- Член од
- 21 август 2015
- Мислења
- 72
- Поени од реакции
- 28
Во мај 4 години, златен ретривер.[DOUBLEPOST=1556488456][/DOUBLEPOST]Колку е стара?
Искрено, не изгледаше нешто сериозно, затоа овде пишав. Инаку, за секакви ситници ја носиме на ветеринар, и оса ако ја касне и ако се пресече... Ако имаше повреда на рожницата, веројатно оток и болка ќе имаше, немаше ништо такво. Ги купив капките и по еднаш на ден и ставаме, значи 2-3 пати досега и окото и е чисто. А дека офталмолошки преглед ќе и направеа, да не се лажеме - немаше. Пак ќе ја ѕирнеа оддалеку и исти или слични капки ќе и препишеа. Се согласувам дека ветеринарите најдобро знаат, ама нели групава е ветеринарно катче за совети за вакви помали проблеми?Od kade znaes koja e pricinata za iscedokot? Od kade znaes deka kuceto se nema povredeno, na primer(a ne znaes zatoa sto nemas prasano nitu pak imas napraveno soodveten oftalmoloski pregled) sto ako postoi povreda na roznicata na okoto? Dali znaes deka kortikosteoidite kaj povedena roznica predizvikuvaat cir? I da, seto toa od lokalna aplikacija na kortiko.
Moj topol sovet, ponekogas rabotata na veterinarot ostavete ja za veterinar. Citanjeto po internet ne ne pravi nitu doktori, nitu vetrerinari nitu bilo kakvi poznavaci vo odredena oblast.
Последно уредено: