- Член од
- 16 јануари 2013
- Мислења
- 3.963
- Поени од реакции
- 8.173
Никогаш немаше да го пишам тој пост да не беа лагите над мене... Ама не чини народот излажан да остани.Сте се фатиле за тие греачи ко слеп за стап. Пошто имам Грее, можам да ти гарантирам дека не трошат над 0 или околу мање више, бујрум на гости со ракија ако не веруваш.
Друго, во куќа може и не е битно, толку, ама на пример кај мене во зграда откако почнав да греам зимава (иако не 24/7), цревото беше цело време на климата и во олук, а на комшијата под мене не му смрзна климата ниту пак јас осетив мраз ко Фикше што имаше ставено слика. Дали е без везе? Не би рекол. Дали е трошок? Девојка ми 24/7 ми пушта 100ватни светилки, па не сум ја сменил уште за Тундра.
Океј хејтот кон грее, ама не го претерувајте за ваква "дополнителна" опрема што не шкоди.
Заборавив, дефрост на 45 минути, ме потсеќа на стокецот што го имавме и кога одевме за Охрид мораше 5 пати на стража да застанеме да излади моторот. Ќе стигнеш до Охрид, ама тоа не е удобност.
А грејачите нема да и помогнат на климата да не оди во дефрост. Можат само да помогнат да не замрзни делот кај цревото. Но сепак кога ќе појди во дефрост и кога ќе се стопи мразот, пак ќе течи на сите страни без разлика дали има или нема грејачи.