Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Каква Сиљановска бе луѓе пак ќе паднете на истите глупости еј човек на Сорос и црвена елита која ја ебе Македонија 80 години.Не гласајте зошто со самиот глас ја прогласувате Северна Македонија за држава.
Со бојкот го добиваш Таљо за прецедник.Значи баш на Северџаните им одговара бојкот.И сеа чаре???

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јапонски министер закаснил петминути му бараат оставка, а кај нас...

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Со бојкот го добиваш Таљо за прецедник.Значи баш на Северџаните им одговара бојкот.И сеа чаре???
Кучето и сега секако дрма и е главен така да исти кур ти е.Муабетот ми е дека многу луѓе се запалија по бабава(како и секогаш македончето на прва размислува и наебува стално) мислат дека ќе смени нешто иако знаат сите добро која е.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.282
Поени од реакции
46.741
hehehe od kaj mi e poznato ova so bojkotot, ou da, referendumot, koga apasievci mislea deka so bojkot imeto ke se zacuva. Inace, amdi, ete ti chare.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Кучето и сега секако дрма и е главен така да исти кур ти е.Муабетот ми е дека многу луѓе се запалија по бабава(како и секогаш македончето на прва размислува и наебува стално) мислат дека ќе смени нешто иако знаат сите добро која е.
Проблемот е има ли друга алтернатива освен Таљо и Муртињо Северџанови?Зарем ќе оставиме да си играат и понатаму курташак само заради тоа шо можда оваа била од Сорос?Бојкотот ќе значи дека народот е веќе влегол во фаза на апатија,а нив целта им е тоа.Значи ево и кај мене има двоумења, ама дали стварно мислиш дека бојкотот е вистинско решение за кошмаров шо ни се дешава?

Член од
25 ноември 2017
Мислења
236
Поени од реакции
246
И без бојкот го добиваш Талат за прецедник. Со гласање само му удираш штембиљ на Булата со која се октроира од страна на нашите окупатори.Чарето го покажаа во Албанија, опозицијата го бојкотира Парламентот. Нашава објавува коминикеа за неправди и тврди дека секој кој бојкотира им помага на квислинзите.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Проблемот е има ли друга алтернатива освен Таљо и Муртињо Северџанови?Зарем ќе оставиме да си играат и понатаму курташак само заради тоа шо можда оваа била од Сорос?Бојкотот ќе значи дека народот е веќе влегол во фаза на апатија,а нив целта им е тоа.Значи ево и кај мене има двоумења, ама дали стварно мислиш дека бојкотот е вистинско решение за кошмаров шо ни се дешава?
Решение нема за нас кога после сите срања останавме дома нема сега што да бараме.Ама барем ако ништо друго нема да им гласам за преседател на Р.С Македонија.А што ако дојде Сиљановска и Мицковски?Нема пак да е главен Аљи и Таљат?Само си губиме време преку лажна надеж додека они работат на случајот.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.950
Поени од реакции
41.174
Мислам дека им одговара бојкот и затоа не вадат уште против кандидат со цел оцрнување на Силјановска и предомислување на оние кои ќе гласаат за неа. Статус кво и нерешена ситуација во државава им одговара и на муртино и на дуи. Таљо претседател 6 месеци, и купување време со цел да избегнат следни избори. Вмро ништо не направи во опозиција и пак можно е да ги добие изборите само затоа што овие кучиња пуштени од ланец, и таа глуперда што ги води секој ден се повеќе и повеќе тонат у нивните гомна. Ако сега добијат вмро ќе бараат и предвремени парламентарни, а таму сдс ќе го јадат на велико.

B

Bafra

Гостин
Врти сучи, излезе на виделина дека си типичен партиски послушник.
Кога партијата повика на бојкот, се пењавеше тука колку било тоа исправно.
Кога повикува гласајте на избори (што им е најбитно), ти исто. :P

Покрај тоа што нема страна на темава без да напишеш нешто, веќе кога не бојкотираш, најисправно би било да го направиш НЕВАЖЕЧКО ливчето.
Ама ти пак ќе и веруваш на партијата, ко оние за сдс шо се.

А имаше некои тука што мислеа народ нема веќе да ги гласа мурто и курто :D

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Решение нема за нас кога после сите срања останавме дома нема сега што да бараме.Ама барем ако ништо друго нема да им гласам за преседател на Р.С Македонија.А што ако дојде Сиљановска и Мицковски?Нема пак да е главен Аљи и Таљат?Само си губиме време преку лажна надеж додека они работат на случајот.
Можда најдобро решение во моменто е размена на територии.Во спротивно Таљо и Аљи никогаш нема да престанат со уцени.Ево тие 19 милиони евра од ПОИМ никој веќе не ги спомнува.Ај погоди на чив товар ќе паднат?[DOUBLEPOST=1550915331][/DOUBLEPOST]
Врти сучи, излезе на виделина дека си типичен партиски послушник.
Кога партијата повика на бојкот, се пењавеше тука колку било тоа исправно.
Кога повикува гласајте на избори (што им е најбитно), ти исто. :P

Покрај тоа што нема страна на темава без да напишеш нешто, веќе кога не бојкотираш, најисправно би било да го направиш НЕВАЖЕЧКО ливчето.
Ама ти пак ќе и веруваш на партијата, ко оние за сдс шо се.

А имаше некои тука што мислеа народ нема веќе да ги гласа мурто и курто :D
Јас не сум задоволен ни од едни ни од други,штета само шо Апасиев не се кандидира.Мислам дека во моментов е најдобра опција,ама никогаш не се знае.Иначе дали сум за или бојкот уште не сум одлучил,така да не трчај одма со лепење етикети!Иначе ти си за бојкот или не, да знам каква етикета да ти залепам!?

Последно уредено:
B

Bafra

Гостин
Можда најдобро решение во моменто е размена на територии.Во спротивно Таљо и Аљи никогаш нема да престанат со уцени.Ево тие 19 милиони евра од ПОИМ никој веќе не ги спомнува.Ај погоди на чив товар ќе паднат?[DOUBLEPOST=1550915331][/DOUBLEPOST]
Јас не сум задоволен ни од едни ни од други,штета само шо Апасиев не се кандидира.Мислам дека во моментов е најдобра опција,ама никогаш не се знае.Иначе дали сум за или бојкот уште не сум одлучил,така да не трчај одма со лепење етикети!Иначе ти си за бојкот или не, да знам каква етикета да ти залепам!?
Ти кажа во претходен пост, за Силјановска ќе гласаш. :P

Јас сум кажал, НЕВАЖЕЧКО само за овакви политичари кои само за пари гледаат, гајле им е што живеат во жабокречина

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom