Јас најмногу би го „казнил“ за името, па после за друго.Може Заев да се казни на следни избори, ама верувај дека тоа нема да биде исклучиво заради името, туку првенствено заради еден куп други нешта.
Јас најмногу би го „казнил“ за името, па после за друго.Може Заев да се казни на следни избори, ама верувај дека тоа нема да биде исклучиво заради името, туку првенствено заради еден куп други нешта.
Не реков дека власта е ок, туку не личи да плачат бојкотирачите за името, кога тие ништо не направија за да го зачуваат.Значи овие што го сменија со сила името се ок а бојкотирачите се лоши...ебате северџанската логика...
Божидар Димитров ни во највлажните соништа не може да си предочи слика во која сам лично Македонецот оди кај Бугарите и ги моли и подмитува да му дадат официјален документ во тој истакнува дека е Бугарин по род. Најголемата бугаризација е мачја кашлица, во однос на тоа.Ти како веле северџан најдобро знаеш кој ја направи најголемата бугаризација ever... и кој се клања на БОЈКО ...
Тотално е небитно дали Заев ќе остане на власт или Мицкоски (кој претендира да биде поголем северџан од него) ќе дојде.Ако толку милувате да го употребувате тој термин, тогаш логично е сите што живееме тука да сме севрџани, се лутеле или не, сеедно.
Земјата се вика Северна Македонија и тоа е тоа.
Кенкање по форуми нема да смени ништо.
Ја немам проблем со името на земјава да биде Северна Македонија, се додека придавките македонски, официјално се запазени. А вие што имате проблем размислите што може да се направи околу тоа. Дали мислите дека ако дојде друг на власт ќе смени? Дали мислите дека ако дојде Груевски пак на власт ќе смени? Не. објективно ништо нема да го смени тоа.
Што објективно можете друго на направите околу ова, на страна од зајадливи бесполезни реплики?
Може Заев да се казни на следни избори, ама верувај дека тоа нема да биде исклучиво заради името, туку првенствено заради еден куп други нешта.
Па требаше да влезат в Собрание, а?Не реков дека власта е ок, туку не личи да плачат бојкотирачите за името, кога тие ништо не направија за да го зачуваат.
Тој збор е многу навредлив за Албанците, затоа е забранет. Овој што ти сакаш да го забраниш, само што кажа дека не те навредува, туку напротив, те боли кур.Онака бе, мислам дека бев јасен со првиот пост, ако може еден збор да е забранет може и овај и готово.
Хах, не е веста објавена во Република, туку во Лајм. Гледаш, таа е наменска за точна таргет популација.Република можат да се фотокопираат у боја.
Заев ја објави бомбата за Мартин и обидите на МВР да го заташка убиството. Тогаш почнаа протести за тоа. Имаше протести за секоја бомба, ама за бомбата за Мартин беа најинтензивни и најмасовни. Тогаш, во екот на тие протести се случи ова.
Тоа се приватни работи на оние кои го прават тоа, ние имаме со инсталации во власта кои го прават тоа во име на државата. Ако некој тоа приватно си го прави, негова работа и проблем. Можеби така се чувствува. Мене не ме тера да го правам тоа.[DOUBLEPOST=1551359093][/DOUBLEPOST]Божидар Димитров ни во највлажните соништа не може да си предочи слика во која сам лично Македонецот оди кај Бугарите и ги моли и подмитува да му дадат официјален документ во тој истакнува дека е Бугарин по род. Најголемата бугаризација е мачја кашлица, во однос на тоа.
Тоа што истиот тој Македонец(?) обвинува за промена на името е друга приказна.
Знаеш ли ти воопшто што значи тој збор? Воопшто не е навредлив. Тоа е како да кажеш „не ме нарекувај Македонец, тоа ме навредува, викај ме Северџан, или Маседониец“Тој збор е многу навредлив за Албанците, затоа е забранет..
Ја сметам дека (прво караулата) Диво Насеље се случи во ек на најголемите протести за Мартин.Х
Хах, не е веста објавена во Република, туку во Лајм. Гледаш, таа е наменска за точна таргет популација.
За тајмингот сум сигурен пошто уште тогаш го коментирав на други форуми...коинцидираше со најавите за објава на бомбите од Монструм
Така е, смрдс дрпне дуинг, ти и сите останати се' направивте а бојкотирачите не ве **аваа 2% и затоа сега они ко демек ништо не постигнаа иако и зизи призна дека реферндумот беше неуспешен...Не реков дека власта е ок, туку не личи да плачат бојкотирачите за името, кога тие ништо не направија за да го зачуваат.
Помеѓу албанското Шќиптар и шумадинското Шиптаp има огромна разлика. И во пишување и во изговарање. Зборот се употребува навредливо и нема никаква врска со албанскиот сличен збор. Нема потреба од такви широки толкувања.Тоа се приватни работи на оние кои го прават тоа, ние имаме со инсталации во власта кои го прават тоа во име на државата. Ако некој тоа приватно си го прави, негова работа и проблем. Можеби така се чувствува. Мене не ме тера да го правам тоа.[DOUBLEPOST=1551359093][/DOUBLEPOST]
Знаеш ли ти воопшто што значи тој збор? Воопшто не е навредлив. Тоа е како да кажеш „не ме нарекувај Македонец, тоа ме навредува, викај ме Северџан, или Маседониец“
Ништо не се смени. Само тоа се две различни работи. Со бојкот на референдумот тој беше неуспешен, без разлика што ЗЗ го прикажува за успешен. Со бојкот на претседателските избори се оди на рака на СДС и ДУИ. Ако се неуспешни, Џафери ја врши должноста на претседател на државата.Зошто ДМПНЕ не ги бојкотира претседателските избори? Нели бојкотираа референдум бидејки власта ќе го фалсификувала. Зарем таа истата власт нема да ги фалсификува и претседателските избори? Што се смени?
За жал јас не гледам трета опција. Некои леви Левици, десни Левици, централни Левици... Ми личат на лук и вода...Пола од тие тука што се, се прават демек се за трета опција или ќе бојкотирале, а уствари сите ко попчиња ќе си излезат и ќе си гласаат за своето сдсш/дпшне.
Па и устав на една суверена држава пишуваше дека не може да се менува.Па, не знам дали е соодветно.[DOUBLEPOST=1551358214][/DOUBLEPOST]
Да, прво в Собрание нова уставна промена, па после известување на светот. Е сега, во „договорот“ со Грција е напишано дека не смее да се менува името, ама тоа е „шио ми га Ѓура“.
Мене не ме навредува ама јас не сум сам на форумов.Тој збор е многу навредлив за Албанците, затоа е забранет. Овој што ти сакаш да го забраниш, само што кажа дека не те навредува, туку напротив, те боли кур.
Дај пробај бар во два последователни поста да имаш конзистентен став...
Што фајде од третото, кога ќе ги пикнат во затвор и ќе ги истепаат?Еве го се јави ПР поддршката на Зоран Заев
https://republika.mk/vesti/makedonija/dem-shehu-od-kumanovskata-grupa-vmro-e-teroristichka-organizacija/
Чудна е, и сомнителна, таа координација меѓу Заев и терористите од Диво Насеље
Прво, тие се појавија точно во периодот кога Заев се закануваше дека ќе објави бомби за случајот Монструм. Дали требаше прво да се објават бомбите па овие да почнат со „оправдани„ терористички акции? Никогаш нема да дознаеме бидејќи беа благовремено разбиени.
Второ, по разбивањето на групата, Заев никогаш не ги објави бомбите. За една од можните причини види под Прво
Трето, сега пред претседателските избори, кога е јасно како бел ден дека СДСМ нема што да бара без гласови од Албанците, се случува следново: судот да нареди притвор на бивши министри, затворот да ги стави во иста средина со терористите, и овие да ги нападнат.
Четврто, целата коинциденција им дава повод на бившиве терористи да тераат ПР и индиректно да ги повикаат Албанците да гласаат против ВМРО, при што единствената друга опција е консензуалниот кандидат на СДСМ
Патем, од каде им средства да тераат ПР, ако не е со преќутна согласност на затворската управа?
Ова не сум го чул од Васко Ефтов или Буревесник, лично е мое размислување, пошто толку коинциденции со едни те исти актери не се баш веројатни.
И дпне и сдс се инсталирани од надвор. Добиваат команди од исто место, работат за ист човек.[DOUBLEPOST=1551360455][/DOUBLEPOST]Па требаше да влезат в Собрание, а?
Проблемот е што сегашнава власт е инсталирана од надвор. Односно Заев. Од авион се глада дека спроведува антинационални интереси за да ги исполни барањата на шефовите. Неуспешен референдум прогласува за успешен. Официјално ДИК го прогласи референдумот неуспешен. И не даде оставка како што вети. Исто, и кога изгуби на изборите викаше победивме, и пак не даде оставка како што вети, знаеше дека ќе го наместат на власт...
Заев е трнот во македонската (северната де) политика. Имаме коров кој има заштита, чадор. Ако некој се дигне.. ќе робија.
Јас гледам трета опција, но таа опција е Бојкот, а не гласање за некоја трета и нова партија.Ништо не се смени. Само тоа се две различни работи. Со бојкот на референдумот тој беше неуспешен, без разлика што ЗЗ го прикажува за успешен. Со бојкот на претседателските избори се оди на рака на СДС и ДУИ. Ако се неуспешни, Џафери ја врши должноста на претседател на државата.
За жал јас не гледам трета опција. Некои леви Левици, десни Левици, централни Левици... Ми личат на лук и вода...