Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
GreFcinjata potpisuvaat od krajot namesto od pocetokot. Im dremat stotici od 2014, sto cekaat po 5-6-7 godini, a tie vidi od kade potpisuvaat. Ako ova ne e sadomazo neznam sto e! :mad:
Незнам што да кажам,зошто се инаети со толку молби што чекаат на ред!!!!!
Значи ова е 7-ми указ од јануари ,значи потпишувала ама селективно.
Кога ќе стиснете на Записиване ќе видите дека името не е ниту српско ниту македонско,претпоставувам е поднесено од ЕУ земја каде што проверките од ДАНС одат многу побрзо,а за молбите што се од НЕ ЕУ држава ,како да се плаши да потпише.............

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Кога ќе стиснете на Записиване ќе видите дека името не е ниту српско ниту македонско,претпоставувам е поднесено од ЕУ земја каде што проверките од ДАНС одат многу побрзо,а за молбите што се од НЕ ЕУ држава ,како да се плаши да потпише.............
Se gleda kakva drzava se, i tie ko nasava. Shopska salata. Po tolku godini cekanje i seuste cekanje, nikakvo opravduvanje nema ovaa situacija! Golema sramota. Dokolku se plasi neka napusti pozicija, obvrskite so pozicijata se vrsat i ne se odlagaat do nedogled.

Член од
19 јануари 2019
Мислења
123
Поени од реакции
202
значи сеуште нема ништо потпишано за обичните смртници како нас на форумов ?:yid:

Член од
2 мај 2018
Мислења
136
Поени од реакции
142
Se gleda kakva drzava se, i tie ko nasava. Shopska salata. Po tolku godini cekanje i seuste cekanje, nikakvo opravduvanje nema ovaa situacija! Golema sramota. Dokolku se plasi neka napusti pozicija, obvrskite so pozicijata se vrsat i ne se odlagaat do nedogled.
Najmnogu se nerviram toa sto nema nikakov red, edni cekaat po 5 godini , edni cekale edna godina prekutrupa pa zemale ..... ludnica , na nekoj dale so nikakvi dokumenti nekoj dvjca brajka edniot dobiva drugiot ne .....UZAS

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Конечно промена и кај мене.
Интервју 04.12.2017 во амбасада Скопје.
Образувана преписка на 11.01.2018 бр.3xx/2018 .
26.02.2019 промена од задолжителна во Финален преглед.
Документи -потврда од БККС со предок роден 1912.

Член од
19 ноември 2018
Мислења
178
Поени од реакции
204
Конечно промена и кај мене.
Интервју 04.12.2017 во амбасада Скопје.
Образувана преписка на 11.01.2018 бр.3xx/2018 .
26.02.2019 промена од задолжителна во Финален преглед.
Документи -потврда од БККС со предок роден 1912.
Ај сега едно појаснување дали може со ливче што ми го дадоа кога поднесов документи да се види статус, или мора да се земе бројче и пин од амбасада ?

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Ај сега едно појаснување дали може со ливче што ми го дадоа кога поднесов документи да се види статус, или мора да се земе бројче и пин од амбасада ?
Мора да се јавиш во амбасада ,кажуваш Име и Презиме и дека кандидатстваш за блгарско гражданство,и дека сакаш да ти го кажат номерот на молбата и пинот .
Потоа си проверуваш во горните полиња со пин,и ќе ти излезе бр. на преписка.Со тој бр. на преписка проверуваш во долното поле.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442
Другари, од 14ти март 2018 чекам на ДАЧБ, и ден денес пишува „Статус'т на зајавлението е : Обработва се“, некој од тој период дали е добил некакви новости, дали му се е „обработило“ зајављението, или слабо?

Член од
31 мај 2014
Мислења
172
Поени од реакции
306
14.02.2017 предадени документи во министерството во Софија.
Интервју после година и пол (07.06.2018), и од тогаш до денес нема промена на статусот (процедура по зад'лжително с'гласуване).
Документите лично се предадени, значи не сум со посредници, родителите и помалиот брат веќе со години имаат бг државјанство останав уште јас.
Можно е толку многу да се одовлечи процесот ? За колку време сте добивале државјанство, некои слични искуства ?
Близу сме, со жена ми имавме интервју 15-06-2018 и исто, статусот е тој и не е сменет (Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.), она е со документ од сестра, јас од струмичкиот клуб. Ваљда ќе не биде :)

Член од
8 ноември 2018
Мислења
122
Поени од реакции
128

Od koja zemja e licnosta sto i e potpisan togas?nekoj ima li nekakva informacija dali e na nekoj potpisan ukaz?

Член од
14 јануари 2019
Мислења
28
Поени од реакции
8
Близу сме, со жена ми имавме интервју 15-06-2018 и исто, статусот е тој и не е сменет (Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.), она е со документ од сестра, јас од струмичкиот клуб. Ваљда ќе не биде :)
Za 1god od intervjuto[DOUBLEPOST=1551195297][/DOUBLEPOST]
Od koja zemja e licnosta sto i e potpisan togas?nekoj ima li nekakva informacija dali e na nekoj potpisan ukaz?
Ne bill ni od srbija ni severna mk

vik

Член од
12 март 2007
Мислења
47
Поени од реакции
86
ima dosta ukazi sto se pusteni po konzulski pat pr.pisuva tel aviv izrael,espania,oslo.itn samo od Makedonija se zakucani do 5200. a drugive se otideni preku 10.000 za 2017 godina.Ke pricakame ne se pritisnjavajte.

Последно уредено:
Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
Мене името ми личи дека е турско, инаку таа има потпишувано цело време како што можеме да видиме само не нашите. Ајде ќе биде и за нас.

Член од
13 април 2017
Мислења
45
Поени од реакции
72
Другари, од 14ти март 2018 чекам на ДАЧБ, и ден денес пишува „Статус'т на зајавлението е : Обработва се“, некој од тој период дали е добил некакви новости, дали му се е „обработило“ зајављението, или слабо?
После месец Мај очекувај

Член од
8 јануари 2015
Мислења
94
Поени од реакции
48
Porano imase pisano nekoj na forumo br od ambasada 6665/2014 bese za potpis denes potpisan ukas taka barem jas zaprimetiv ako ne se lazam

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom