Говинда, сарказмот да земе и да те мава со палка по глава, нема да го приметиш.
Туку што велиш за детево?
https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2016/03/18/a-toddler-got-meningitis-his-anti-vac-parents-gave-him-an-herbal-remedy-the-toddler-died-now-his-parents-are-on-trial/?noredirect=on&utm_term=.6c19929be253
Умрело поради такви како тебе... Горд си со својата глупост од космички размери непоимлива за обичниот човек? Ме боли кур кој во што веруе. Ама таквите како тебе се опасни за општеството. Знаеш какво е чувството некој да те мрази? Боженствено. Ја мразам глупоста на човештвото што ја претставуваш. Глупи неписмени луѓе со огромна самодоверба се канцерот на човештвото. Ти не се запрашуваш во ниту еден момент дали можеби грешиш. Ти не можеш со твоите примордијални прамисли да се сомневаш во себе.
Жал ми е што си вакциниран.
Те мразам. Тоа го заслужуваш... Да бидеш мразен. Ти си антивакцер. Опасен и глуп. Поради таквите како тебе умираат деца. Не ми е гајле дали ова те повредува. Поради твоите ставови постојат реални шанси скоро истребени болести да се вратат. Во ново руво, со нови мутации. Глуп еден. Поради таквите како тебе ќе го јадеме сите.
Ако нејќеш да те мразат, немој да бидеш антивакцер. Биди паметен и образовај се. Ако останеш антивакцер, заслужуваш да бидеш стерилизиран.