Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Едноставно не знам што да правам после ова. Само нешто си измешал ти, мене не ми е битно дали постои платформата, да тогаш мислев не постои но ко ќе видам сега како е, подобро што постои, да се смееме малку со плачењево вмровско.
Не ме интересира дали те рани или не те рани платформата. Едино што сакам да докажам е дека ти ни тогаш, ни сега не мислиш. Useful idiot, не мисли, не мислел, нити ќе мисли некогаш во иднина. Тој постои само за да трола, да лажи, да манипулира, да се инаети и да одработува за коска, додека некој друг јаде од месото.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Не ме интересира дали те рани или не те рани платформата. Едино што сакам да докажам е дека ти ни тогаш, ни сега не мислиш. Useful idiot, не мисли, не мислел, нити ќе мисли некогаш во иднина. Тој постои само за да трола, да лажи, да манипулира, да се инаети и да одработува за коска, додека некој друг јаде од месото.
Можеби јаде од месото.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
https://www.youtube.com/watch?v=yyRtyz3nDHs
Алберт го бришеше подот со овој.
Идеолошки и јас мислам дека Апасиев е застранет, но Муслиу да брише под со него во сферата на право е глупост.
Муслиу му вика кажете ми каде е забрането некоја одредба од овој закон?
-Овој му вели во чл.5 од Уставот.
Муслуи ама кажете ми каде е забрането...?
-Овој му пак разглаба.
Муслиу исто прашање пак.
И велиш бришел под со него.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.961
Поени од реакции
41.249
Би го гласале ли Апасиев доколку се кандидира?
Тоа што е професор по уставно право, и го знае уставот како сопствениот џеб не значи дека утре ќе биде одличен премиер. Напротив мислам дека вакви уназадени партии и иделогии само ќе не вратат бетер назад во времето и ќе достигнеме ново дно. Социјализмот умира, а со него и погрешните економски политики кои ги носи овој систем.

Он сега само собира политички поени, го збори тоа што луѓето сакаат да го слушнат. Утре ќе води сосема друга политика и крајна левица не е паметен избор.

И не, не би го гласал, како што не би гласал никогаш ни еден левичар или социјал демократ.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.441
Поени од реакции
4.360
Тоа што е професор по уставно право, и го знае уставот како сопствениот џеб не значи дека утре ќе биде одличен премиер. Напротив мислам дека вакви уназадени партии и иделогии само ќе не вратат бетер назад во времето и ќе достигнеме ново дно. Социјализмот умира, а со него и погрешните економски политики кои ги носи овој систем.

Он сега само собира политички поени, го збори тоа што луѓето сакаат да го слушнат. Утре ќе води сосема друга политика и крајна левица не е паметен избор.

И не, не би го гласал, како што не би гласал никогаш ни еден левичар или социјал демократ.
Денес да си професор и доктор на науки не значи дека имаш и знаење кое тие титули некогаш го подразбираа. Тука некаде се и типовите како Апасиев, Оливер еднодневниот, Даштевски..... и ред други ,,експерти,, од двата табора. Било кој од нив е наполно неписмен и смешен ако го споредиш со вистинските експерти од дадената област.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Уште еден твој познаник.

Попрво тие ќе ми помогнат отколку вие гадови вмровски, патриоти гадни.
Ќе ти помогнат,исто ко на србине на косово шо им помагаат,не се секирај.

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.494
Поени од реакции
18.517
хе хе, какви се не работи излегоа во грчкиов парламент за време на дебатава за договоров :D

Заев дефинитивно има талент да ги вади луѓето од такт ...

Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Најдобро претседателот да биде автоматски кој год е американскиот амбасадор. Ем отсликува фактичка ситуација , ем штедиме пари ( веќе е платен и не мора да се организира претседателски избори), ем кога се жалиме кај амбасадорот поверојатно е нешто корисно да се случи. Ем тоа е автоматски консензуален кандидат прифатен од Албанците.

Што да се тука самозалажуваме дека нешто демек бираме личност кој после демек нешто одлучува....

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па боље споменикот да го ставиме. Повеќе гласови ќе земе од сите кандидати. :ojeaa:[DOUBLEPOST=1548347839][/DOUBLEPOST]

Абе друже, се што беше невозможно во државава стана возможно, а не па ова...

Ако оди на бацинога кај Бејли и ако му биде неговата нова вуду-кукла, и на 20 ќе го кандидираат.
Видовме дека може да се крши се и сешто од закони, па и устав. Ако нема некој 40 години, до името ќе стават фуснота (*), а долу објаснување: *Одобрено од амбасада на САД“.[DOUBLEPOST=1548414292][/DOUBLEPOST]
Као буквално не може да биде кандидат. Мора да има најмалку 40 години. Сигурно нема да менуваат законски регулативи и милион други глупости само за лик како Самоил, па колку сака раце нека баци, а и не е некој исфорсиран лик за Бејли (или кој било друг) да земе да притиска да се сменат закони. :pos:
Ќе се најде начин ;)
Ќе смислат дека по грешка е заведен в матично, дека всушност е постар. :)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Апасиев во дебатава ти е типичен кајгана член, кога му затвориш уста со аргументи почнува да менува тема и спомнува како земале плата а седат дома ... комедии ...
Искрено имав едно мислење дека е ок човек, ама со дебатава ми паднаа очекувањата.
Ова се несоодветни дебати. Муслиу не е стручњак за да може да дебатира правно со Апасиев. Тој си зборува како секој интелектуалец, не е стручњак по право. Се гледа дека за разни класи станува збор во емисијата. Додека Апасиев цитира и толкува закони, Муслиу разговара онака како што тој ги разбира работите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom