- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 21.523
- Поени од реакции
- 37.375
... кој вели дека е „нормално секој трет ден по 2,3 ракииички?“ тоа е нормално можеби за некој што нема таков проблем на сите покачени ензимски параметри, а додека за тебе конзумирање на алкохол треба да биде само за време на празници или да речеме родендени и прослави, но никако секој ден (признај дека секој ден по една чашка), како и да е треба да се јаде помалку и почесто и храната да биде разновидна!Мушко сум, не пушам, планинарам, ракиичка да, у нормала, една до две на трите дена, направив ехо на црниот немаше замастување, немам прекумерна тежина, лекарства никакви сега за сега за други болести не......пред година време не пиев 4 месеци резултаттите беа исти или слични. тоа ме загрижи.изгледа ке треба физички да сум поактивен, повеке салати и овошје, на сабајле оцет од киселачки и баталуење секаков алкохол
и уште нешто, ( затоа што сите ензимски параметри се нешто малку повисоки од нормални вредности Alanin transaminaza (ALT), Aspartat transaminaza (AST), Gama glutamil transpeptidaza – (γGT) би ти препорачала да ги подобриме клeтките на јетрата, а со тоа и самата функција со дополнителен јетрен суплимент на есенцијални фосфолипиди од хербално потекло со хепатопротективен ефект посебно предизвикано од алкохол - Есенцијале Форте!
..на жалост, кај нас многу ретко се преорачува ваков хербален суплимент од есенцијални фосфолипиди како што е Есенцијале Форте,
... кој пак ова „те излажа“? како тоа шумливи аспирин за „проток на крв“? зарем 330 мг, 500 мг внесуваш секој ден шумлив аспирин?шумливи од аспирин за проток на крв
...и знам дека можеш 20 км наеднаш да испешачиш, ама не можеш СЕКОЈ ДЕН по 2 км да испешачиш, тоа е проблемот, секој ден по малку!
Последно уредено: