Битното е да кажеш со какви документи си, не дека си на положително.на мене децембар интервју вчера сум на положително преписка но. 157xx/2016
Последно уредено:
Битното е да кажеш со какви документи си, не дека си на положително.на мене децембар интервју вчера сум на положително преписка но. 157xx/2016
A ako ke gi dostavi do pravosudie ako ne ti pisuva dostava na dopolnitelni dokumenti?Vcera se slusnav so Lazar Mladenov i on mi vika za mojot slucaj (Jas sum do predstoi izdavanjeto na ukas na viceprezidenta na republika Bugarija) mene posrednikov mi bara ponovo izvod od mene, izvod od tatko i umrenica od dedo i poteklo povtorno i 80 eur na toa Lazar Mladenov mi vika kako on ke dostavi dopolnitelni dokumenti kaj vicepresidenta?Тогаш се бараа само во ДАБЧ,но пред неколку месеци почнаа и во Правосудие да бараат,но за жал некои се информираа а некои не.
Не важи за тебе тоа, за тие што се со статуси пред твојот статус. Ти не треба да носиш документи, али тие што се на задолжителна на пример можат. Јас сум на задолжителна од 07-2018 и си однесов во правосудие дополнителни документи без да ми бараат, со молба. Изводи од татко, дедо, прадедо пред 1918, и од здружението од Струмица, да не ризикувам да ме стават на дополнителна па да чекам + време.A ako ke gi dostavi do pravosudie ako ne ti pisuva dostava na dopolnitelni dokumenti?Vcera se slusnav so Lazar Mladenov i on mi vika za mojot slucaj (Jas sum do predstoi izdavanjeto na ukas na viceprezidenta na republika Bugarija) mene posrednikov mi bara ponovo izvod od mene, izvod od tatko i umrenica od dedo i poteklo povtorno i 80 eur na toa Lazar Mladenov mi vika kako on ke dostavi dopolnitelni dokumenti kaj vicepresidenta?
Луѓе, форум не значи само дојди види што тебе те интересира и оди си. Форум е место каде што треба да се сподели, да се чита со умот а не само со очите. Па во темава 100 пати е речено, прашано, објаснето и треба да се свати дека ако некој напише дека го одбиле, или дека се сменил статус или нешто ТРЕБА, ФЕР Е, ЧОВЕЧКИ Е....да се каже и со што документи бил, дали однел во правосудие или само во дабч, дати и слично. Зошто мора по 10 пати да се препрашуваме за да се разјасниме. Пример, само пред 2 страни напишав пола страна пост дека сега бараат и во правосудие документите од дабч да се дадат, и гледам некој луѓе осет немаат да споделат дали однеле или не, оти ги одбиле. Па форум е ова бре, не е веб страна за информации, ако не споделува секој нема да има инфо, нели ги читате постовиве на сите луѓе или само на-две-на-три прошарувате и толку[DOUBLEPOST=1555663905][/DOUBLEPOST]
Не важи за тебе тоа, за тие што се со статуси пред твојот статус. Ти не треба да носиш документи, али тие што се на задолжителна на пример можат. Јас сум на задолжителна од 07-2018 и си однесов во правосудие дополнителни документи без да ми бараат, со молба. Изводи од татко, дедо, прадедо пред 1918, и од здружението од Струмица, да не ризикувам да ме стават на дополнителна па да чекам + време.
Daj boze da e taka posto i od zdruzenieto mi go rekoa istoto ama izgleda posrednikov bara uste pari kao za prevod i notar 50 eur i plus 30 za poteklo ponovo. Jas vcera gi najdov orginalite sto ni gi vratija od Sofija taka da ima i prevod i sve samo ne veruvam deka ke mu odgovaraat mozebi pak ke saka da gi preveduva jas sum na ukaz o viceprezidenta od krajot na avgustЛуѓе, форум не значи само дојди види што тебе те интересира и оди си. Форум е место каде што треба да се сподели, да се чита со умот а не само со очите. Па во темава 100 пати е речено, прашано, објаснето и треба да се свати дека ако некој напише дека го одбиле, или дека се сменил статус или нешто ТРЕБА, ФЕР Е, ЧОВЕЧКИ Е....да се каже и со што документи бил, дали однел во правосудие или само во дабч, дати и слично. Зошто мора по 10 пати да се препрашуваме за да се разјасниме. Пример, само пред 2 страни напишав пола страна пост дека сега бараат и во правосудие документите од дабч да се дадат, и гледам некој луѓе осет немаат да споделат дали однеле или не, оти ги одбиле. Па форум е ова бре, не е веб страна за информации, ако не споделува секој нема да има инфо, нели ги читате постовиве на сите луѓе или само на-две-на-три прошарувате и толку[DOUBLEPOST=1555663905][/DOUBLEPOST]
Не важи за тебе тоа, за тие што се со статуси пред твојот статус. Ти не треба да носиш документи, али тие што се на задолжителна на пример можат. Јас сум на задолжителна од 07-2018 и си однесов во правосудие дополнителни документи без да ми бараат, со молба. Изводи од татко, дедо, прадедо пред 1918, и од здружението од Струмица, да не ризикувам да ме стават на дополнителна па да чекам + време.
Нека бркаат работа. Јас не сум во Македонија и не можам да трчам 100 години по пасош. Нека си ги средат внатрешните работи они и нека си ги координираат институциите. Не планирам да носам ништо повеќе, па нека ме одбијат ако сакаат, барем ќе имам документ од нив дека немам бугарски корени. И со виза во Германија се живее убаво.Луѓе, форум не значи само дојди види што тебе те интересира и оди си. Форум е место каде што треба да се сподели, да се чита со умот а не само со очите. Па во темава 100 пати е речено, прашано, објаснето и треба да се свати дека ако некој напише дека го одбиле, или дека се сменил статус или нешто ТРЕБА, ФЕР Е, ЧОВЕЧКИ Е....да се каже и со што документи бил, дали однел во правосудие или само во дабч, дати и слично. Зошто мора по 10 пати да се препрашуваме за да се разјасниме. Пример, само пред 2 страни напишав пола страна пост дека сега бараат и во правосудие документите од дабч да се дадат, и гледам некој луѓе осет немаат да споделат дали однеле или не, оти ги одбиле. Па форум е ова бре, не е веб страна за информации, ако не споделува секој нема да има инфо, нели ги читате постовиве на сите луѓе или само на-две-на-три прошарувате и толку[DOUBLEPOST=1555663905][/DOUBLEPOST]
МВР дала мислење дека не треба да биде уважена молбата на лицето.
care ?МВР дала мислење дека не треба да биде уважена молбата на лицето.
Можно е ако било осудувано,или се води некоја постапка против него......казна во ЕУ некоја можеби...
Care da si prasate zosto vo ministerstvoto na pravosudie a ako pak liceto e svesno deka za nesto e kaznet prekrsil nesto vo eu ili e osuden poarno i da ne odi da prasuva neka zaboravi na grazdanstvotocare ?
ima nadez ili ne?
so ova znaci deka postapkata e zavrsena ?
Ana aj spodeli koja prepiska si kade bese na intervju so sto dokumeti bese, bese li na dopolnitelna proverka. Da imame pregled i nie sto cekame potpis. Goga se smeni statusot. Odnapred blagodaram!
A ima li osobata nekoe prekrsocno delo? Ili zabrana za eu,?ne e moe brojceto... jas srekja zemav pasos...
13569/2017
samo so potvrda od kaj Lazar
intervju ambasada skopje
maj 2017
brojceto izleze duri vo noemvri 2017
na finalna od 1 mart 2019 i eve denes ovoj status
Постапката е завршена .care ?
ima nadez ili ne?
so ova znaci deka postapkata e zavrsena ?
pa ne mi e bas logicno... zasto vo kaznena evidencija spagjaat i soobrakjajnite prekrsoci...Постапката е завршена .
Доколку имате некое дело за кое после одреден период се брише од казнена евиденција ,може повторно да се аплицира.