- Член од
- 20 август 2018
- Мислења
- 170
- Поени од реакции
- 299
Абе и јас мислам дека комунизмот е луда работа ама за кој друг да се гласа? Овој не го бива оној не го бива и на крај пак ќе дојдат лудаци ко Пастирот или ЗЗ. Крај краја направи ти партија па за тебе да гласаме.Левица е комунистичка партија најверојатно е една од последните за која би гласал од "македонските" партии. Мразам левичари...
Значи најмало зло е да го имаме талат за претседател година дена? Супер!Веруј ми, најдобро е така. Од двете зла, тоа е помалото.
Е тек тогаш да видам дали ќе си седите сите пред компјутер и ќе одите на кафиња, или ќе излезете на протести.
Тек тогаш мислам дека ќе се свестат и несвестните.
Тој исход мислам дека највеќе би му одговарало на Кина и Русија.
Јас за ВМРО ќе гласам, само они имаат шанси да победат на изборите покрај СДСМ...и се надевам дека ќе укинат комунистички даноци и ќе бидат поцврсти кон комшии и албански националшовинисти. Јас сум решен за кого ќе гласам на следните избори и претседателски и парламентарни.Абе и јас мислам дека комунизмот е луда работа ама за кој друг да се гласа? Овој не го бива оној не го бива и на крај пак ќе дојдат лудаци ко Пастирот или ЗЗ. Крај краја направи ти партија па за тебе да гласаме.
Сите транзициони богаташи и криминални мини газди не мразат, нема ништо ново во тоа. Во тоа сте обединети со албанците - да не дојди партија што ќе прочешла како и колку се почитуваат правата на работниците во Македонија.Левица е комунистичка партија најверојатно е една од последните за која би гласал од "македонските" партии. Мразам левичари...
Не се сите работници во Македонија има и капиталисти. Мора некој да се бори и за нивните права и профит.Сите транзициони богаташи и криминални мини газди не мразат, нема ништо ново во тоа. Во тоа сте обединети со албанците - да не дојди партија што ќе прочешла како и колку се почитуваат правата на работниците во Македонија.
Ne ti repliciram na mislenjeto, samo me interesira, Milenko e ova na slikite?Филип Петровски објави дека ќе собира потписи ,убаво објасни за Гордана,уште една кукла на Бранко и кандидат на Сдс,само во друга партија ..... Нека каже само Филип каде за потпис,Филип за претседател ..... Ти ебам Силјановска,професорски пленум,Шарени и Сдс ...... Време е за национализам ....
Па гласај тогаш за ДУИ, они се најмногу бизнис - ориентед партија со 20 години непрекинато на власт. Таман и ако се пишиш од нивните бизнисот ќе ти рипне за 200%, а и ќе те поштедат коа ќе земаат арач по Скопје.Не се сите работници во Македонија има и капиталисти. Мора некој да се бори и за нивните права и профит.
Ворче ... Фиќо дури и да собере 10к потписи џабе бидејќи ќе губи уште во прв круг, кај може он да се бори со машинеријата на гигантите ДПМНЕ и СДС ... кој ќе го поддржи Филип освен партијата на Бачев и некои патриотски здруженија кои имаат по двајца без тројца членови, видовме колку им е моќта во нивната "масовност" на протестите, блокадите и тие кампувањата што ги правеа пред собранието изминативе неколку месеци, ни 20 луѓе вкупно немаше ... Филип Петровски ,,, пиши пропало на неговата кандидатура ,,, подобра опција ти е БОЈКОТ на се и на сите !Филип Петровски објави дека ќе собира потписи ,убаво објасни за Гордана,уште една кукла на Бранко и кандидат на Сдс,само во друга партија ..... Нека каже само Филип каде за потпис,Филип за претседател ..... Ти ебам Силјановска,професорски пленум,Шарени и Сдс ...... Време е за национализам ....
Samo napred.Сликата е од на нашиот водач на отпорот,кој заради безбедносни причини го криеме ,од комуњарските екипи .... Кога ќе дојде време,сите ....Глава Горе ....
Pa sledejki gi nastanite poslednite godini I cela rasprodazba na nacionalni interesi so kompletna kapitulacija, izgleda najdobro e da Talat stane precednik, barem da bide kompleten cirkusov.Значи најмало зло е да го имаме талат за претседател година дена? Супер!
Јас само велам дека е глупо да се потпаѓа под нечии махинации. Пред да се гласа не треба да се заборави ни вмро, што се правеше единаесет години, а уште понаивно е да се тргне со став дека ова вмро сега е некаква си реформирана партија, исчистена од грујовите рецидиви.Па секој покушај да се промовира трета опција се сече во корен.Наксвеж пример е Апасиев и левица.Штета шо народот нема некоја алтернатива,од овие веќе видовме,освен раздор и беда ништо друго не му понудија на својот народ.