Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 март 2019
Мислења
46
Поени од реакции
57
I jas bev pred tri dena na intervju i mi rekoa edna godina. Daj Boze da e za 3 meseci ama ne mi se veruva.
Po skandalot sto izbi minatata godina ja zateknaa rabotata i sega samo so regular dokumenti po prva linija izvodi moj. Izvod natatko. Izvod nababa pred 1920 i potvrda deka sme bug proizvod mora da resat proceduratavo rok od 180 rab. Denovi

M

mucu

Гостин
Po skandalot sto izbi minatata godina ja zateknaa rabotata i sega samo so regular dokumenti po prva linija izvodi moj. Izvod natatko. Izvod nababa pred 1920 i potvrda deka sme bug proizvod mora da resat proceduratavo rok od 180 rab. Denovi
Jas sum so krstenica i vencanica i potvrdi od lazar, taka da nema vrska preku sto dokumenti si, procedurata e okolu godina i nesto za nas novite aplikanti, ako ne e taka togas ke mi kazea na intervjuto.

Член од
27 март 2019
Мислења
46
Поени од реакции
57
Jas sum so krstenica i vencanica i potvrdi od lazar, taka da nema vrska preku sto dokumenti si, procedurata e okolu godina i nesto za nas novite aplikanti, ako ne e taka togas ke mi kazea na intervjuto.
Kazuvat po razgleduvanje od sovetotot ako e se vo red odis na finalna ako ne ke ti pobaraat dokumenti zavereni na notar vo bug

Член од
12 декември 2018
Мислења
115
Поени од реакции
179
Za chlenovite shto se od 2016 god i vekje nekolku meseci so status "Polozitelno stanovishte".
Normalno e deka ke mu potpishat na nekogo od 2014/15/17 godina koga se pred nas nekolku meseci so istiot status, negde okolu Juli Avgust 2018 se stignati so ukazite pregledvanje.
Jas sum okolu 2 meseci na polozitelno taka jas od site vas imam povekje za chekanje.
Trpenie, spasenie!

Член од
15 февруари 2018
Мислења
5
Поени од реакции
0
Имам неколку прашања. Ако сака некој што ги разбира добро работите околу документите нека ми пише во порака. Фала :)

Член од
20 ноември 2018
Мислења
49
Поени од реакции
65
Sakam da prasham nekoj po informiran ako znae da mi kazhe, prv pat koga podnesuvav dokumenti preku dedo 1920 godina roden ne se sekjavam so koe prezime sum vnesol posmrten list od nego poshto vo knigive kaj nas go pishs so 2 preziminja, posle toa dostvaviv dokumenti za da ne me prtnat i i preku prababa i na vtoriot posmrten list go pisha so "drugo" ili isto prezime ko prviot, dali dokolku e razlicno prezimevo ke imam nekoj problem fala odnapred..

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Znaci do ukaz br 33 e situacijata momentalno, so broevi na prepiski obrazuvani kraj na Maj i pocetok na Juni 2017. Ocigledno ukazite gi potpisuvaat po redosled na datum na obrazuvana prepiska, a ne spored datumot na dobivanje na statusot polozitelno. Zatoa nekoi cekaat pomalku nekoi povekje na polozitelno. Se nadevam vo idnina toa nema da bide 7-8 meseci kako stoe sega momentalno.
АЈДЕ АЈДЕ ПОЧЕТОК НА ЈУНИ СУМ,МАЈ ГЛЕДАМ ГО ИСЧИСТИЈА,,ЧЕКАМ....СО ГОСПОД НАПРЕД,,АМИН[DOUBLEPOST=1553818829][/DOUBLEPOST]
Brza postapka i dobar posrednik drugar.[DOUBLEPOST=1553818086][/DOUBLEPOST]
Brza postapka I dobar posrednik drugar
ЧЕСТИТКИ колку те кошташе

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom