќе го притискам боли, ама кај мене се губи самото по неколку дена , само кога ќе истрчам пример 10 колометри без паузи одма другио ден ми се појавува на двете страни . ако трчам помалце се појавува помали такви топчина, несум бил на лекар , си велам "нема потреба од трчањето е" така си се тешам хахаххаха. види појди ти на лекар па кажи шо е работата мене страв ми еДали беше на лекар за ова?
Сабајле се разбудив со болка и кај мене исто на десната страна, ама не се познава тоа мало топче. Сега осеќам болка само на допир.
Немам никакви активности, а ни носено тешки предмети.
Дали може да е од лоша положба при спиење?
Ако е хернија каква е болката?
Ко ќе го притискам боли, ама кај мене се губи самото по неколку дена , само кога ќе истрчам пример 10 колометри без паузи одма другио ден ми се појавува на двете страни . ако трчам помалце се појавува помали такви топчина, несум бил на лекар , си велам "нема потреба од трчањето е" така си се тешам хахаххаха. види појди ти на лекар па кажи шо е работата мене страв ми е