Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа што не ја гледаш опасноста од таа работа е веќе голем проблем.
Од друга страна истите тие(мислам на зајко) што те ебеле у здрав памет те натерале до крај самиот да се заебеш(со бојкотот) :D ....тоа е веќе и жално, ако веќе одиме во оценка на целава оваа ситуација.[DOUBLEPOST=1555423010][/DOUBLEPOST]
Тоа што не ја гледаш опасноста од таа работа е веќе голем проблем.
Од друга страна истите тие(мислам на зајко) што те ебеле у здрав памет те натерале до крај самиот да се заебеш(со бојкотот) :D ....тоа е веќе и жално, ако веќе одиме во оценка на целава оваа ситуација.[DOUBLEPOST=1555423010][/DOUBLEPOST]
А што тоа ќе се заебам. Еве Заев ќе го избере брат му Вице да биде претседател во Собрание. Како тоа јас сум заебан? И каква разлика ќе направи Гордана ако биде на Водно наместо Вице?

Да Река е супер избор за остварување на големоалбанскиот сон.А пошто сме народ кој се води по девизата за инает на ближниот свој,ништо чудно и Река да победи.
ме боли уво што мислиш за Река, исто ме боли уво и за самиот Река, а богами и за тоа што претставува он за големоалбанската кауза или за некој друг

Он спомна кои се опциите, ја само му реков дека ја забораил и оваа.

Немаш секако друг избор, тоа ти е.[DOUBLEPOST=1555420743][/DOUBLEPOST]
Грешка во перцепција!!!!!
Помал отпор не е = uci si shqipetarski , ама колку ти сече за да го свариш ова. Не е светот црно бел.
Толку де ми сече. А каков е светот, објасни, што е помал отпор спред тебе? Според мене е учи си шќип'тарски!

Како ве насанкале и вас бојкотирачите тоа е маестрално :)
Ти си гарант од тие што гласале против на референдум а сега ќе бојкотираат...во право ли сум?
Не гласав на референдум, нема смисла да гласаш за нешто веќе однапред решено. А сега нема да бојкотирам, ќе прешкртам лист како многупати досега.
Сум гласал и за едните и за другите, сум поништувал и лист. Отсега натаму само прешкртан лист, глас од мене не добива никој.

Не,
кажи прво што би добил ако биде бојкот(а со тоа и избор на претседател во собрание) или што би добил ако е Стево. После ќе правиме муабет за Гордана.
Веќе гласање за председателски избори стана небитно.Па ги гледаш овие опинциве заедно со овие од дуи носат закони без потпис на прецедателот.Европа и демек демократскиот свет го премолчува тоа кршење на уставот,пошто така им одговара во моментов.Албанскот фактор заедно со дуи се нашето сидро,затоа во следниве 30 години нема да мрдниме на кај Европа.Размена на територии во моментов е единствен спас за нас иначе црно ни се пишува.

Нашата паметна влада ќе земе позајмица од милиони евриќи од ММФ, а со тоа да го дозадужи народов чисто ради популизам. Куку ноне, зимаш од лихвар на позајмица и му ги враќаш како донација, додека долгот ти останува !!!!
57077606_10156250625347544_1045573431313039360_n.jpg

Точно, и на таа една опција најважно и е да се појавиш и да потпишеш дека си гласал, другото не е ни важно.
аха сдсм местат избори, па затоа за дпмне да се гласа? гласај за кого сакаш дуи добива (се што сака). кога двајца се караат, третиот добива
гласање за никого повеќе. нека гласаат тамо плакатолепачи кои се надеваат дека ќе ги пикнат во државно.

Нашата паметна влада ќе земе позајмица од милиони евриќи од ММФ, а со тоа да го дозадужи народов чисто ради популизам. Куку ноне, зимаш од лихвар на позајмица и му ги враќаш како донација, додека долгот ти останува !!!!
57077606_10156250625347544_1045573431313039360_n.jpg
Количката од Кочани да им ја вратиме

Linija na pomal otpor = uci si shqipetarski
Виц[DOUBLEPOST=1555437952][/DOUBLEPOST]
А што тоа ќе се заебам. Еве Заев ќе го избере брат му Вице да биде претседател во Собрание. Како тоа јас сум заебан? И каква разлика ќе направи Гордана ако биде на Водно наместо Вице?
Нема да биде сдсец, можеби ќе се чукнат по чело[DOUBLEPOST=1555438422][/DOUBLEPOST]
како америте ќе кажат така ќе биде. мислите дека народецов прост ќе има некакво влијаније? хаха смешки!
Може за албанците, и така немаат свое јас, туку се маша на американците.. пази сеа, и горди се што им се измеќари[DOUBLEPOST=1555438465][/DOUBLEPOST]
Gledam po FB lajkovi i shares na nekoj gord Makedonec koj podnesuva ostavka od MVR, bil prvenec vo site generacii bla bla bla. Se zakolnal deka ke ja brani Makedonija a ne ovaa tvorevina ke platel i kazna od 3800 evra ke vadel ako treba i pasos od Tunguzija samo ne od Severna. Pisal deka zaminuva vo Kaizerslautren Germanija, :pos: Golemiot patriot zaminuva vo drzavata koja bese KUM na imeto:pos:. Drzavata koja licno i personalno se pogrizi imeto da bide smeneto. Od vakvi patrioti mi e preku glava.
Те боли тоа што он има муда а ти не?[DOUBLEPOST=1555438530][/DOUBLEPOST]
аха сдсм местат избори, па затоа за дпмне да се гласа? гласај за кого сакаш дуи добива (се што сака). кога двајца се караат, третиот добива
гласање за никого повеќе. нека гласаат тамо плакатолепачи кои се надеваат дека ќе ги пикнат во државно.
Зошто дуи одат заедно со сдс? Да не може да се пребројат, затоа што им прпа од беса

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom