LustingVertigo
Snopdan Dogovich
- Член од
- 1 декември 2017
- Мислења
- 897
- Поени од реакции
- 1.405
Сакам со партнер да заминам да работам во Германија,макар и МекДоналдс.Каде можам да аплицирам или нешто повеќе инфо како да се стекнам со работна виза?
За како да добиеш работна виза информации имаш на страната на германската амбасада. Јас и мојата девојка аплициравме преку ангенцијата ЕВИВА која посредува за работа во Германија, контакт информации има на ФБ страната на ЕВИВА, јави се ке ти обајснат се подетално. Друга опција би ти била КОНТЕКСТ или некој посредник ако можеш да најдеш некој таков.Сакам со партнер да заминам да работам во Германија,макар и МекДоналдс.Каде можам да аплицирам или нешто повеќе инфо како да се стекнам со работна виза?
Бев минатото лето со Контекст мада не знам дали прават уште интервјуа бидејќи касниш малце. Провери си за секој случај.Сакам со партнер да заминам да работам во Германија,макар и МекДоналдс.Каде можам да аплицирам или нешто повеќе инфо како да се стекнам со работна виза?
Прашај што те интересира.Некој да ми објасни подетално за работа во MC Donalds преку Контекст, колку пари треба, дали се исплати воопшто да се иде?
Зависи кога одиш, ако почнуваш околу 20ти Јуни на пример, 700 Евра би ти биле доволни од дома; одма да платиш кирија, бирократија, транспорт и да имаш да јадеш додека не земеш плата во Јули.колку пари треба
Да, се исплаќа.дали се исплати воопшто да се иде?
Мислам дека и од Непал знаат кој посредува за работа во германија за студенти.Дали некој знае посредник за работа во Германија за студенти?
На кој датум точно аплицираше за термин,потолно колку време чекаше и за каква виза? Иначе можеш да го сторнираш да кажиш дека си направил грешка при поднесување и да ти закажат нов е сеа можеби ќе чекаш исто колку за вој незнам точно.Здраво дечки имам едно прашање ако некој знае да ми одговори, имав аплицирано за работна виза во амбасада и денес ми одредија термин за поднесување на документи и интервју на 26.03.2019 е сега проблемот е што не го очекував терминот да е овај период и дали веке закажан термин можи да се помести за потаму без да се откажи, или ке мора наново да поднесувам ? Фала ви многу