Правна помош и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ај некој адвокат или некој што ги одбира закониве нека ме контактира во приватна ако може/сака.

Доколку на 28/02 ми заврши работниот однос во една фирма и стартувам со работа на 01/03 во друга дали ќе треба да чекам нови 6 месеци за одмор и сл. ?

здраво да прашам дали има основ за тужба доколку на некој на фб со лажен профил му ставеш ревју 1 и пишеш колку се голема катастрофа и дека вршат дискриминација богат-сирома? Притоа нема навреди пцовки само пишано дека работата што ја работат за иста цена е подобро на друго место и дека кај богаташио не смеат да згрешат во однос на сиромао?

Ај некој адвокат или некој што ги одбира закониве нека ме контактира во приватна ако може/сака.
Некој адвокат сигурно ќе те контактира, али чисто сумњам дека тој што ги одбира закониве дреме тука на Кајгана.

Доколку на 28/02 ми заврши работниот однос во една фирма и стартувам со работа на 01/03 во друга дали ќе треба да чекам нови 6 месеци за одмор и сл. ?
Кај мене во фирма бараат да донесеш потврда од претходната фирма дека не си користел одмор за да ти дадат одмор,ако не си чекаш 6 месеци.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

zdravo na site. dali moze nekoj da mi objasni nekoi raboti vo vrska so slednava situacija.
bratmi ima ostaveno gradezen matrijal vo mojot dvor i jas koga mu rekov da go regne ti gradeze matrial, toj trebashe toj gradezen matrijal da go trgne od mojot dvor, no toj ne go trgna i ushte si stoi taka, no so delba ne sme podeleni. prashanjata mi se slednive: dali jas moza da go tuzam, kakva kazna mu sledi, kolkava kazna mu sledi i dali mozam da baram i nekakov nadomesyok, bidejki gradezniot mtrial stoi odamna vo mojot dvor. vi blagodaram mnogu

Ај соседот, ама брат да тужиш па и да прашуваш колкава казна може да добие и надоместок да добиеш.... :facepalm:

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

ne, dvorot e moj.[DOUBLEPOST=1551612904][/DOUBLEPOST]
Ај соседот, ама брат да тужиш па и да прашуваш колкава казна може да добие и надоместок да добиеш.... :facepalm:

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
brat, ama jas mislam deka brat ne se smeta onoj koj saka da te pikne vo zatvor, brat ne e onoj koj e gavol, i sesakada ti nasteti. jas nikogash i nikomu nemam zgreseno i nitu losho nemam napraveno, nikomu, a nitu na nego. i toj mi bil nekakov si brat. i gradeznite matriali namerno gi drzi vo mot dvor i plus ushte mi se potsmeva zad grb.

Последно уредено:
ne, dvorot e moj.[DOUBLEPOST=1551612904][/DOUBLEPOST]
brat, ama jas mislam deka brat ne se smeta onoj koj saka da te pikne vo zatvor, brat ne e onoj koj e gavol, i sesakada ti nasteti. jas nikogash i nikomu nemam zgreseno i nitu losho nemam napraveno, nikomu, a nitu na nego. i toj mi bil nekakov si brat. i gradeznite matriali namerno gi drzi vo mot dvor i plus ushte mi se potsmeva zad grb.
Ако веќе си решил, побарај си адвокат. Овде нема да добиеш целосен одговор на твоите прашања

Potebna mi e pravna pomos vo vrska so lice maloletno zateknato vo ugostitelski objekt posle 24 h no so maloletnoto lice ima i polnoletno-negov bratuced, dali i po koj zakon se ogranicuva prisustvoto na maloletno lice vo pridruzba na polnoletno lice?[DOUBLEPOST=1551789187][/DOUBLEPOST]
Едно прашање, дали управител на фирма може да си плаќа кирија за фирмата што е на земјиште негова сопственост?
moze, so dogovor za naem.

Potebna mi e pravna pomos vo vrska so lice maloletno zateknato vo ugostitelski objekt posle 24 h no so maloletnoto lice ima i polnoletno-negov bratuced, dali i po koj zakon se ogranicuva prisustvoto na maloletno lice vo pridruzba na polnoletno lice?[DOUBLEPOST=1551789187][/DOUBLEPOST]
moze, so dogovor za naem.

Колку што јас знам, и барав да најдам а не најдов, кај нас нема ограничување на движење на малолетници. Мислам дека нешто што може да го направи полицијата со малолетник е да го однесе во станица да се јави на родителите да дојдат да си го земат., евентуално да ги опомени ако е пијано или нешто сл. Во најлош случај родителите би добиле казна за прекршок бидејќи на малолетник не му следува,за нарушување на јавен ред и мир и сл...

Колку што јас знам, и барав да најдам а не најдов, кај нас нема ограничување на движење на малолетници. Мислам дека нешто што може да го направи полицијата со малолетник е да го однесе во станица да се јави на родителите да дојдат да си го земат., евентуално да ги опомени ако е пијано или нешто сл. Во најлош случај родителите би добиле казна за прекршок бидејќи на малолетник не му следува,за нарушување на јавен ред и мир и сл...
Toa znam, no licevo e vo pridruzba na polnoletno lice i go zemaat vo stanica.

Toa znam, no licevo e vo pridruzba na polnoletno lice i go zemaat vo stanica.

Да не има казна?
Може да го земат во станица за да ги повикаат родителите и да дознаат дали лицето кое што било негов придружник е навистина негов роднина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom