Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
И ние си имаме наши проблеми и не дека не интересира политичката состојба во Венцуела, но истото го прават што го правеа во Македонија. Не се ни обиделе да сменат нешто во тактиката. Буквално копи пејст.

Вчера вооружена група од околу 60 луѓе ја нападнала Венецуела. Денес опозицијата и нивните шарени говна ја напаѓаат полицијата и војската. Мадуро не го возвраќа ударот, односно пробува со убаво. Полицијата ја неутрализирала таа група, а офицерот на војската ги молел демонстрантите да се воздржат од напади кон полицијата и војската. Нормално шарените не престанале туку земале молотови коктели за да ги предизвикаат дополнително и да има повредени, жртви и само тоа да се врти по медиуми. Со тоа да му го бутаат рејтингот на Мадуро и ако треба да имаат легитимна причина да го нападнат воено. Веч видено.
Со санкциите му задаваат директен удар врз економијата, инфлацијата во милиони проценти со што автоматски го зголемуваат незадоволството кај народот.

И после се ова, се прашувам дали воопшто постои одбрана против тие гнаси без да ти се распадне државата и без раселени лица ко Сирија. Баш пратам, Мадуро иде многу пооштро од Грујо и ги прекинува дипломатските врски со соседите затоа што јавно дава инфо кој и зад што стои. Ма да овој пат америте не се ни кријат дека не стојат позади ова. Праќа војска, спречува хуманитарна помош, онака доста цврсто се спротиставува. Да бидам искрен баш ме интересира како ќе се одвива. Дали ако не им успеат овие модерни техники на совладување, ќе земат ке го ликвидираат ко Гадафи или воено ќе го нападнат или ќе успеат да го прелажат и таму народот.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Тие елени и срни јадеа. Овие на истиот пат се.

Убаво пишав пред некоја страна,скриени комунисти против закоравени комунисти.
Исто како да бираш змија да те касне или змија да ти го бапне,ниту со тие беше добро,ниту пак со овие е подобро од тогаш.

Мислам дека нема надеж за оваа држава повеќе,единствено некој да насочи нуклеарка кон нас и да не збрише за секунда.

За општонародна револуција е малку предоцна,џабе ќе вергламе на таа тема...

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
И ние си имаме наши проблеми и не дека не интересира политичката состојба во Венцуела, но истото го прават што го правеа во Македонија. Не се ни обиделе да сменат нешто во тактиката. Буквално копи пејст.

Вчера вооружена група од околу 60 луѓе ја нападнала Венецуела. Денес опозицијата и нивните шарени говна ја напаѓаат полицијата и војската. Мадуро не го возвраќа ударот, односно пробува со убаво. Полицијата ја неутрализирала таа група, а офицерот на војската ги молел демонстрантите да се воздржат од напади кон полицијата и војската. Нормално шарените не престанале туку земале молотови коктели за да ги предизвикаат дополнително и да има повредени, жртви и само тоа да се врти по медиуми. Со тоа да му го бутаат рејтингот на Мадуро и ако треба да имаат легитимна причина да го нападнат воено. Веч видено.
Со санкциите му задаваат директен удар врз економијата, инфлацијата во милиони проценти со што автоматски го зголемуваат незадоволството кај народот.

И после се ова, се прашувам дали воопшто постои одбрана против тие гнаси без да ти се распадне државата и без раселени лица ко Сирија. Баш пратам, Мадуро иде многу пооштро од Грујо и ги прекинува дипломатските врски со соседите затоа што јавно дава инфо кој и зад што стои. Ма да овој пат америте не се ни кријат дека не стојат позади ова. Праќа војска, спречува хуманитарна помош, онака доста цврсто се спротиставува. Да бидам искрен баш ме интересира како ќе се одвива. Дали ако не им успеат овие модерни техники на совладување, ќе земат ке го ликвидираат ко Гадафи или воено ќе го нападнат или ќе успеат да го прелажат и таму народот.
Многу фајде од народот на Мадуро...плати 20 долари немаат леб за купат, нека го соборат Мадуро и да стават некој прозападен милом зошто само ќе страдаат. Само будала подржува комунистички антиамерикански диктатор. Две придавки кој значат страдање и уназадување на животот веќе 100 години.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516

Американците во цел свет прават проблеми од епски размери, но во јужна америка се практично исклучително сурови, затоа што го сметаат за свој двор.

Така да можеш да замислиш што ќе биде со Венецуела.[DOUBLEPOST=1551131706][/DOUBLEPOST]Најпосле

https://sitel.com.mk/germanskata-kancelarka-merkel-i-isprati-ekonomski-sovetnik-na-makedonskata-vlada
Германската канцеларка Меркел и испрати економски советник на македонската влада
Германската канцеларка Меркел го испрати својот советник за макеоднската Влада. Валтер Дефа го почна ангажманот во земјава уште рано утрово кога го одржа првиот состанок во владата. Неговата задача е да ги учи властите како да ги водат економските политики и да помогне во развојот на македонската економија.

Дефа е доктор по економски науки, работел во Европската комисија од 1983 до 2016 година. Меѓу другото, бил и директор на Генералниот директорат за регионална политика, а го водел и Генералниот директорат за даноци и царини на Европската комисија.

Во земјава е испратен по барање на канцеларката Меркел, која при ланската посета на Скопје најави дека германски експерти ќе помагаат во развојот на економијата.

На првиот состанок утрово присуствувал заедно со вицепремиерот Анѓушев. Главен фокус на средбата бил развој на регионалната соработка, поврзување со соседите и поголема искористеност на европските фондови.

Дефа е прв германски советник кој целосно го плаќа германската Влада. Во следниот период ќе се бара уште еден, кој ќе добива и германска и македонска плата.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
http://m.kajgana.com/premierot-zaev-potvrdi-deka-na-popisot-kje-ima-grafa-za-etnichka-pripadnost

Da mu se zablagodarime na Ali Ahmeti sto kje moze da se izjasnuvame kako Makedonci na popisot. Da se prasuvase onoj drugiot ni jazikot makedonski kje bese... :facepalm:
http://m.kajgana.com/premierot-zaev-potvrdi-deka-na-popisot-kje-ima-grafa-za-etnichka-pripadnost

Da mu se zablagodarime na Ali Ahmeti sto kje moze da se izjasnuvame kako Makedonci na popisot. Da se prasuvase onoj drugiot ni jazikot makedonski kje bese... :facepalm:
Ќе има Македонци над 60%? Албанци над 30%? Муслимани над 35%?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.314
Поени од реакции
15.480

Без графа за националност губат албанците. Бидејќи само со графа мајчин јазик....македонците, поголемиот број на роми, торбеши, муслимани.....ќе го запиеша македонскиот наспроти албанскиот кој ќе го запишеа само албанците и процентот ќе им опаднеше

S

ski

Гостин
Најверојатно го тргаат дуи од сцената и поставуваат друг играч. Можеби Села. Не знам, ќе видиме.
Тоа е невозможно,кај албанците се гласа у принцип кој е поголем мафијаш за тој ке гласаат да ги преставува,немаат демократски кпацитет затоа е тешко односно невозможно да се изгради правна нормална држава.
По евентуални предвремени парламентарни избори дуи би го имале мнозинскиот дел на ал. гласови и пак ке мора кој и да победи со нив да прави коалиција.Затоа е mission impossible да стане државичкава нормално место за живеење.

Последно уредено од модератор:
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Да.. и јас така пишав. НАТО е веќе готово, треба ратификација. Името е сменето, со Бугарија се потпиша... Мислам дека последната работа е датум за преговори со ЕУ. До тогаш да се глуми „еден субјект“.. За после, не знам. Има тешка рана ДУИ, со одземените гласови од страна на СДСМ. За локалните во 2017 го изменаџираа со заеднички кандидати во мешани средини, односно поддршка на „другиот“. Е после...
NATO e gotova rabota a datum za pregovori so EU na "sveti nikad", ili koga vrbata ke rodi grozje, ili koga ke si go vidam tilot.
USA iskina zhelezni opinci, uslovno kazhano, da ja pikne Makedonija vo NATO i sega ka dozvoli EU da se mesha vo "makedonckite raboti" are you kidding me??? USA se gazdi vo Makedonija i nikogash nema da dozvolat razni EU normi, zakoni i birokrati da se meshaat. Dodeka postoi NATO chlenstvoto na Makedonija vo EU ke bide samo pusta zhelba.
Nauchete malku za geostrategiskata polozhba na Makedonija, Krivolak , EU nema shto da bara ovde.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.516
NATO e gotova rabota a datum za pregovori so EU na "sveti nikad", ili koga vrbata ke rodi grozje, ili koga ke si go vidam tilot.
USA iskina zhelezni opinci, uslovno kazhano, da ja pikne Makedonija vo NATO i sega ka dozvoli EU da se mesha vo "makedonckite raboti" are you kidding me??? USA se gazdi vo Makedonija i nikogash nema da dozvolat razni EU normi, zakoni i birokrati da se meshaat. Dodeka postoi NATO chlenstvoto na Makedonija vo EU ke bide samo pusta zhelba.
Nauchete malku za geostrategiskata polozhba na Makedonija, Krivolak , EU nema shto da bara ovde.
Значи САД многу не сакаат и сме исклучително битни за нив.

Ок, тоа е добро да се знае.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ајде ќе научиме.
Северна е најважната точка за САД? Небаре до сега не беа газди, па сега ќе бидат. А ЕУ чие е? Пак 80% од државите во ЕУ се под комплетна доминација на САД. Неколку поголеми се понезависни, но пак силни САД партнери.
Ние реално сме даааалеку од ЕУ. Не само ние, има и актуелни членки кои се многу поблизу до нас отколку до ЕУ стандардите. Почеток на преговори би добиле единствено политички, можеби како награда за актуелната власт заради (очигледно) исполнување на директивите кои ги презела пред да стане власт. За да има со што да се пофали на следни избори во јавноста.
А Криволак мислам дека многу го преценуваме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom