Jas do sega so sve pat sve 270 cekam za potpis veke 10 mesecu uste 200 ako mi potpisat ke odat i toa e toa max 500 da me fati sve vkupno ...proishod isto zemav za 40dena zs praznici me fatija na primer 9 dek 2015 podnesov za proishod 24 januar 2016 mi bese gotovЈас имам платено 700 евра ама происходот го земав за 2 дена наместо да го чекам година дена или месеци сеедно.
Од почеток на документација до интервју 7 месеци процес.
Поздрав
Preku koj posrednik siJas do sega so sve pat sve 270 cekam za potpis veke 10 mesecu uste 200 ako mi potpisat ke odat i toa e toa max 500 da me fati sve vkupno ...proishod isto zemav za 40dena zs praznici me fatija na primer 9 dek 2015 podnesov za proishod 24 januar 2016 mi bese gotov
ne se raboti samo za namaluvanjeto so velis. kaj se 30000 predmeti so nikoj ne znae kade se sutnati vo nekoj podrum i so koe pravo gi drzet vo neizvesnot lugje od 2012 godina i ne se znajt do kade im e predmetot i so koj status e?Za nekoj sto visi tolku vreme na forumot (iako vekje ima blgarsko drzavjanstvo) treba da znaes deka namaluvanjeto na brojot na odobreni drzavjanstva e od noemvri minatata godina odnosno posle skandalot vo DABC. Potpisuvanjeto na dogovorot za dobrososedstvo bese mnoguuuu pred toa.
Ne gi znam detalite za 30000 aplikacii/postapki za koi zboruvas, toa e vo period pred jas da ja zapocnam postapkata. Mi lici deka se raboti za praven slucaj za koj treba da se angaziraat zdruzenijata na blgarite i verojatno da se pokrenat sudski postapki preku advokati.ne se raboti samo za namaluvanjeto so velis. kaj se 30000 predmeti so nikoj ne znae kade se sutnati vo nekoj podrum i so koe pravo gi drzet vo neizvesnot lugje od 2012 godina i ne se znajt do kade im e predmetot i so koj status e?
ako direktorkata katja za to e izbrkana i deka prekratvenejeto e nelegalno za koe se ima izjasneto i sudot.... i so odluka..... site prekratveni predmeti da se vratat vo postapka, koj toa odlucuva i se igrat igracki tuka so 30000 lugje .... 30000 predmeti?
-koj toa podrzuva nelegalen akt na izbrkan zaradi to sluzbenik direktor na mp?
-dali e normalno lugjeto najregularno spored nivni baranja kako bilo i trebalo si pocnale postapka i vo megjuvreme ..... 30000 lugje sedat i ne znaat do kaj im e postapkata?
-ti vo koja kategorija ce gi stavis ovie 30000 predmeti od 2012 namaleni.... odbieni ili odobreni pred ili po skandalot so dabc koga e to vece skandal nad skandalite od 2014 navamu.?
Jas sum eden odniv 2013 odbien bez nikakva pricina eve nanovo aplicirav ovoj pat so star dokument bugarska ehzarhija od pradedo miNe gi znam detalite za 30000 aplikacii/postapki za koi zboruvas, toa e vo period pred jas da ja zapocnam postapkata. Mi lici deka se raboti za praven slucaj za koj treba da se angaziraat zdruzenijata na blgarite i verojatno da se pokrenat sudski postapki preku advokati.
ako edna postapka e pocnata najregularno a nema status da e prekratena ne mi se jasni ni tie vo bg a ni tie so sovetuvat pocni odnovo.Jas sum eden odniv 2013 odbien bez nikakva pricina eve nanovo aplicirav ovoj pat so star dokument bugarska ehzarhija od pradedo mi
zavrsija rabota zdruzenijata.... podmetnaa advokati vo 2016 ete tie ce vi ja vrset rabotata.Ne gi znam detalite za 30000 aplikacii/postapki za koi zboruvas, toa e vo period pred jas da ja zapocnam postapkata. Mi lici deka se raboti za praven slucaj za koj treba da se angaziraat zdruzenijata na blgarite i verojatno da se pokrenat sudski postapki preku advokati.
Jas sumИмаше еден член тука на форумов , пишуваше дека после 7ми овај месец ќе се активирала пак со потпишување на укази, наводно информацијата била од 4 посредници , 2 ца тука и 2 ца од бугарија !
I edvaj chekate da ne bidi tochna informacijata i da mu se nafrlite na toj shto ja pisha..Имаше еден член тука на форумов , пишуваше дека после 7ми овај месец ќе се активирала пак со потпишување на укази, наводно информацијата била од 4 посредници , 2 ца тука и 2 ца од бугарија !
Досега поминато интервју во Скопје, без посредник - вкупно 190 евра.Дечки, во исчекување на нови информации поврзани со укази и промена на статуси, би сакале ли да споделите колку ви наплаќаат посредниците за целата постапка? Јас на мојот досега му имам дадено 700 евра, плус трошоците за превоз башка му плаќам, и здравје ако бидне државјанството, ќе ме "израдува" со уште 200 за подигање, некако многу ми доаѓа, ама ајде си викам, веќе си се фатила на орото. Има ли некој информација колку реално чини постапката за бг државјанство ,со сѐ преводи, со сѐ комплет ако си одиш сам без посредник? Ај споделете ваши искуства со посредници, чисто колку за споредба
Ke ima li stvarno potpisi od utre...?Jas sum
Ова ти е класичен пример колку тешко се стигнува до бугарско државјанство, значи секоја буква, поврзување само по директна линија, стари документи, апсулутно на све гледаат и реагираат (дополнителна проверка и сл.). И кога некој ќе напише тука дека онака лабаво само со потврда земал државјантво, а ниту гукнал два збора бугарски, ни студирал таму, ништо...можете да си претпоставите за што станува збор.Pra baba i pra dedo se po nacionalnost bugari(rodeni vo vuci del koga bil bugarski) no ne mozea da mi izdadat uverenie od ime na baba mi deka nejzinite roditeli se po nacionalnos bugari bidejki vo nejzinata kniga na rodeni nemale takov podatok za toa izvadiv uverenie od sestra i na baba deka nejzinite roditeli se bugari (toa se istite roditeli) bidejki za nea imase podatok vo knigata i izvodi od baba i od sestra i da dokazam deka se sestri potoa izvod od majka mi i od mene.
Vo bugarija pobaraa ako e mozno toa uverenie da e od ime na baba mi za toa mi pravea problem. Na posrednikot ne mu bese verno deka so vakov dokument ne mozat da izdadat proishod mi vika ti imas pravo bg poteklo.
Dobro e sto vo proishodot go navele i ovoj dokument. Ako ne bese ke go dostavuvav kako dopolnitelen.
Vo meguvreme najdov i krstenica od bg egzarhija od sestra mu na dedo po majka mi ama posrednikot mi reci da ne ja davame, nemalo potreba.
Na intervju posrednikot mi gi stavil vo papkata i uverenieto i izvodite no kopii od niv i kopii od nivnite prevodi zavereni na notar. Originalite se vo dabac.
Јас не знам како можете да им верувате на посредниците за вакви работи. Значи никој абер нема дали ќе има потпишани Укази, кога ќе потпишат тогаш ќе разбереме сите. Не знам за што ги мислите, све им е рекла казала, полувистини, лаги и манупулации. Битно е само да има клиенти и да поднесуваат за државјанство. Еве 3/4 месеци ве убедуваат дека тргнала работата, Јотова си легнала на брашното и ја договориле да потпишува и пред некој ден ладен туш, преку 800 одбиени и тоа 90% не од неа туку од Совет за државјанство и само 600 одобрени државјантва.Ke ima li stvarno potpisi od utre...?
Ти си болен очигледно! А зошто мислиш дека не сакам луѓето да извадат државјанство, затоа што пишувам каква е реалноста? Ги фаќаат луѓето на очај и им ги собираат парите, треба на тоа да сум рамнодушен и да не им сугерирам да внимаваат? Споделувам информации, ги поврзувам со линкови па нека си прочитаат сите и нека си преценат.Ni za inaet ke izvadime drzavjanstvo a ti ke umris na forumot 99% od ovie sto cekaat pasos na forumot kebidat sleednata godina vo london minhen dablin bolno kuce