Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
абе луге членот кој погоре пиша за проблемот со указот кој го имал навистина веке неколку дена ме копка пошто се почесто слушам такви проблеми но и ми се дешаваат дури и овде слични проблеми,пример,дечко се е во ред само неси внесе во компјутерот,треба време,,или дадов документи пред две недели но сеуште не ги внеле си кумпјутер во системот?!?!?!поентата ми е можно ли е да ви е потпишан указот но да не го внеле во системот,а вие сеуште се чудите и пулите ко абдали/телиња во страницата за проверка на бр..мој совет,кој е во софијата нека си провери и нека пише овде!!

Член од
8 ноември 2018
Мислења
122
Поени од реакции
128
абе луге членот кој погоре пиша за проблемот со указот кој го имал навистина веке неколку дена ме копка пошто се почесто слушам такви проблеми но и ми се дешаваат дури и овде слични проблеми,пример,дечко се е во ред само неси внесе во компјутерот,треба време,,или дадов документи пред две недели но сеуште не ги внеле си кумпјутер во системот?!?!?!поентата ми е можно ли е да ви е потпишан указот но да не го внеле во системот,а вие сеуште се чудите и пулите ко абдали/телиња во страницата за проверка на бр..мој совет,кој е во софијата нека си провери и нека пише овде!!
Moze li ako znaes ti ili nekoj drug neka ja napise tocnata adresa i kade mozeme da prasame vo Sofia? Jas ke odam narednata nedela

A

andrea85

Гостин
Во живо отчетот на радев и Јотова . таа ќе ја претстави и својата политика за бг в чужбина.Јас не сум во можност да гледам, доколку има некој слободен да прати па да не информира...

http://kanal3.bg/live

Член од
28 август 2018
Мислења
134
Поени од реакции
107
Во живо отчетот на радев и Јотова . таа ќе ја претстави и својата политика за бг в чужбина.Јас не сум во можност да гледам, доколку има некој слободен да прати па да не информира...

http://kanal3.bg/live
Ova e godisnoto obrakanje i otcet na kancelarijata na pretsedatelot. Ke go kaze istoto sto go zbori po mediumi. Kako sto kaza eden clen na forumot denovive, taa ne gi oformuva politikite i zakonite, toa go pravi mnozinstvoto vo parlamentot, i od niv zavisi kakov zakon ke se predlozi kakvi amandmani ke se predlozat i prifatat, i kakov zakon ke se izglasa. Taa e del od izvrsnata vlast sto treba da raboti spored zakonite (stari, novi, kakvi i da se).[DOUBLEPOST=1548667301][/DOUBLEPOST]
Ova e godisnoto obrakanje i otcet na kancelarijata na pretsedatelot. Ke go kaze istoto sto go zbori po mediumi. Kako sto kaza eden clen na forumot denovive, taa ne gi oformuva politikite i zakonite, toa go pravi mnozinstvoto vo parlamentot, i od niv zavisi kakov zakon ke se predlozi kakvi amandmani ke se predlozat i prifatat, i kakov zakon ke se izglasa. Taa e del od izvrsnata vlast sto treba da raboti spored zakonite (stari, novi, kakvi i da se).
So ozbir deka socijalistite nemaat mnozinstvo vo parlamentot, ne veruvam deka GERB ke im gi ispolnuva zelbitete na Jotova i Radev..

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Ova e godisnoto obrakanje i otcet na kancelarijata na pretsedatelot. Ke go kaze istoto sto go zbori po mediumi. Kako sto kaza eden clen na forumot denovive, taa ne gi oformuva politikite i zakonite, toa go pravi mnozinstvoto vo parlamentot, i od niv zavisi kakov zakon ke se predlozi kakvi amandmani ke se predlozat i prifatat, i kakov zakon ke se izglasa. Taa e del od izvrsnata vlast sto treba da raboti spored zakonite (stari, novi, kakvi i da se).[DOUBLEPOST=1548667301][/DOUBLEPOST]
So ozbir deka socijalistite nemaat mnozinstvo vo parlamentot, ne veruvam deka GERB ke im gi ispolnuva zelbitete na Jotova i Radev..
Sigurno deka Borisov nema zelbite na Jotova da gi ispolnuva vo noviot zakon, no toa ne znaci deka taa kucka ke pocni da potpisuva,taa igra partiski igri,tera inaet za sitni partiski interesi,so zakon Jotova ne samo sto moze da potpisi koga ke i tekne i da gi cuva dosieata vo fioka vecno nepotpisani tuku moze i site da ne odbie,nejzinata partija e predavnicka vo Bugarija i pobrzo ke im dade drzavjanstva na Turcite iseleni nego nas,zatoa sto smetale deka nie od Makedonija kako novi drzavjani bi glasale za bugarskata VMRO a ne za nejzinata partija

Член од
28 август 2018
Мислења
134
Поени од реакции
107
Sigurno deka Borisov nema zelbite na Jotova da gi ispolnuva vo noviot zakon, no toa ne znaci deka taa kucka ke pocni da potpisuva,taa igra partiski igri,tera inaet za sitni partiski interesi,so zakon Jotova ne samo sto moze da potpisi koga ke i tekne i da gi cuva dosieata vo fioka vecno nepotpisani tuku moze i site da ne odbie,nejzinata partija e predavnicka vo Bugarija i pobrzo ke im dade drzavjanstva na Turcite iseleni nego nas,zatoa sto smetale deka nie od Makedonija kako novi drzavjani bi glasale za bugarskata VMRO a ne za nejzinata partija
Ne gi znam do tolku detalite na blgarskata vnatresna politicka scena, i verojatno e taka kako sto velis. No, ako segasniot zakon e neprecizen i i dozvoluva da odolgovlecuva i da odbiva, i toa moze da se smeni, i da se odzeme toa pravo dokolku taka odluci mnozinstvoto vo parlamenetot.

Член од
11 јануари 2019
Мислења
81
Поени од реакции
80
Podneseni dokumenti 20.3.2018 so dokument pradedo mi bil majstor po zanaet obucarstvo , kaj i dae treba proishodot da mi ispadne, posle toa uste kolku vreme bi cekal za do kraj, nekoj info da mi dade??

Член од
19 јануари 2019
Мислења
123
Поени од реакции
202
Podneseni dokumenti 20.3.2018 so dokument pradedo mi bil majstor po zanaet obucarstvo , kaj i dae treba proishodot da mi ispadne, posle toa uste kolku vreme bi cekal za do kraj, nekoj info da mi dade??
кај сите е различно ! зависи за колку месеци ќе ти закажат интервју , после интервјуто од прилика 1/1,5 година ти даваат државјанство, барем беше така порано сега нешто закочи работава.

Член од
7 октомври 2018
Мислења
48
Поени од реакции
59
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Prepiska 164**/2016 intervju juni 2016 preku prv bratuced do vcera na dopolnitelna do dokumenti 23.03.2016 denes ovoj status.

Odneseni dokumenti od drustvoto strumica i sveditelstva od dedovci :)

Nekoja informacija so ista sudbina nekoj sto sledi i slicno ?

Член од
9 јануари 2019
Мислења
47
Поени од реакции
99
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Prepiska 164**/2016 intervju juni 2016 preku prv bratuced do vcera na dopolnitelna do dokumenti 23.03.2016 denes ovoj status.

Odneseni dokumenti od drustvoto strumica i sveditelstva od dedovci :)

Nekoja informacija so ista sudbina nekoj sto sledi i slicno ?
Ќе ти биде разгледана со положително становиште (позитивен став) од советот по државјанство, после тоа ќе чекаш за потпис/указ од Вицепрезидента на Б'лгарската д'ржава. Досега се покажа дека нема никакви правила ниту пак образец за да знаеме отприлика временска рамка колку би тоа траело. Но штом на дополнителна проверка си испратил/а свидетелства од дедо, ќе си го добиеш државјанството, порано или подоцна. Со среќа, ни треба на сите овдека. Јас чекам потпис од Вицепрезидент.

Член од
7 октомври 2018
Мислења
48
Поени од реакции
59
Ќе ти биде разгледана со положително становиште (позитивен став) од советот по државјанство, после тоа ќе чекаш за потпис/указ од Вицепрезидента на Б'лгарската д'ржава. Досега се покажа дека нема никакви правила ниту пак образец за да знаеме отприлика временска рамка колку би тоа траело. Но штом на дополнителна проверка си испратил/а свидетелства од дедо, ќе си го добиеш државјанството, порано или подоцна. Со среќа, ни треба на сите овдека. Јас чекам потпис од Вицепрезидент.

blagodaram nikola Srekno na site se konsultirav so strucen posrednik od istocna Mk. rece okolu 2-3 meseci spored nego vo ovaa situacija pa ke vidime :)

Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
Tocno e toa od juni sto cekaat potpis bile potpisani a ne bil smenet statusot na stranata vcera taka mi kazaa. Jas pustiv rodnini moi da mi proverat pa da vidime jas cekam od juli potpis

Член од
11 јануари 2019
Мислења
25
Поени од реакции
11
Moze li ako znaes ti ili nekoj drug neka ja napise tocnata adresa i kade mozeme da prasame vo Sofia? Jas ke odam narednata nedela
Pisi ni od tamu koga je bides ako e takva rabotata da ti piseme brojcinja da proveris ako si vo moznost.

A da ne ima tel nekade da se javime telefonski da prasame?[DOUBLEPOST=1548688211][/DOUBLEPOST]
Tocno e toa od juni sto cekaat potpis bile potpisani a ne bil smenet statusot na stranata vcera taka mi kazaa. Jas pustiv rodnini moi da mi proverat pa da vidime jas cekam od juli potpis
Pisi koga ke te informiraat i jas cekam od juli, ako e za taka ke otidam i jas narednata nedela i ke proveram.

Член од
8 ноември 2018
Мислења
122
Поени од реакции
128
Pisi ni od tamu koga je bides ako e takva rabotata da ti piseme brojcinja da proveris ako si vo moznost.

A da ne ima tel nekade da se javime telefonski da prasame?[DOUBLEPOST=1548688211][/DOUBLEPOST]
Pisi koga ke te informiraat i jas cekam od juli, ako e za taka ke otidam i jas narednata nedela i ke proveram.

Jas ne ja znam tocnata adresa neli imalo promena , ako ja znae nekoj neka ja napise, ako ne ke go prasham posrednikot za tocnata adresa. Toj mi kaza moralo licno, ne mozam za drugo lice da proveram.[DOUBLEPOST=1548689730][/DOUBLEPOST]

Siguren si od juni intervju 2017?

Член од
18 август 2017
Мислења
276
Поени од реакции
260

Na nisto ne
Stramota e ovaa sto se pravi blokira koj kako ke mu tekne prvo na dopolnitelna ,posle za potpis vo maj 5 godini od itervijoto nemaat ni red ni pravila raspustena banda koj kako ke mu tekne taka raboti.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom