Toj e odamna potpishan ukaz, ne e od sega...... 2015Прегледај го приврзокот 205196 Прегледај го приврзокот 205196 ovaa e vo ukaz od 2015 ..ako ne sum greska.
[DOUBLEPOST=1551211545][/DOUBLEPOST]Пробај јави се лично на 0035929350658Другари, од 14ти март 2018 чекам на ДАЧБ, и ден денес пишува „Статус'т на зајавлението е : Обработва се“, некој од тој период дали е добил некакви новости, дали му се е „обработило“ зајављението, или слабо?
Stasani se do 13fevruar...spokoj ide nakaj tvojava dataДругари, од 14ти март 2018 чекам на ДАЧБ, и ден денес пишува „Статус'т на зајавлението е : Обработва се“, некој од тој период дали е добил некакви новости, дали му се е „обработило“ зајављението, или слабо?
Nikako da im se fati redot na ovie vo bugarija so broevite nisto ne mi e jasno nema nikakov red jas sum br 6565/2017 ,a toj e samo 100 br pred mene a e 2014 ,jas cekam potpis poveke od 8 meseciПрегледај го приврзокот 205196 Прегледај го приврзокот 205196 ovaa e vo ukaz od 2015 ..ako ne sum greska.
100 pati napisav na forumov deka шура ми zede pasos pred 2 meseci samo so potvrda.znaci ne pred 2 god,pred 2 meseci.znaci tvojava teorija pagjat vo vodaВие уште чудете се што не ви давеле со потврди, тие го откачија официјално новопризнаеното бугарско малцинство во албанија не па србокомунистите од македонија (мнозинството).
https://www.dnes.bg/balkani/2019/02/26/zariazva-li-bylgariia-bylgarite-v-albaniia-ne-im-dava-grajdanstvo.403130
Обаче… Точно тези б'лгари, които бјаха потупани по рамото, последните дни четат "С'вет'т по гражданство не е уважил молбата. Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин".
Но за С'вета по гражданство к'м Министерство на правос'дието категорични данни за в'зходјашт б'лгарин нјама.
ich ne opitvaj pod itno!Едно прашање во врска со точност на презимиња?
Имав интервју пред 2 недели.
Моето презиме е без В (така и треба) татко ми го водат со В, дедо ми не се сеќавам го дадов неговиот единствен извод при поднесување.
Дали да вадам некои додатни документи од неписмените наши матичари и да ги доставам како дополнување до правосудие или нема да имам проблем?
Да не ме остават на дополнителна?
Фала однапред.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
i sea koa kje te prekratat .. zaso nemas dokaz za poteklo kje se cudes so te snaslo .. a 30 evra ti e potvrdata ... ali ja znaes taa SIROMASNIOT 2 PATI PLAKA>>>>Decki jas bev na intervju noemvri 2017 so dokumenti od vujko bev na zadolzitelna potoa finalna pa dopolnitelna za da odnesam dokumenti i NE ODNESOV bidejki nemam drugi dokumenti. I sega pak me stavile na finalna. Isto i sestra mi. Wtf???
Како што рече Никола си можел потврда да извадиш, или не знаеше за таа опција?NE ODNESOV bidejki nemam drugi dokumenti
Извади потврда од Бугарски културен клуб, досега даваа укази со потврди и происходи, одсега никој не знае како ќе биди..И мене ме интересира ова, порано имав започнато процес на бсза на исти документи од вујко и брачеди, ми побараа дополнителни документи и се откажав