Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.710
Поени од реакции
31.795
Да.Кажи ми ти како доктор по професија,дали подржуваш да се фрлаат отрови по улици?
,,,spored pishuvanjeto ne ti veruvam,deka si videl,,,
,,,i nikade ne rekov deka frlanje otrov po ulici e reshenie za eliminacija na kuchinjata skitnici,,,najdi mi moe takvo neshto napishano,,,
,,,,vo edno minato vreme,,,problemot go reshavavme preku lovechkite drushtva so ubivanje na kuchinjata skitnici,,i sega zaradi branitelite so na zborovi imame enormen broj na kuchinja skitnici,,,
,,,a spored tebe reshenieto e,,

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.525
Поени од реакции
18.409
Уствари го тепале Ристета зашто не давал пари за албанските училишта. Сеа така пиша Алмакос, а нема причина да не им верувам. Стварно племенит народ се Албанците.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
,,,spored pishuvanjeto ne ti veruvam,deka si videl,,,
,,,i nikade ne rekov deka frlanje otrov po ulici e reshenie za eliminacija na kuchinjata skitnici,,,najdi mi moe takvo neshto napishano,,,
,,,,vo edno minato vreme,,,problemot go reshavavme preku lovechkite drushtva so ubivanje na kuchinjata skitnici,,i sega zaradi branitelite so na zborovi imame enormen broj na kuchinja skitnici,,,
,,,a spored tebe reshenieto e,,
Масовна кастрација.За 10 тина години трајно ке се реши проблемот.Во меѓувреме нека се изгради азил за напуштени животни каде ке ги носат и тргаат од улиците.Ако е државата немоќна,тогаш можеме сите ние преку самопридонес да помогнеме да се изгради тоа прифатилиште.Знаеш како,сакаме пред зграда да не биде мрак си плаќаме по 100че за улично осветление.Сакаме влезот да биде чист,си плаќаме по 200 дин месечно на сервис да го чистат 2 пати неделно.За се има решение

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
Lele kakov film ke pravat vo idnina za patriotite Spire i Mile kako denes za komitite. Mozam da zamislam vo zatvor kako se mlatat so kletite squmbari za kauzata. Pa tamu nekade do beliot svet stiga porakata do glavniot vojvoda koj jadejki od gulasot ke se zasrkne, ke ja zeme kamata I ke go javne majbahot... lelele ako treba reziser, scenarist odma se prijavuvam.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.710
Поени од реакции
31.795
Те замолувам најчовечки, немој да си земаш за слобода мене да ме коментираш што јас имам направено на тема болни деца и беспомошни фамилии. Имам посебна слабост кон лица кои не можат да се одбранат - жени кои трпат насилство, деца на кои им требаат операции и кучиња кои трпат психопати така што последна опомена ти е да ме гаѓаш на таа точка.

Доктор си, срамота е.
,,,a so koja sloboda ti me komentirash mene koj aktivno i neposredno sum vkluchen vo chuvanjeto na chovekovoto zdravje,, i od shto poteknuva moeto pishuvanje,,,
,,,i voopshto ne te chachnav po toj osnov,,,ne gi izvrtuvaj rabotite,,,ne ti lichi na godinite,,,
,,,a toa shto najmalku deset generacii na sharplaninci imam izgledano e druga rabota,,taka da i ti ne me chachkaj kako sovesen ljubitel na rasni kuchinja,,,ok,,[DOUBLEPOST=1550775217][/DOUBLEPOST]
Масовна кастрација.За 10 тина години трајно ке се реши проблемот.Во меѓувреме нека се изгради азил за напуштени животни каде ке ги носат и тргаат од улиците.Ако е државата немоќна,тогаш можеме сите ние преку самопридонес да помогнеме да се изгради тоа прифатилиште.Знаеш како,сакаме пред зграда да не биде мрак си плаќаме по 100че за улично осветление.Сакаме влезот да биде чист,си плаќаме по 200 дин месечно на сервис да го чистат 2 пати неделно.За се има решение
,,,ova e veke izdrzhan muabet,,,

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
,,,a so koja sloboda ti me komentirash mene koj aktivno i neposredno sum vkluchen vo chuvanjeto na chovekovoto zdravje,, i od shto poteknuva moeto pishuvanje,,,
,,,i voopshto ne te chachnav po toj osnov,,,ne gi izvrtuvaj rabotite,,,ne ti lichi na godinite,,,
,,,a toa shto najmalku deset generacii na sharplaninci imam izgledano e druga rabota,,taka da i ti ne me chachkaj kako sovesen ljubitel na rasni kuchinja,,,ok,,[DOUBLEPOST=1550775217][/DOUBLEPOST]
Па тоа цело време се збори.Зар ти му поверува на психопатот дека постојат луѓе кои сакаат диви хорди кучиња да хараат по градот?И оние кои ги жалат,и оние што ги нејќат се залагаат да се тргнат од улиците.Секако не им е таму местото.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
,,,a toa shto najmalku deset generacii na sharplaninci imam izgledano e druga rabota,,taka da i ti ne me chachkaj kako sovesen ljubitel na rasni kuchinja,,,ok,,
Ајде да нацртам, ти убаво си кажа во постот погоре „луѓе што гракаат за животни а не се замараат со луѓе, тролови исто како и ти“. Затоа ти реков да не коментираш луѓе што не ги знаеш а пред тоа ти пишав дека како што ти шириш стереотипи кои не се точни, секој може да изврти и да лупа одредена мантра, која нели, не ја поврзав со тебе туку само ти собрав 2 и 2.

и Наќо го збори истово цело време само не го разбирате.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
,,,Abe kako ,,,davaat,,,diplomi,,,na,,,vakvi talenti moze, ,,zatoa zdrastvoto ni,,,e na ova nivo,,,

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.710
Поени од реакции
31.795
Ајде да нацртам, ти убаво си кажа во постот погоре „луѓе што гракаат за животни а не се замараат со луѓе, тролови исто како и ти“. Затоа ти реков да не коментираш луѓе што не ги знаеш а пред тоа ти пишав дека како што ти шириш стереотипи кои не се точни, секој може да изврти и да лупа одредена мантра.

и Наќо го збори истово цело време само не го разбирате.
,,,a da si go zavrtish postov kon ogledalo,,,shto mislish,,,na shto ke lichi,

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Lele kakov film ke pravat vo idnina za patriotite Spire i Mile kako denes za komitite. Mozam da zamislam vo zatvor kako se mlatat so kletite squmbari za kauzata. Pa tamu nekade do beliot svet stiga porakata do glavniot vojvoda koj jadejki od gulasot ke se zasrkne, ke ja zeme kamata I ke go javne majbahot... lelele ako treba reziser, scenarist odma se prijavuvam.
До толку се кај нас работиве извитоперени што не знаеш дали стварно изеле ќотек како прво, па ако изеле дали било местено, ако не било местено тогаш како избила тепачката.. Баш со колега тоа зборев прееска на работа, значи последниве 7-8 години ден не е поминат без бурлеска сторија, ден. Слободно може рандом ден да одбереш од 2012 некаде па навака и да направиш подобра комедија од Airplane.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.463
Поени од реакции
7.788
До толку се кај нас работиве извитоперени што не знаеш дали стварно изеле ќотек како прво, па ако изеле дали било местено, ако не било местено тогаш како избила тепачката.. Баш со колега тоа зборев прееска на работа, значи последниве 7-8 години ден не е поминат без бурлеска сторија, ден. Слободно може рандом ден да одбереш од 2012 некаде па навака и да направиш подобра комедија од Airplane.
Pa bogami samo toa ni ostanuva, da si fakjame seir na nasata neizbezna mizerija. Konstatirano e vekje deka kako narod ne ne biva ni nas nit pa brakjata...

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Никаде потврда од кого биле нападнати, паѓате на инфомакс прикаски, од диво насеље некој ги тепал : )))), тие не ни знаат кој е спиро, или миле, нит па знаат како изгледаат.
Или нарачан атак или од некој што го јадел у време на дпмне па ги начекал да ги ишамара лабаво, ова сценарио дека некој од диво насеље ми е најнеуверливо, нити пак има некој пуштено некоја релевантна информација дека некој од нив ги грбачел.

Како и да е. нула е ова у споредба со она што го заслужиле и двајцата, овој па Мицко, не згазнале на мравка и миле и спиро ... :pos: :pos::pos:, мравка може не, али врз луѓе и човечки судбини и те како газеле.
Какви прикаски, видовме со свои очи 50 полицајци го чуваат во болница.

Белким не го однеле во болница оти не му е ништо

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864

Ама затоа и за пола саат го вратиле назад во Шутка, за разлика од Спиро.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.976
Поени од реакции
23.896

Lele lele, pochna narodot da se sekira za tepanite koi zasluzile da bidat vo zatvor.
Kolku samo lugje se tepani po zatvori zaradi nivnite postapki.
Ova e samo karma.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom