- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 46.202
- Поени од реакции
- 86.845
еее замисли, овие од ДУИ покажуваат албански национален симбол![]()
Е мој народе македонски/граѓански од република северна македонија
невероватно
каде се сега Путин и Трамп ова да го видат
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
еее замисли, овие од ДУИ покажуваат албански национален симбол![]()
Е мој народе македонски/граѓански од република северна македонија
Да бидеме реални он прифати Македонија (Скопје).Точно ама да бидеме реални Грујо никогаш не прифати СЕВЕРНА и не прифати и не дозволуваше двојазичност на цела територија
Онака чисто информативно, пошто искрено не сум запознаен, кој му понудил и како прифатил?? Поднесол барање за промена на устав, амандмани?Да бидеме реални он прифати Македонија (Скопје).
Член 1@Bojan Van Buuren
Пошто колку што знам, ти си правник, де објасни ни тука...
Нели Уставните измени нема да бидат во важност додека не се ратификува договорот во Грција, зошто и како се „објавени во службен весник и стапуваат на сила“ ?
Претседателот на Собранието на Македонија Талат Џафери денеска на прес конференција информира дека вчера ги потпишал указите и до Службен весник ги доставил законите за употреба на јазиците и за ратификација на Договорот од Преспа.
Двата закона веќе се објавени од Службен весник со што стапуваат во сила.
Чисто информативно, треба да си бил цело време кај него под маса па да не си го слушнал лично него како кажува дека тоа го прифатил. Имаше на сите медиуми.Онака чисто информативно, пошто искрено не сум запознаен, кој му понудил и како прифатил?? Поднесол барање за промена на устав, амандмани?
Побитно е што имаат напишано под сликата од колку што гестикулираат. Ама полесно е да ја извртиш приказната од колку да пишеш нешто реално и критички настроено.еее замисли, овие од ДУИ покажуваат албански национален симбол
невероватно
каде се сега Путин и Трамп ова да го видат
Руското министерство за надворешни работи издаде соопштеие во кое се наведува дека промената на името е наметната однадвор и со сила и закани .
Сега само фали да се јави и Анкара со соопштение дека ќе го блокира членството во НАТО кое и е на тој начин наметнато.Тие што помислија дека е готово да им пишам дека игранката само што започна.Часот е девет а игранката ќе трае до раните утрински часови.
Пак не сум слушнал дека прифатил нешто што му е понудено...Чисто информативно, треба да си бил цело време кај него под маса па да не си го слушнал лично него како кажува дека тоа го прифатил. Имаше на сите медиуми.
Тоа што не можете да сфатите дека решавањето на овој спор не зависи од тоа дали една страна во даден момент нешто ќе прифати, туку треба и кај двете страни во ист момент да се создадат такви услови, кажува нешто.
Или на пример, дека Тиранската платформа и промената на уставот се во главите на Грујо и вмроните...Затоа ќе читаме тука како Кина ја ставила својата морнарица под руска контрола и како Трамп ќе ја спаси Македонија - лулката на белата раса.
Доста бе, ќути поима немаш. На српска граница е 62-ра армија на генерал Чуиков и само чека команда од Путин.[DOUBLEPOST=1547558486][/DOUBLEPOST]Русија ништо не прави во корист на нас освен со соопштенијата кои не ни вредат ништо.
Баш ми е жал што не си го слушнал телефонскиот разговор во кој тој сам кажува така.Пак не сум слушнал дека прифатил нешто што му е понудено...
..
Ај цитирај го точно како кажува.... Кој му понудил и каде?Баш ми е жал што не си го слушнал телефонскиот разговор во кој тој сам кажува така.
Уставот не дава рок во кој Претседателот е должен да го потпише указот. Тоа е проблем и на тоа се вади Иванов. Според мене објавувањето без негов потпис на указот е исто толку погрешно како и непотпишувањето на указот кога Иванов бил должен тоа да го направи.@Bojan Van Buuren
Пошто колку што знам, ти си правник, де објасни ни тука...
Нели Уставните измени нема да бидат во важност додека не се ратификува договорот во Грција, зошто и како се „објавени во службен весник и стапуваат на сила“ ?
Претседателот на Собранието на Македонија Талат Џафери денеска на прес конференција информира дека вчера ги потпишал указите и до Службен весник ги доставил законите за употреба на јазиците и за ратификација на Договорот од Преспа.
Двата закона веќе се објавени од Службен весник со што стапуваат во сила.

Прифативме сложено, име посложено здравје.Ај цитирај го точно како кажува.... Кој му понудил и каде?
Кај прифатиле бе? Имаат ли официјална понуда за да нешто прифатат... Не продаваат сирење на пазар.. Се гласало во парламент? Се потпишувале тајни договори? Имало тајни преговори? Кој бил претставник на Грчката страна? Која била рамката на договорот? Пошто профатил сложено име, кога стапило тоа на сила, и кој го користел? Како се ратификувало тоа? Постои ли некој тарнскрипт од тие преговори ?Прифативме сложено, име посложено здравје.
Рекоа ли така за Македонија Скопје?