Edinstven maticen broj..Egn sto e toa[DOUBLEPOST=1552081594][/DOUBLEPOST]Ke Moze Li kontakt nekoj da dobijam
со какви документи си?Od vcera vlegov vo 8 mesec za potpis.....nepromenet status 7 meseci ...cekamm
Бев на дополнителна да однесам документи до 30 март 2018. Повторно приложени истите документи од бугарски клуб и изјава.Dali bese na dopolnitelna i so sho dokumenti si? Sea ke si cekas potpis samo ili ako ne im teknit na proverka od viceprezident date stavat.
Koga bese na intervju I kolku vreme cekase po intervjuto? Pozz[DOUBLEPOST=1552130135][/DOUBLEPOST]143**/2015 promena vcera od finalna vo Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија.
Dokumenti od prv bratuced i potvrda od kaj Lazar
Gledam pocnale da potpisuvaat na nekolku dusi... Ajde airlija da eToa e od MP, no Jotova tvrdi deka taa ima nejzina komisija koja gi prerazgleduva i ima pravo da odbiva da dade drzavjanstvo,na mnogu so bratucedi gi ima odbieno dosega,koj ke gi znae sto pravat,dodeka go nemas drzavjanstvoto v raka nisto ne e 100% sigurno,no cestito so sigurnost od 99% najverovatno ke si dobies drzavjanstvo samo treba da cekas, kaj da e mora da pocne da potpisuva,veke nema opravdanie komisijata od Borisov ne otkri kriminali vo dodeluvanje na drzavjanstva
Dokolku ne ti e problem,napishi gi brojchinjata dokolku preku niv dozna deka na tie nekolku dushi im e potpishano, da proverime dali se na Makedonci, ili od Ukraina,Turcija,Moldavija itn. itn.Koga bese na intervju I kolku vreme cekase po intervjuto? Pozz[DOUBLEPOST=1552130135][/DOUBLEPOST]
Gledam pocnale da potpisuvaat na nekolku dusi... Ajde airlija da e
143**/2015 promena vcera od finalna vo Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија.Dokolku ne ti e problem,napishi gi brojchinjata dokolku preku niv dozna deka na tie nekolku dushi im e potpishano, da proverime dali se na Makedonci, ili od Ukraina,Turcija,Moldavija itn. itn.
Od polozitelno do potpis na ukaz ima dolg pat, pod potpishano se podrazbira potpishan ukaz i koga ke se vnesi brojot na prepiskata ima dopolnitelno pole za izbiranje odnosno da se zakazhi termin.143**/2015 promena vcera od finalna vo Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија.
Dokumenti od prv bratuced i potvrda od kaj Lazar Eve go edniot preeska go procitav
Vo poleto kade shto treba pin, i prepiska po konzulski pat ako ne ste preku konzulat ili ambasada ke vi izleguvaat razlicni sostojbi na prepiski.Pred malku se javiv na edn broj kazava mi smenet mi e broj 4774 mi bese sea mi e drug I pisuva cekam ukaz dali e moznoo
Неколку пати повторувам, но еве пак ќе ти објаснам.Jas sum preko ambasada vo skopie dolu proveruvam
tatko mi ima bugarski bev 2014 na intervju pred malku koga se javiv mi dadoa drug broj I mi pisuva treba da potpise ukaz cek ke ti pratam[DOUBLEPOST=1552147102][/DOUBLEPOST]Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгаријаНеколку пати повторувам, но еве пак ќе ти објаснам.
Прво после неколку месеци по интервју се јавуваш и ти кажуваат број со пин,кој се внесува во горните полиња. Потоа кога ќе ги внесеш, во статусот ти пишува образувана преписка број ххх/20хх, тој број е различен од бројот на молба што оди со пинот, и со тоа бројче проверуваш во долното поле.
Статусот треба да го покажува исто и кога го внесуваш во горните полиња бројоѕ со пин, и кога во долното поле го внесуваш бројот на преписка.
А дали е можно да си на положително, тоа треба да ни кажеш прво со какви документи си, кога бешњ на интервју?