Исчезнати лица

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ме изгуби кај делот дека со параноја ќе кренеш свест. На рандом мамички сигурно не им давам доверба. Ама како што кажа Стефан, многу нетфликс крими серии и читање детективски книги не се на арно.
Пробуваш да дискутираш со факти, а ни самиот не ги проверуваш пред да влезеш во дискусија.
Со параноја се крева опрезност. Што повеќе треба? Што ако 1 чоек се спасил благодарение на тоа шо прочитал статус од мене или некој др?
Кои факти брат? Како може на 25+ години да не сфаќате дека БИЛО КОЈА ДРЖАВНА УСТАНОВА ВО БИЛО КОЈА ДРЖАВА го кажува на прес, преку медиум или било што, ОНА ШТО НИВ ИМ ОДГОВАРА ВИЕ ДА ГО ЧУЕТЕ, а не вистината.
Што е релевантен извор за тебе за прегледување факти, поврзани со случкиве?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.553
Поени од реакции
29.147
Со параноја се крева опрезност. Што повеќе треба? Што ако 1 чоек се спасил благодарение на тоа шо прочитал статус од мене или некој др?
Кои факти брат? Како може на 25+ години да не сфаќате дека БИЛО КОЈА ДРЖАВНА УСТАНОВА ВО БИЛО КОЈА ДРЖАВА го кажува на прес, преку медиум или било што, ОНА ШТО НИВ ИМ ОДГОВАРА ВИЕ ДА ГО ЧУЕТЕ, а не вистината.
Што е релевантен извор за тебе за прегледување факти, поврзани со случкиве?
Ама како да ти објаснам дека никој не им дал доверба на медиумите ниту на МВР? Секоја приказна има 2 страни, а кај нас медиумите, полиција, судска имаат 3 различни, а граѓаните уште 10 страни секој со своја верзија. Јас лично за мене вистината ја барам од сите приказни кога ќе имам доволно информации.
Него за болдираното ме интересира, ти мислиш дека си посебен и дека МВР тебе ти ја кажале вистината, а на прес го лажат народот? Пошто ете гледам ги браниш многу, од кај ти им даваш доверба? Прво викаш кажуваат што сакаме ние да чуеме, а после викаш дека се појаки отколку што мислиме.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Ама како да ти објаснам дека никој не им дал доверба на медиумите ниту на МВР? Секоја приказна има 2 страни, а кај нас медиумите, полиција, судска имаат 3 различни, а граѓаните уште 10 страни секој со своја верзија. Јас лично за мене вистината ја барам од сите приказни кога ќе имам доволно информации.
Него за болдираното ме интересира, ти мислиш дека си посебен и дека МВР тебе ти ја кажале вистината, а на прес го лажат народот? Пошто ете гледам ги браниш многу, од кај ти им даваш доверба? Прво викаш кажуваат што сакаме ние да чуеме, а после викаш дека се појаки отколку што мислиме.
Затоа што не сакам многу многу јавно или на нет да зборам. Виде што се дешава коа ќењаш јавно :) ама ако сакаш у живо, слободно.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Не може да има 28 сомнителни пораки во инбокс од скроз рандом луѓе а некои од деталите да се совпаѓаат.
Еве Опел Астрата се совпаѓа со сите приказни кои ги споделувате со години. :icon_lol:
Во денешно време со помош на социјалните мрежи лажната вест се проширува многу побрзо, отколку вистината. Доволно е еден да ја прочита таа случка, уште 20 луѓе да додадат по три работи и после зошто 28 пораки од рандом луѓе кои содржат некои работи кои се совпаѓаат. :icon_mrgr:

Која информација е лажна и како знаеш дека е лажна?

Прво изворот. Ти праќа порака ниту го знаеш ни ништо. Може јас се кријам позади друг профил и користам лажни слики.
Друго нема никаков доказ со слика или видео, а веднаш споделено на фб како тие виделе некој маскиран на улицата, а не можеле да сликаат и снимаат.
Трето зошто не пријават сите 28 лица, туку исратиле порака на дежурниот детектив на фб?
Ако е вистина нека пријават сите 28 лица кои ти испратиле порака, а по што не е вистина оставија ти како најпаметен да ја споделиш. Јас за ова ќе ти дадам парична казна и ќе те испратам на една терапија кај психолог.

И за крај не верувајте на официјални изјави од судска медицина и мвр, не бидете плитки, туку верувајте и на комшиката на колешката на свекрвата и некој рандом што ќе ви пише порака на фб.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Еве Опел Астрата се совпаѓа со сите приказни кои ги споделувате со години. :icon_lol:
Во денешно време со помош на социјалните мрежи лажната вест се проширува многу побрзо, отколку вистината. Доволно е еден да ја прочита таа случка, уште 20 луѓе да додадат по три работи и после зошто 28 пораки од рандом луѓе кои содржат некои работи кои се совпаѓаат. :icon_mrgr:

Која информација е лажна и како знаеш дека е лажна?

Прво изворот. Ти праќа порака ниту го знаеш ни ништо. Може јас се кријам позади друг профил и користам лажни слики.
Друго нема никаков доказ со слика или видео, а веднаш споделено на фб како тие виделе некој маскиран на улицата, а не можеле да сликаат и снимаат.
Трето зошто не пријават сите 28 лица, туку исратиле порака на дежурниот детектив на фб?
Ако е вистина нека пријават сите 28 лица кои ти испратиле порака, а по што не е вистина оставија ти како најпаметен да ја споделиш. Јас за ова ќе ти дадам парична казна и ќе те испратам на една терапија кај психолог.

И за крај не верувајте на официјални изјави од судска медицина и мвр, не бидете плитки, туку верувајте и на комшиката на колешката на свекрвата и некој рандом што ќе ви пише порака на фб.
Само за првиот дел се слагам. А иначе немој да мислиш дека ме тригернуваш со тоа што си саркастичен и циничен цел пост. Ја само ѕирнав кај што пиша дека им веруваш на репортс на мвр и медицина, друго нишо не прочитав и не ни морав за да знам дека ставот ти има тежина 0. Можеби и помалку веродостоен од тетките и свекрвите у инбокс ;)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.902
Само за првиот дел се слагам. А иначе немој да мислиш дека ме тригернуваш со тоа што си саркастичен и циничен цел пост. Ја само ѕирнав кај што пиша дека им веруваш на репортс на мвр и медицина, друго нишо не прочитав и не ни морав за да знам дека ставот ти има тежина 0. Можеби и помалку веродостоен од тетките и свекрвите у инбокс ;)
Sudska medicina vo prajmot na dpmne ne lazea, i izleguvaa so tocni i relevantni informacii koi na momenti i ja kosea togasnata vlast, sega ke lazat, daj ne glumi ludilo, ke lazat oni familii za da teraat agenda na nekojsitamu trgovci so organi.
Eve konkretno za Martin Neskovski, dadoa informacija naredniot den vo 12 od sto i kako umrel i gi pokosija gordana i kompanija koi prvo lazea glumea ludilo deka ne znaat deka nekoj umrel ( do 4 saat popladne naredniot den ), pa posle od kabel izgleda se sopnal za da od sudska medicina izlezat so soopstenie od sto umrel, i koga bilo informirano mvr za toa ( 12 casot popladne ). Taka ova e eden, a ima mnogu drugi primeri, kade taa tvoja teorija deka i oni kazuvale ona sto nekoj od Gore sakal da go cueme ti pagja vo voda, vsusnost i slucajot za zenata vo dracevo e klasicen primer za tvojata (ne)informiranost i bi rekol, i bolna fantazija.

Sea ako teras ti na taa teorija deka i oni se soucesnici i lazat, ondak nema apsolutno nikakov prostor za diskusija so tebe, i takvite kako tebe, bukvalno vo nisto ne se razlikuvate od onie koi mislat deka zemjata e ramna, deka globalnoto zatopluvanje ne postoi, deka harp mame i ebava na makedonija ili pa antivakserite koi imaat NULA medicinsko poznavanje i slicni takvi zabegani prikazni.

Ti inace so taa informacija od prva raka krivicno treba da bides gonet, sto i se nadevam deka eden den ke se sluci so tebe, ili takvite ko tebe, sto shirat vakva mizerna panika so lazni vesti i '' informacii od prva ruka '', baska sto dopolnitelno sozdavate nemir kaj napateni semejstva cii clenovi od familija bile izgubeni pa najdeni mrtvi, so ogled deka i za eden takov slucaj ti imase info od prva raka koe ne e tocno, ama bitno lajkcinja i sherovi si lapase na fejsbuk. :)

Daj oprajte se, ne za drugo, stvarno mozes da go jades taka da ovaa kritika sfati ja i ko dobronameren sovet, tocno e deka nesto treba da se prevzeme ama ne ona sto ti si go imal ili imas naumeno, samo odmagas taka ama ko sto gledam voopsto ne si svesen za toa.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Sudska medicina vo prajmot na dpmne ne lazea, i izleguvaa so tocni i relevantni informacii koi na momenti i ja kosea togasnata vlast, sega ke lazat, daj ne glumi ludilo, ke lazat oni familii za da teraat agenda na nekojsitamu trgovci so organi.
Eve konkretno za Martin Neskovski, dadoa informacija naredniot den vo 12 od sto i kako umrel i gi pokosija gordana i kompanija koi prvo lazea glumea ludilo deka ne znaat deka nekoj umrel ( do 4 saat popladne naredniot den ), pa posle od kabel izgleda se sopnal za da od sudska medicina izlezat so soopstenie od sto umrel, i koga bilo informirano mvr za toa ( 12 casot popladne ). Taka ova e eden, a ima mnogu drugi primeri, kade taa tvoja teorija deka i oni kazuvale ona sto nekoj od Gore sakal da go cueme ti pagja vo voda, vsusnost i slucajot za zenata vo dracevo e klasicen primer za tvojata (ne)informiranost i bi rekol, i bolna fantazija.

Sea ako teras ti na taa teorija deka i oni se soucesnici i lazat, ondak nema apsolutno nikakov prostor za diskusija so tebe, i takvite kako tebe, bukvalno vo nisto ne se razlikuvate od onie koi mislat deka zemjata e ramna, deka globalnoto zatopluvanje ne postoi, deka harp mame i ebava na makedonija ili pa antivakserite koi imaat NULA medicinsko poznavanje i slicni takvi zabegani prikazni.

Ti inace so taa informacija od prva raka krivicno treba da bides gonet, sto i se nadevam deka eden den ke se sluci so tebe, ili takvite ko tebe, sto shirat vakva mizerna panika so lazni vesti i '' informacii od prva ruka '', baska sto dopolnitelno sozdavate nemir kaj napateni semejstva cii clenovi od familija bile izgubeni pa najdeni mrtvi, so ogled deka i za eden takov slucaj ti imase info od prva raka koe ne e tocno, ama bitno lajkcinja i sherovi si lapase na fejsbuk. :)

Daj oprajte se, ne za drugo, stvarno mozes da go jades taka da ovaa kritika sfati ja i ko dobronameren sovet, tocno e deka nesto treba da se prevzeme ama ne ona sto ti si go imal ili imas naumeno, samo odmagas taka ama ko sto gledam voopsto ne si svesen za toa.
Ова ми е последен пост на темава.
Не те знам, ама по болдираното, репликата, и твојот став, можам да заклучам дека, прво, си наивен до максимум (најверојатно те има коштано у животот тоа), второ, дека воопшто не си запознаен со КЗ и ЗП на Р.М што нема поента више и муабет да правам, и трето, ова аутоматски те става во потпросечна група на граѓани кои само си ќутат и траат додека не осетат на своја кожа, т.е. part of the reason зашо државава е во стањето во кое што е (каков народ таква држава).

Нема многу да се објаснувам, само ќе ги пишам двете спротиставени ставови па ти тумачи ги и може ќе искочиш со некој заклучок:

Потпросечен став на граѓанин:
„Види го овој шири дезинформации! како смее да ми го наруши мирот и да шири ваква параноја со вакви глупости, во оваа розева држава кај што МВР и судска се транспарентни до максимум за секоја ситуација бидејќи целта им е Македонскиот народ да ја знае вистината! И овој дечково шо глеа многу крими серии, одма да го казнат!

Натпросечен став на граѓанин:
„Другар, фала на споделувањето искуства и дигањето свест за опрезност. Реално балканов е со најголем ризик за дешавање на вакви срања и држави кои не функционираат како Косово, МК, итн, постои шанса за секаков криминал. Ти го разбирам стравот. Можеби се крева параноја и страв, можеби лажен, можеби не, но тоа е далеку подобро, отколку мене или на детето да ми се деси истово ко што им се деси на овие неколку души последниве недели. Јас не треба да се ставам во чевлите на жртвите за да осетам колку е алармантна ситуацијата, затоа better be safe than sorry! И така ќе пројдат 2-3 дена и како и со се друго, македонскиот народ ке забораи и за ова, ама барем некој се згна да не предупреди, СЛУЧАЈНО, барем и со 0.1% шанса, да не се најдеме жртви. Пошто малце е сомнителна ситуацијата последниве недели. И можда ради таа толкава фама на ФБ, некој случајно се спасил! Можда и не.“

МаЌедончиња едни. :)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Псст...овој ^ сигурно е антиваксер или рамноземјаш.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.979
Поени од реакции
23.913
Izvini ama ja ne rekov nisto takvo. Ja samo postav. A ti mozes da se odnesuvash ko supak sprema drugim
Па кога си на таа тема, види дали има и некој Дамески, Давиткоски, Димоски исчезнат во Австралија па да го поврземе со сите овие случки.[DOUBLEPOST=1551194425][/DOUBLEPOST]
Не те знам, ама по болдираното, репликата, и твојот став, можам да заклучам дека, прво, си наивен до максимум (најверојатно те има коштано у животот тоа), второ, дека воопшто не си запознаен со КЗ и ЗП на Р.М што нема поента више и муабет да правам, и трето, ова аутоматски те става во потпросечна група на граѓани кои само си ќутат и траат додека не осетат на своја кожа, т.е. part of the reason зашо државава е во стањето во кое што е (каков народ таква држава).

Нема многу да се објаснувам, само ќе ги пишам двете спротиставени ставови па ти тумачи ги и може ќе искочиш со некој заклучок:

„Види го овој шири дезинформации! како смее да ми го наруши мирот и да шири ваква параноја со вакви глупости, во оваа розева држава кај што МВР и судска се транспарентни до максимум за секоја ситуација бидејќи целта им е Македонскиот народ да ја знае вистината! И овој дечково шо глеа многу крими серии, одма да го казнат!

„Другар, фала на споделувањето искуства и дигањето свест за опрезност. Реално балканов е со најголем ризик за дешавање на вакви срања и држави кои не функционираат како Косово, МК, итн, постои шанса за секаков криминал. Ти го разбирам стравот. Можеби се крева параноја и страв, можеби лажен, можеби не, но тоа е далеку подобро, отколку мене или на детето да ми се деси истово ко што им се деси на овие неколку души последниве недели. Јас не треба да се ставам во чевлите на жртвите за да осетам колку е алармантна ситуацијата, затоа better be safe than sorry! И така ќе пројдат 2-3 дена и како и со се друго, македонскиот народ ке забораи и за ова, ама барем некој се згна да не предупреди, СЛУЧАЈНО, барем и со 0.1% шанса, да не се најдеме жртви. Пошто малце е сомнителна ситуацијата последниве недели. И можда ради таа толкава фама на ФБ, некој случајно се спасил! Можда и не.“

Ок натпросечен, одмори и ти, и твоите пола американизирани постови.
Многу лоши филмови гледаат МаЌедонќињава.

Едит - Заборавив да ти кажам дека part of the reason е исто што и дел од причината.
Учиме македонски! ;)

Член од
23 февруари 2018
Мислења
8
Поени од реакции
13
Секако ти да беше на место на фамилииве, со сите овие приказни сега, нема да се потрудиш да провериш дали му фалат органи.
(ехо или не знам како таму...)[DOUBLEPOST=1551095921][/DOUBLEPOST]Единствена вистина во случаите се Албанците инспектори од Блаце кои у слободно време се занимаваат со бело робје и идат на берба у ромски маала, каде што го кркале ќутекот.

Ако детето ми биде веќе најдено мртво, веќе нема да ме интересира дали е со органи или без.
А и кој сум јас бе ? еден обичен смртник, не можат тие мене да ме прелажат дека детето ми е со органи да стават потпис на еден документ и ајт на пограбално.
Знаеш ли ти дечко дека најлесна хирушка операција е на бубрези ? наједноставните и најлесните трансплантации на човечки органи е токму тоа - бубрези, а истата операција не трае повеќе од 20тина минути. Еден хирург од Британија дури предложил легализирање на трговијата со органи само за да се спречи ваквиот тип на "туризам" но ова не е прифатено од страна на државниот фонд многу нормлано.
Пред многу години сведок сум на другарче со кој заедно бевме на одмор,нема да наведам на кои острови и која држава- се врати ноќта со болки во кичмата, почнавме да му приредуваме маалски шеги се до моментот кога не забележавме мал рез на левата страна на кичмата, дома се врати без бубрег, а сите поплаки, жалби, трчкарања по полиции и разни овластени служи беа залудни.
Пријател ми почина во странство, никогаш не се дозна која е точната причина за настанатата смрт, мртвото тело и го пратија на мајкава - го прегледа стоматолог кој кажа дека тие заби не се негови, а средија и со врски да му ги испитаат ноктите (Ноктната подлога е всушност збир на мртви ќелии на кои не им е потребен кислород и како такви најспоро се распаѓаат) -и се дозна дека тоа не е нејзисниот син. Никогаш не дозна зошто воопшто и пратија друго тело.
Сведок сум на настан уште на времето,кога го отворија рамсторот за кражба на девојче. Алармантно го затворија цел мол и се водеше истрага од неколку часа се дур не ја пронајдат - потстрижено КЕЛАВО. Мајкава ја грабна и инстантно си заминаа.
Настан за кој никогаш ништо не се спомна и не искочи во јавност !
Кажи ми дека не се вмешани државни јавни влијателни органи !
Ќе бидам досаден кога пак ке кажам за докторот од Охрид ? Моја пријателка роди здрави дечиња откако после некој ден и кажаа дека се починати, никогаш не ги виде мртвите тела ниту дозна што се случило.Се жалеше по институции, за правдина. Залудно. И ова не е само еден случај во Охрид, ги има многу, за кои не знаеме.
Кажи ми дека не се сите институции поврзани меѓу себе ? Кажи ми дека нема само врски и мито во државава.

еве сам погледни
https://www.youtube.com/watch?v=Ht4eLIw3q1s
https://www.youtube.com/watch?v=cYsrvfKqGvE

И ова така се погодило, да знам бидејќи се случило на мои блиски, а сите докази се избришани.
има многу луѓе кои се над тебе, на кои ти не им можеш ама баш ништо, а твоето ќе го направат само една обична шпекулација и лажга, како што го прават со години уназад.
А ти можеш да продолжиш да сонуваш дека во ромско маало можеш само да јадеш ќутек( не е ова црнечко гето од њујорк), кога и самите роми не знаат по колку деца имаат, а голем дел од нив своеволно ќе ги дадат на истите Алабнски испектори за пари.

Тука си само еден будала како мене, кој ќе биде нападнат од ''интелектуални црни хроники'' па пошо не вреди, ќе се повлечеш.
Залудно се објаснуваш за некој што само знае интелектуално да те навреди. Најлесно е тоа да вреѓаш, но кажете нешто вредно што би било достојно за почит.
Ама се изначитав само критики и омаловажување за став кој треба да биде моја лична слобода на изразена мисла, споделен настан,желба за поголема предпазливост .
Нема правдина и ќе станеш уморен, уморен незнаејќи како да докажеш, исто како што моите пријатели не можат да докажат. Во рацете документи за доказ кој треба да искочи само на виделина,но само ќе бациш многу инстиуциски врати. Нервозите кои ќе ги претрпеш, кои здравје чинат не вредат за ништо. И така уморен како обичен смртник ќе бараш начин како да избегаш што подалеку од сето ова, да бегаш, но трчајки и никогаш да не сакаш ни да помислиш за назад...

А вие исто како мене што не сакате да признаете дека сте обични смртници, пазете да не завршите во некој гепек од пежо пошо според некои интелектуалци во мала кола не можеш да бидеш киднапиран. Ама да не ви го фурам вашиот црн хумот, пошо на темава само ми се распарчува срцето на милион парчиња пошо очите ви се преврзани со црн превез.
И можеби стварно грешам, можеби нема врски, нема криминал, нема бело робје, нема трговија, нема ништо - каква будала - па нема ништо објавено јавно.

Толку и од мене.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
^ Не се секирај @Dahliaa брате, коа за контра аргумент почињаат да ти спомињаат квази наука ко антивакс и флат еартх, и кога другиот те поправа и се праи grammar nazi, знаеш дека треба да напуштиш дискусија :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom