Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Mењав дисплеј на телефонов, и сеа забележав нешто чудно. На средина на екранот имам ко „линија“ што се гледа само кога не е вклучен/отклучен телефонот. Значи, кога е вклучен, т.е. работам нешто на него, линијата не се гледа воопшто. Пробав со крпичка, се брише и изгледа прилично незабележително освен од некој агол, меѓутоа после допирање со прсти пак доаѓа до израз. Пробав да поминам со прстот на тој дел стискајќи и се осеќа како нерамнина, не знам како да го опишам, битно не е мазно чувство како на другиот дел од дисплејот. Си мислам да не е пукнат минимално, ама ваљда нема да ми го пукнат тие во сервисот при местење.. Искуства, мислење?

edit: и кога е вклучен со max brightness на бела и нијанси на сива боја се познава минимално ко белкаста линија таму.

Последно уредено од модератор:
Не се чуди и врати му го. И не е ништо чудно ако ти заебат нешто на сервис. Јас го однесов за да менат дел а друго расипаа. Така да му го вратив и секако, бесплатно ја опоравија грешката.

Постои ли некој начин да се отклучи телефон(samsung j3 2016) за да користи секакви сим картици, зборам бесплатно....овој само вип може изгледа.
Дали ако се root-ира и му се смени и ОС пак ќе прави проблем со други сим картици.

Не се чуди и врати му го. И не е ништо чудно ако ти заебат нешто на сервис. Јас го однесов за да менат дел а друго расипаа. Така да му го вратив и секако, бесплатно ја опоравија грешката.
Работата е што дисплејот сам го набавив, само ми го местеа. Најверојатно бил фабрички таков, не знам

Дали има некој искуство со рутирање на Самсунг С7?

Постои ли некој начин да се отклучи телефон(samsung j3 2016) за да користи секакви сим картици, зборам бесплатно....овој само вип може изгледа.
Дали ако се root-ира и му се смени и ОС пак ќе прави проблем со други сим картици.
,,,zavisi kolku vreme e pominato od prodolzhuvanje na dogovorot so telefonot,,,
,,,posle istekot na dogovorot so konkretniot telefon vo nivnite saloni ti ja davaat shifrata na telefonot samiot da go dekodirash koga ke stavish druga kartica,,,no mora telefonot da e so tebe,,,ili se javuvash vo info centarot i I'm go davash brojot shto e vo telefonot vnatre,,a oni tebe shifrata,,,

Zdravo dali nekoj znae baterija za ZTE l110 kade ima i koja cena e

Lg k8 2016 заклучен на ВИП цена за декодирање или некоја страна да се купи код?

Промена на стакло на Ајфон 8. Пред се' КВАЛИТЕТНА ИЗРАБОТКА (совети од лични искуства) ???

Имам Honor 8 lite пред 1 недела успеав да го зафркнам дисплејот со течност, се работеше имаше само флеки, батерија држеше нормално, 2 дена така го користев затоа што неможев да го однесам да ми го променат го работев претходно цел ден со 4G и немав проблем со батерија, го однесов во iButik ми го сменија дисплејот се во ред, и другиот ден вечерта на 40% батерија дојде до 0 наеднаш и се исклучи, и така неколку пати дали има некој идеа зошто е вака? Зборувам за здрава батерија пред да го сменам држеше премногу сега е многу намалено.

Имам Honor 8 lite пред 1 недела успеав да го зафркнам дисплејот со течност, се работеше имаше само флеки, батерија држеше нормално, 2 дена така го користев затоа што неможев да го однесам да ми го променат го работев претходно цел ден со 4G и немав проблем со батерија, го однесов во iButik ми го сменија дисплејот се во ред, и другиот ден вечерта на 40% батерија дојде до 0 наеднаш и се исклучи, и така неколку пати дали има некој идеа зошто е вака? Зборувам за здрава батерија пред да го сменам држеше премногу сега е многу намалено.
e druze zal mi e ali da ti kazam deka jako te zaebale ti ja smenile baterijata

Батерија за Huawei Honor 8x (JSN-L21)?
Каде може да се најде?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom