Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 јуни 2018
Мислења
118
Поени од реакции
95
Od kade?[DOUBLEPOST=1554128161][/DOUBLEPOST]

Kako sto gledam nema nisto
Zosto be luge sekogas da povtoruvam li od kade bitno vi e od kade ili da vi se potpise??.Jas nitu na pamet zboram nitu sakam da kazuvam nevistini.Od kade sto kako malku otvorete prasajte ne e samo kajgana i od kajgana da cekame informacii.Tel dzabe da ne ni e vo raka po cel den.Pozz[DOUBLEPOST=1554139651][/DOUBLEPOST]
Znaci ne e faten Juni Denes ajde od ytre ke trgne vajda
Ima denes potpisani ukazi pocekajte da se vnesat vo sistem pola saat se azurirase stranata denes

Член од
15 март 2018
Мислења
22
Поени од реакции
51
Da ve prasam dali znaete na koja strana se proveruva za status, jas dosega proveruvav na aplikacija na telefon

Член од
9 ноември 2018
Мислења
17
Поени од реакции
30
Од подоброупатените и поискусни членови и соПАТАлци на форумот ве молам за податок информација или линк. Каде да се обратам за венчаница од дедо ми и баба ми кои се венчани во Битола во 1943 година во време на бугарското. Тоа би го поднел како дополнителен документ пошто сум ставен на дополнителна ос С, вета!

Член од
2 февруари 2019
Мислења
59
Поени од реакции
23
Од подоброупатените и поискусни членови и соПАТАлци на форумот ве молам за податок информација или линк. Каде да се обратам за венчаница од дедо ми и баба ми кои се венчани во Битола во 1943 година во време на бугарското. Тоа би го поднел како дополнителен документ пошто сум ставен на дополнителна ос С, вета!
Нормално во Матична служба Битола,само да знаеш која година и дали е баш во Битола или некое село.Може да те упатат и во Државен архив.Ако сте под Охрид,барај тамо,само колку дена имаш и за колку дена ќе ти одговорат.Спори се.Неработат.Прво во Мат.служба Битола.Година на венчавање име и презиме и каде се родени.Ако знаеш каде се родени,во извод,најдолу во забелешка на пишува кога и каде се венчани и дека е прв,втор брак ...

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Ajde be otkaci se i ne zamaraj so tvoite postovi gnido skapana
Убаво викаше еден член тука, таквите како тебе ако некогаш воопшто добијат бугарско државјанство (недај боже), освем клозети чистење ништо друго нема да може да работат горе и тоа од тие "да уорст ин скотланд" ;)

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Za bugarsko drzavjanstvo ti ja baraat vencanicata od crkva na bugarski napisana od 1943,taa e kaj vas doma,vo maticno odelenie Bitola ke ti izdadat vencanica deka se vencani 1943 no na makedonski,toa ne ti vrsi rabota,baraj ja vencanicata crkovna taa treba vie da ja imate.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom