Сега е 500евра.Пред петнаесетина години спогодбениот развод чинеше 100€. Тогаш можеше да се поднесе тужба (барање) за развод без адвокат. Во меѓувреме многу работи се сменија. Сега обична тужба не може да се поднесе без да ја состави адвокат (за развод не сум сигурен). Мислам дека ќе кошта многу повеќе од 100€. Понатаму, ако имате малолетни деца проблеми ќе создава социјалното. Нема да дозволи развод (барем ќе се обидат да го спречат).
Сепак информирај се уште подобро. Ова моето е само еден ориентир, во пракса може да излезе сосема поинаку.
Оди во суд и прашај си, најдобро е така. Само најди некој што работи таму на таа проблематика, а не портирот или некоја тетка од одделение што не и е тоа работа.Sakam da prasam Dali nekoj ima iskustvo so spogodben razvod? Se informiram po advokati site razlichna Cena mi kazuvaat. Negde procitav deka ne mi e potreben advokat deka treba samo da si podnesam baranje za razvod vo sud...
Не ми се верува дека ќе биде толку ефтино. Толку чини само едно фаќање на кваката од судницата... Треба тужба, треба заверка на правосилноста на решението... Многу процедури.За спогодбен брак мислам дека беа платени околу 2000денари
Пишам од реален пример, не од рекла казала. Така да, толку е. Само треба убаво да си прашаат во суд.Не ми се верува дека ќе биде толку ефтино. Толку чини само едно фаќање на кваката од судницата... Треба тужба, треба заверка на правосилноста на решението... Многу процедури.
Инаку разводот е опфатен во законот за семејство, па кој се интересира може да прочита. Но таму нема ништо за судските трошоци.
Сам можеш, и на суд сама бев 5 мин. процедура, штом е спогодбен нема проблеми, освен ако немате деца и заеднички имот.Sakam da prasam Dali nekoj ima iskustvo so spogodben razvod? Se informiram po advokati site razlichna Cena mi kazuvaat. Negde procitav deka ne mi e potreben advokat deka treba samo da si podnesam baranje za razvod vo sud...
Па подобро сега на 25, отколку на 45 години.Свака част спогодбен развод и тоа на 25 години. Напредна младина
Sto ima vrska kolku godini imam, moze na 18 sme se zemale... Moze se raboti za neverstvo...Свака част спогодбен развод и тоа на 25 години. Напредна младина