- Член од
- 24 декември 2017
- Мислења
- 81
- Поени од реакции
- 117
година и месец иполИзвинете ако не е тајна колку време чекате за происход??
Гледам многу луѓе чекаат за документов а јас најлесно поминав со него па малку ми е чудно...
Поздрав
година и месец иполИзвинете ако не е тајна колку време чекате за происход??
Гледам многу луѓе чекаат за документов а јас најлесно поминав со него па малку ми е чудно...
Поздрав
Vo bitola ke ima kursove za idnite studenti koj e vo plan da se zapisuva od regionot neka me iskontaktira.http://news.bnt.bg/bg/a/iliyana-yotova-sreshchna-ss-studenti-ot-meditsinskiya-universitet-v-sofiya
Илијана јотова - вицепрезидент на Б'лгарија: Предстои много сериозна реформа в Д'ржавната агенција за б'лгарите в чужбина удостоверението в'обште като вид документ трјабва да б'де премахнато, т'ј като се с'здава в'зможност за доста злоупотреби с него.
Друг проблем - студенти разказват, че в началото им се налагало да се разбират с преподаватели на англијски език.
Един от основните проблеми на чуждестранните студенти с б'лгарски произход е, че когато дојдат в Б'лгарија не знајат добре б'лгарски език. Започват обучението си с'с сложна терминологија, имајки базови познанија по езика от бабите си.
В нјакои рајони има курсове по б'лгарски език за б'дештите студенти.
Druze jas bev na intervju 04.12.2017 vo dekemvri 2018 ili januar 2019 mi se smeni vo finalna faza i nekade feb.ili mart mi se smeni da cekam potpis. 149XX/2016Eden drugar bese na intervju 14.09.2017 so dokumenti preku roditel i izgleda proslata nedela mu se smeni vo finalna
Па за происход ако се оди директно во ДАБЧ се чека 3-4 месеца, а преку конзулат 6-7.година и месец ипол
Дабе исто е... 2 збора не знаеш Бугарски па исто било А овие од петрич Македонски ли зборат?Во Струмица луѓето зборуваат повеќе бугарски отколку што македонски јазик Чуден е балканов значи
Pa ova navistina stekni broevi i loto livce veke nisto ne se znae. Da se nadevame deka ke dadat nekoj potpis vo Maj zosto posle ke pocnat so odmori so pauzi pak i nisto nema da bide a veke 11 mesec vleguvam za potpis cekanje.ај балгари толку беше за проверка на бројчето до 10 Мај СРЕКНИ ВИ ПРАЗНИЦИ кој е Охрид е во Охрид некој во Јужна Македонија на некои острови уживајте (КОЈ МОЖЕ) нека пројде и ПАПАТА па се гледаме после него пак со истата мака "чекање лото ливче срекни броеви" ПОЗДРАВ
Јас го подигнав мојот происход за 2 дена.Па за происход ако се оди директно во ДАБЧ се чека 3-4 месеца, а преку конзулат 6-7.
Одсекогаш било така од каде сега се чекало по 1 година или како што некој сто спомна биле до февруари 2018 ? Што толку ? Биле гужви она-ова, па одсекогаш биле гужви па пак давале за неколку месеца ?
ЗдравоЈас го подигнав мојот происход за 2 дена.
Поздрав
Da cekas potpis ili proverka od viceprezidentaDruze jas bev na intervju 04.12.2017 vo dekemvri 2018 ili januar 2019 mi se smeni vo finalna faza i nekade feb.ili mart mi se smeni da cekam potpis. 149XX/2016
Пари и познанства чуда праватЗдраво
Како е можно само 2 дена да ти го прегледаат и толку ?
Чудо е колку има разлика од посредник до посредник.Здраво
Како е можно само 2 дена да ти го прегледаат и толку ?
Пари и познанства чуда прават
Чудо е колку има разлика од посредник до посредник.
А и плус некоја евро плус платив за да се убрза процедурата.
Поздрав
Oho toa e mnogu cekanjeEden drugar bese na intervju 14.09.2017 so dokumenti preku roditel i izgleda proslata nedela mu se smeni vo finalna
I jas isto vlegov vo 11 mesec za potpisPa ova navistina stekni broevi i loto livce veke nisto ne se znae. Da se nadevame deka ke dadat nekoj potpis vo Maj zosto posle ke pocnat so odmori so pauzi pak i nisto nema da bide a veke 11 mesec vleguvam za potpis cekanje.