Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
4 октомври бев 2016 во 2017 ми се смени во доп. Се до денес. Поднесов док од прадедо[DOUBLEPOST=1548715857][/DOUBLEPOST]За доп документи дадов од прадедо роден пред 1919 а имав поднесено преку прв братучед
mnogu pati e tuka kazano oti so bracedi ne gi pustet i trebit da se dostavit plus potvrda od bg zdruzenie. duri i viceprezident Jotova go imet to istaknato... barem potvrda da imet dostaveno ce bidet dokaz za bg poteklo. dokument od pradedo roden pred 1919 ne e nikakov dokument koj bi ja zamenvil potvrdata koja sto ko se dobiet,, zdruzenieto potvrduvat oti liceto to i to imet bg koreni. koj vi go kazal to da odnesite dokumentot od pradedoto i to e dovolno mi e cudno. ne znacit oti e tocno, samo velam so mislam. mojt nekoj drug povece znaet.
ova e kako bilo do sega. pozdrav

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Moze li ako znaes ti ili nekoj drug neka ja napise tocnata adresa i kade mozeme da prasame vo Sofia? Jas ke odam narednata nedela
колку што знам се прашува кај зградата кај што се прави интервју на шалтерите?![DOUBLEPOST=1548750248][/DOUBLEPOST]
Tocno e toa od juni sto cekaat potpis bile potpisani a ne bil smenet statusot na stranata vcera taka mi kazaa. Jas pustiv rodnini moi da mi proverat pa da vidime jas cekam od juli potpis
супер,среќно,,пишете овде што ке направите,поз.[DOUBLEPOST=1548751114][/DOUBLEPOST]
Provereno vcera se e vo red mi veli edna postara ljubezna gospoga,samo treba da se ceka,na moeto prasanje sto e rabotata ,cekam 7 meseci mi veli deka nisto ne znae,i pak mi povtoruva treba da cekas,ne mi dade drug odgovor,ako nekoj drug ima ideno da prasa neka pisi.
бог да чува каков одговор ти дале,"се во ред а ништо незнам" значи несе знае кој јаде кој пие и кој плака,,ТЕШКО НАС

Последно уредено:
Член од
17 август 2018
Мислења
81
Поени од реакции
38
Me interesira nekoj da ima iskustvo zasto jas veke imam bg pasport a soprugata ne moze da dojde vo uk so mkd pasport mi treba bg viza dali moze da se napravi kolku vreme ke treba nekoj posrednik za toa
Kolku sto znam,treba da si tamu veke nekolku meseci so adresa na ziveenje, vrabotuvanje, primanja i sl. Prakjas garantno pismo so tvoi podatoci za prestoj,vrabotuvanje, bankarski dokazi deka primas platini sl.,prilozuvate dokaz deka ste vo brak, podnesuva taa baranje za viza, i prvo dobiva sest meseci,posle prodolzuva na pet godini,pa dozivotna viza so site prava.Tolku znam

Член од
28 август 2018
Мислења
134
Поени од реакции
107
Kolku sto znam,treba da si tamu veke nekolku meseci so adresa na ziveenje, vrabotuvanje, primanja i sl. Prakjas garantno pismo so tvoi podatoci za prestoj,vrabotuvanje, bankarski dokazi deka primas platini sl.,prilozuvate dokaz deka ste vo brak, podnesuva taa baranje za viza, i prvo dobiva sest meseci,posle prodolzuva na pet godini,pa dozivotna viza so site prava.Tolku znam
Mislam deka ova e vizata za non EU citizens family members i dokumentite sto gi baraat. https://www.gov.uk/family-permit/apply

Член од
8 ноември 2018
Мислења
122
Поени од реакции
128
колку што знам се прашува кај зградата кај што се прави интервју на шалтерите?![DOUBLEPOST=1548750248][/DOUBLEPOST]
супер,среќно,,пишете овде што ке направите,поз.[DOUBLEPOST=1548751114][/DOUBLEPOST]
бог да чува каков одговор ти дале,"се во ред а ништо незнам" значи несе знае кој јаде кој пие и кој плака,,ТЕШКО НАС

Smeneta e zgradata kade sto se pravi intervjuto, ve molam pisete ja adresata koj ja znae i kade se naoga,dali e vo blizina na starata[DOUBLEPOST=1548754853][/DOUBLEPOST]
LOSOO LOSOO LOSOO , DOBIIV LOSAA INFORMACIJAAAAAAAAAA ....... :(:(:(

I taka li treba da pisuvas? Mozes vednas da spodelis , a ne vaka tazni faci i na ovoj nacin da pisuvas. Site cekame i sme zagrizeni , ako sakas napisi, ne cekaj da te prasuvaat ajde kazi ja ? Za sto zboruvas ? Kakva informacija ?

Член од
28 јануари 2019
Мислења
5
Поени од реакции
4
mnogu pati e tuka kazano oti so bracedi ne gi pustet i trebit da se dostavit plus potvrda od bg zdruzenie. duri i viceprezident Jotova go imet to istaknato... barem potvrda da imet dostaveno ce bidet dokaz za bg poteklo. dokument od pradedo roden pred 1919 ne e nikakov dokument koj bi ja zamenvil potvrdata koja sto ko se dobiet,, zdruzenieto potvrduvat oti liceto to i to imet bg koreni. koj vi go kazal to da odnesite dokumentot od pradedoto i to e dovolno mi e cudno. ne znacit oti e tocno, samo velam so mislam. mojt nekoj drug povece znaet.
ova e kako bilo do sega. pozdrav
Извадив документ од буг здружение во струмица се надевам ке биде доволно

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Последно уредено:
A

andrea85

Гостин
Ова значи дека утре ќе се смени законот?
Утре ќе има состанок на комисијата за Блгарите в чужбина, ќе се презентираат помените и ќе се дадат информацииз а законот за Блгарско Гражданство.
расправата е закажана за 16х па некаде тоа време кај нас доколкуе јавна веќе ќе има на порталите конкретни информации без да се чека стенограмот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom