MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Да кај мене во населба скоро сите се префрлени од бакар на оптика ,единствено им се задржани старите брзини односно со пакетот кој им следува.
Znaci ako ima 12 mb ( megabajti ) na bakar istata jacina ke ja ima i na optika nema da bide pojak internetot.

Znaci ako ima 12 mb ( megabajti ) na bakar istata jacina ke ja ima i na optika nema da bide pojak internetot.
Токму така бидејки таков паќет има ,а доколку сака поголема брзина ке треба да си земе поголем пакет и да си доплаќа ,единствено нема сецкање или намалување на брзината без разлика каков канал мислам на HD канал би гледал.

Ima li nekoja najava za arena sport i rts? Znaci ovaa tanja od telekom ne izlaza deka do prvi sigurno ke bidele pusteni

Се уште се прикажува каналот кај мене Pikaboo
Го вратија вчера вечерта го немаше.

Дај веќе нека пуштат тие новите канали бидејќи на MaxTV му е потребно освежување во понудата канали.

Со другарче сме стан над стан, нова зграда, е сега јас имам тв и нет оптика 60/60 од телеком , имам и два уреди за тв од кои едниот ми стои така.
Дали има опција, со repeater јас да му давам него и wifi internet и телевизија, да си го делиме трошокот бе :D

Со другарче сме стан над стан, нова зграда, е сега јас имам тв и нет оптика 60/60 од телеком , имам и два уреди за тв од кои едниот ми стои така.
Дали има опција, со repeater јас да му давам него и wifi internet и телевизија, да си го делиме трошокот бе :D
За интернетот ќе немаш проблем но за телевизијата ке ти треба мрежен кабел па и тој не е многу скап некаде 30 денари метар измерете колку метри од твојот рутер од телеком до неговиот тв и ке завршите работа додадете 3-4 метри плус за секој случај.

За интернетот ќе немаш проблем но за телевизијата ке ти треба мрежен кабел па и тој не е многу скап некаде 30 денари метар измерете колку метри од твојот рутер од телеком до неговиот тв и ке завршите работа додадете 3-4 метри плус за секој случај.
Уште нешто не ми е јасно, дали може на крајот на овој лан он да си користи свој рутер, па он ем да си има добар вифи сигнал ем да нема проблем со телевизијата?
Да не имаат некоја забрана во нивните модеми , негде такво нешто читнав или тропам глупости?

Bi trebalo da radi, neka stavi switcht, i od switch-ot neka deli do ruter i TV.

Уште нешто не ми е јасно, дали може на крајот на овој лан он да си користи свој рутер, па он ем да си има добар вифи сигнал ем да нема проблем со телевизијата?
Да не имаат некоја забрана во нивните модеми , негде такво нешто читнав или тропам глупости?
Неможе со истиот ЛАН кабел причината е следна излезот од твојот рутер е предвиден за ресиверот за телевизија ,на мојот рутер има 4 излези 2 излези се за телевизија 2 се за интернет не ме фаќај за збор мислам дека излезот 1и 2 се за телевизија 3 и 4 се за интернетот или обратно ,за почетокот кај мене само едниот излез порта беше за интернет па подоцна ми ја активираа и другата за да не го делам преку свич.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom